"Февруарче чака трета зима и подаръци да има" - Тема 17

• 59 135
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви мн за подкрепата момичета.Утре ще ви споделя как е протекло всичко.Бизи за тръшкането знам че е период и се израства. Мишо и той от време на време се опитва но введнага го разсейвам , при баща му обаче не се получава.Лошото е че дори посяга.Може би като вид наказание че баща му не е при него през деня, на мен не ми посяга.И аз направих солените мъфини и тутакси свършиха Laughing

# 136
Гери, направих курабиите, станаха мега вкусни и хрупкави  Hug
Допълвам, че наистина станаха много сладки, използвах кафява захар, пропуснала съм коментара ти, правих ги с обикновени овесени ядки, а не фини и станаха супер.

Мария твоите мъфини съм ги пропуснала нещо, но толкова ги хвалят мамите, че и тях ще взема да направя  chef
Павлина, не се притеснявай, това са най-хубавите моменти, вълнение, нещо ново  различно. Пък хем ще си свободна, хем ще си с малкото, докато още не си започнала работа се наслаждавай на момента. За мен беше много кратък този период и не можах да му се нарадвам. За болестите и да го мислиш няма смисъл. Аз не съм се настройвала предварително, ще му мислиш после. Сега с Гери сме в джаза, лошото е, че тъкмо се оправят и хоп пак наново. Една майка ми каза, че първите 6 месеца много боледували и после било по-добре и това ме крепи.
Май наистина трябва да поговоря с някоя майка от яслата.
Препоръчайте ми шампоан за мазна коса, и да не е агресивен, че с тези химии   ooooh!

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 17:59 от Freyda

# 137
  • Англия
Тели, при вас престоят в Турция е временен, нали? Когато, обаче, детето наближава учебна възраст наистина човек трябва да си направи сметката в коя страна си представя бъдещето му. Ето защо не приехме, ставаше въпрос за дългосрочно обвързване. Иначе за година-две нямам нищо против да се преместим. Аз на твое място бих я пуснала на градина, всеки език е безценно богатство, особено ако го прихване просто така. А пък и турският едва ли ще стане доминантен език на тази възраст. Срещала съм няколко пъти проучвания, които изтъкват ползите от това, децата да бъдат излагани(?не намирам точната дума) на различни езици. Когато от малки са свикнали със звученето на различни езици, по-късно лесно учели. От друга страна в Англия ми казваха да не се притеснявам, ако малката проговорила по-късно, понеже децата билингви проговаряли 6м. по-късно.  newsm78
Иначе приятелчета тука нямаме, марак на нашата улица да има много мъници. Само ги виждам сутрин как ги карат на градина, а вечер вече е тъмно и студено. Поканиха ни, обаче, другата седмица като идва Дядо Коледа, щели да се събират до нас. Не е изкукуригала с мен, както очаквах. Още малко и се прибираме за Коледа, а после тръгва на градина до обяд, така че черпя вдъхновение от вашите идеи за забавление.

# 138
  • София
момичета сега влязах в абв-то там за да видя има ли нови адреси, че аз си ги пазя от миналата година и се замислих пак ли трябва да си напишем адреса.
Кажете малко какво и как правим тази година и до кога е срока. Аз малко се позамотах , но не съм се отказала.

# 139
Безобидна, как сте?
Къти и Фрейда закрепиха положението... Хайде от тук нататък вече да ги няма такива.Wink
Като сте ми се разготвили - много ви се радвам! Въртях тука една супа 2 часа и накрая какво - детето изяде 7 парчета салам и една круша. От супата - 2 лъжици... Просто не яде нищо, което аз съм сготвила, освен таратор! Wink Всеки си има някакви любими манджи от баба и мама - баница, пълнени чушки, сърми, това онова... Моето дете си представям как разправя след години - "А да знаете майка ми какъв таратор прави! Чу-ден!" WinkWink
Та така... Моля, бъдете така добри и ми пуснете рецептите за мъфини и сладки на лични, за да не спамим темата. Да си хапна аз поне. Wink
Заниманията вкъщи тези дни са предимно четене на книги, пеене на песни и гледане на детски филмчета. Последното е все по-често... На моменти нямам сили или ми е лошо. Усещам как ще сърбам попара, защото е голямо мрънкане ако не пусна деЦкото, когато поиска...

# 140
  • гр.София
Това е рецептата за солени мъфини по която ги правя. Дори незнам от къде я имама,ама е ужасно сполучлива и мъфините стават мн пухкави и вкусни!
2яйца,1ч.ч кисело мляко,50-80 мл.зехтин(може и разтопено масло),Сирене,кашкавал,колбас,маслини-кой каквото поиска слага Wink ,2ч.ч брашно,1 ч.л. с връх  бакпулвер  и подправки по избор(аз слагам чубрица и червен пипер понякога)!
Сладки мъфини:
2ч.ч брашно,1ч.ч прясно мляко,80гр разтопено масло,1ч.л бакпулвер и половин сода,2яйца,1ч.л канела,80-100гр захар. Ако искате да станат шоколадови се слага 2-3с.л какао. Смесват се сухите продукти и течните отделно,след което се разбъркват. Аз като ги сложа във фирмата боцвам понякога парче шоколад,може да се сложи малко от сместа,след това лъжица сладко и отгоре пак да се покрие със сместа за мъфини. Стават чудни. Да не забравите,че формите се пълнят малко над половината(аз даже до половината),защото много се надуват при печенето,трябват им не повече от 15 мин във фурната,предварително загрята на 200•! Да ви е вкусно!!!
Що бе Бизи не ти се получиха? То изобщо не са фина работа,забърквам ги тамън за 5мин и още 15 се пекът  Rolling Eyes
ФрауСт,улавям се че като го питам иска ли детско се моля да му стане интересно и поне 30мин да гледа. Но уви,отговаря че иска,ама точно 2мин и губи интерес. А това да му чета книжка,тц! Разглежда ги за кратко и това е. Незнам,просто незнам как ще избутаме зимата. То е ясно че стига да няма силен вятър и виелица ще сме навън,ама и самият ден е по-къс... Лятото от 9:00-9:30 до 21:30 все навън си бяхме и колкото и да тичах по него е защото играеше,а сега като го налегне скуката мрънка за щяло и нещяло. И само се катери,навсякъде,на масата,на бюрото,от бюрото на плота,отваря иначе недосегаеми шкафове и нещата лека полека излизат от контрол,само ма полилея дето не се е качил  ooooh!

# 141
Благодаря, Мария! Изкопирах я в бележките, утре ще се пробвам!
Диването също откача вкъщи, обикаля двете стаи и гледа на беля... Катеренето е навсякъде, скача от дивана, масата, стола... Детско филмче може да гледа до посиняване - има само едно или две по бейби тиви, които да я отегчават...
Общо взето, на периоди вървят нещата. Преди време й харесваше много сортерът, касичката със стотинки и цилиндрите. После премина на шиене. Сега всичките тези не ги поглежда и най-накрая забеляза барабана, ксилофона и маракасите. Взема си ги, носи ми ги и... От Жаба Жабурана ми е излезнала пришка на езика, а на съседите сигурно им се повръща от моето пеене, ама да дойдат те да го изкарат по-хубаво.
Та гледам да предлагам дейности и играчки според текущите интереси. Актуално й е в момента игри за баланс - реди кули от констуктор много високи, докато не паднат. Също преоткрива 10-те картонени кубчета с животните - те са с различен размер, пак се редят едно върху друго.
От домашните дейности - карам я да носи дрехите в пералнята, да си оставя пижамата в леглото, да чисти с мен, да си подржда играчките. Карам я да реди книгите и да прибира играта, която не й е интересна преди да почне нова. Четох, че децата се учат на ред до 2г и 1/2, после било изгубена кауза. Гледам да държа наредено и да свиква да е така - пък да видим дали и колко ще се смея след десет години на тези ми разсъждения.WinkWink

# 142
Привет,
на мен супата в крайна сметка ми я сготвиха и диването омете цяла купичка и то каква уста отваряше на голямата лъжица - не е истина. А пък какъв буламач беше забъркала свеки, как го яде това дете не знам. То не беше брокули, брюкселско зеле, целина, пащърнак вътре...

Мъфините ще се пробват, след като толкова ги хвалите. Ние с ММ имаме любим готвач - Foodwishes му се казва блогът, каквото сме сготвили до сега по негова рецепта, все е много вкусно. Горещо препоръчвам пуешки кифтаци с доматен сос.

Фрауст, браво за шиенето. Какво използвате? Моето хич не иска да вдене - пробвах макарони и копчета с чистачки за лула, ама не прояви интерес.
Днес половин час игра пред огледалото в коша за играчки - крие се, вика Пикабу, подлуди баща си. Книги най-много обича да й четем на гърнето. Трите прасенца и Червената шапчица са хит, ама аз много се вживявам и ръмжа, квича, духам  hahaha
Другото за което се сещам е да им правим тематични торби - наприюер сега за Коледа, ако като.моето обичат да ровят и вадят. В този ред на мисли, вие говорите ли за Коледа, Рождество, обяснявате ли нещо? Кога ще украсявате елхите?

Намерих и много симпатични анимации по английските песнички - Dave and Ava nursery rhimes е на Youtube.

Изписах си мастилото,
Лека и спокойна нощ

# 143
Добро утро, момичета! Хайде на кафенцето, че мнооого върви с курабийките на ГериHug

Страхотни станаха и при мен, аз изобщо не спазих количеството захар и сложих само три супени лъжици агаве, а отгоре поръсих кафява захар преди да ги сложа във фурната. Страшно се харесаха, добре, че за нас спретнах едни други с мед и орехи (които Рали не може да яде), че иначе щяхме да ѝ ги ометем.   Blush
Копче, да ти благодаря и тук за анимациите, които пусна в групата във фейсбук.  Hug
Да ви кажа - Рали е страшна кипра. Онзи ден я обличам, вярно, че я нагласих с една рокличка с панделка, ама нашата изтича до огледалото, каза "ау-ауу" и даже се завъртя да се види в гръб.  Crazy
Много хубав ден на всички!  bouquet

# 144
Ау, ау, Сахасрара, ми малка дама си имаш, фръц-фръц, много е сладка Heart Eyes вчера купувах дрешки и разни нещица за момиченце-бебенце, мммм, наслада за душата, вкъщи ги разглеждах 1 час още Whistling

Мария, ми аз не съм по кексове, торти, сладки, тръгвам пълен напред с ентусиазъм и после - провал...обвинявам си пасатора с приставка-бъркалка, т.е. че нямам хубав миксер Crossing Arms а не че съм с две леви кунки...

# 145
Бизи  Blush Hug Мани, мани... А както е на път и втора фръцла, ще има да се обменят опит Grinning

# 146
Привет и от нас.Хмм супи моите мадами не хапват пък който ще да ги готви.Ходихме днес на ДК и е 13 кг и 91 см.Гери.Ние вкъщи играем на криеница или по често играе с кака си като си е в нас....четат книжки,пеят и танцуват и поне по два пъти на ден задължително гледа Маша.Елхата украсихме още вчера и стана едно хубаво коледно.Казваме й какъв празник идва,какво е що е обаче мисля че не ни разбира много правилно освен че ще има подаръци под елхата Stuck Out Tongue Аз да питам тези които не са слагали ваксината на година и половина,сложихте ли я,че днес нашата лекарка каза че при нея още не са доставили и ако има някога ще й я сложи на 2 години.Хубав ден на всички

# 147
Здравейте.Само какво слънце изгря при нас, но на мен хич не ми е слънчево.Сутринта Заведох Мишо на ясла, всичко беше страхотно, влезе даже не се и обърна.Отивам аз да го взема след два часа, и още от входа си чувам ангелчето да се къса да пищи.Като ме видя и писна още повече.И аз с него.Едвам го успокоих. И от яслата в таксито и до нас не слезе от мен. така ме беше стиснал. Казаха ми че по играл малко и се сетил за мен и ревнал.дали му да яде ябълка, а ги бях предупредила, че я яде мн тънко нарязана, а те му давали големи парчета, Че даже повърнал. И съм почти сигурна че е почнал тогава да плаче защото се е стрестнал, защото даже хълца от рев. Познавам си го.Нахраних го и го преспах , и още продължава да прихълцва. Ох дотегнах ви.Кой знае утре какво чудо ще е CryА най се ядосах като ме излъгаха в очите че са го изпикали, което не  е вярно защото веднага го изпиках и все едно едвам се стискаше.Даже ми искаха памперс,а аз изрично ги предопредих че сме без памперси, даже като спим няма. #Cussing out

# 148
Павлина Hug дано бързо забрави малчо и като се събуди да е свежарчица Hug представям си какво ти е на теб. А това за памперса - поставяш въпроса остро, то след такива усилия да научиш детето, остава пък и да го върнат назад към памперса  #Cussing out ама че са тез лелки... #2gunfire

# 149
Пави, не си дотегнала изобщо. Дано успееш да се пребориш и детето да е по-спокойно.
Иначе времето и при нас е повече от супер, ама Рали тъкмо заспа.  Rolling Eyes Бях се прежалила да се поуморя с нея навън, ама знам ли като се събуди какво ще е. Та поне сега ще простирам прането на слънце.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт