Психически ад и тормоз всеки ден

• 15 954
  • 136
  •   1
Отговори
# 105
Сирен ,далече си не само от конкретиката, но и от спецификата. И да, три часа гушкане на дете, което има нужда точно сега от това са практиките, които отличават добрата грижа от посредствената такава.

Не виждам как изборът на добро у-ще те прави лоша майка и как "...детето и е  яко форматирано от канадската образователна система и точно Контесата супер много разчита на институцията, за да й формира и обучи детето..."?! Не разчитам на системи, а на себе си.

Няма какво да си ги мерим.
Тук проблемът  е наистина масов-  абдикиране на бащата от задължения и живот или разчитане  на мама с години..  Пожелавам на Ани да се мобилизира и да избере какъв живот иска за себе си и и децата си.

# 106
Според мен има някаква надежда нещата да се променят, тия близнаци нямат годинка. А малките бебета трудно привличат вниманието на бащите. Да, вярно, връзка и това-онова. Мъжът ми е чудесен татко, но просто доскоро дъщеричката му беше прекалено малка, не знаеше откъде и как да я подхване, не я разбираше. Сега вече градят връзка, доста силна. Обаче перфектно се занимаваше със сина ми, като беше на 4-5, пък и сега. Важна си е възрастта на самото дете.

А, да, и след това малко си затваряш очите, ако има елементи на "татково гледане". Татковото гледане е полезно за децата и характера им:)

Скрит текст:
Де да знам, ако разчиташе на себе си, едва ли щеше толкова насериозно да приемаш училището. Аз например отсега съм наясно, че училището ще е място, където ще ходят, защото трябва, но важните неща ще научат от мен и таткото/татковците плюс други ментори, разговори с възрастни и изобщо всичко, дето не е училище. Мотивацията също ще идва повече от семейство и приятели, отколкото от училище. Даже бих се дразнила, ако училището претендира да пропълзи в семейния живот и общуване. Не обичам системата...

# 107
всяка тема се превръща в най-добрия случай в мерене кой живее най-правилно, в най-лошия в мачкане на оригиналния постър.

И според мен нещата ще се променят. Майката е на 23 години, таткото сигурно и той някъде там. За мен това са некви младежи, да не казвам деца. Така че ще пораснат, нормално е да им идва нанагорно.

# 108
  • Куциндрел
Трябваше на номинациите да има тема - Най-добрата майка.
Явно призове трябва да се раздават.

# 109

ти представяш ли си Simple Smile)))))))))))))

# 110
  • Куциндрел

ти представяш ли си Simple Smile)))))))))))))
Няма какво да си го представям. Едни и същи хора пеят едни и същи рефрени години наред.
Явно останалите трябва да научим тези рефрени наизуст.

# 111
  • Пловдив
Де да знам, ако разчиташе на себе си, едва ли щеше толкова насериозно да приемаш училището. Аз например отсега съм наясно, че училището ще е място, където ще ходят, защото трябва, но важните неща ще научат от мен и таткото/татковците плюс други ментори, разговори с възрастни и изобщо всичко, дето не е училище. Мотивацията също ще идва повече от семейство и приятели, отколкото от училище. Даже бих се дразнила, ако училището претендира да пропълзи в семейния живот и общуване. Не обичам системата...
С интерес ще те чета като синът ти стигне пубертета и изведнъж приятелите му ще почнат да оказват по-голямо влияние над него от теб и "менторите". То затова избираме "добри" училища, защото средата е важна.

# 112
Цитат
Надявам се като попораснат нещо да се промени.
Какво те кара да мислиш, че е възможно?
Човекът явно го мързи да е родител. Затова иска да живеете при техните, за да прехвърли личната си отговорност на теб и тях.
Не е фатално, нито е единствен. Просто си решаваш правилно ли е според теб и дали е добре за децата, което е най-важното всъщност.
Ами така е при мама и при тати не си даваше много зор ,сега поне ще не ще ще се научи какво е да си родител.А и като пораснат още малко ще е по- лесно си мисля ще видим. Поне го няма това постоянно мърнорене колко са наддали ,гладни не са стоя ли ,все ще пораснат било то и бавно или бързо ядат колкото ию се яде.

# 113
  • София
Имам майчинство не съм на 100 лв .И на мен ми се струва,че няма да е за дълго да сме на квартира ,но да видим ,целта ми беше да започне да полага някакви усилия ,поне вечер ,да ги забавлява,но уви не му се получава много ,нищо почти не мога да свърша и като си е вкъщи ,но вече не се и старая.Мойте родители са разведени и работят далече и нищо не знаят от това,не съм си почивала и 5 мин .от както се родиха ,но такаще е ,дано да има други бащи ,които да се справят повече като бащи. Надявам се като попораснат нещо да се промени.
Не се предавай, той също е в стрес и дискомфорт.
По малко го карай да помага като се върне- едното бебе ти, другото той, полека- лека и с добро.
И не говори против техните- напротив, обяснявай, че е ваш ред да помогнете на свеки да гледа спокойно болния му баща.
Че така ще покажете и на себе си, че сте големи хора, можещи сами да отговарят за деца и семейство.
Няма да е лесно, но си заслужава да го обърнеш на своя страна и да останете самостоятелни.

# 114
С интерес ще те чета като синът ти стигне пубертета и изведнъж приятелите му ще почнат да оказват по-голямо влияние над него от теб и "менторите". То затова избираме "добри" училища, защото средата е важна.

Не дишай дотогава...но май ще е поредното нещо, за което ми казват "ти ще видиш". А реалността е, че ако децата имат наистина стабилни ролеви модели, то този peer pressure се отразява в много по-малка степен. То си личи кои деца тръгват със стадото и кои имат изградени устои и държат на своето. Тия, дето са стадни, още от детската градина са си стадни.

А относно бебетата- давай конкретни задачи, не просто "забавлявай ги", а "покажи им патето, после да слагат топки в кутия".

# 115
Имам майчинство не съм на 100 лв .И на мен ми се струва,че няма да е за дълго да сме на квартира ,но да видим ,целта ми беше да започне да полага някакви усилия ,поне вечер ,да ги забавлява,но уви не му се получава много ,нищо почти не мога да свърша и като си е вкъщи ,но вече не се и старая.Мойте родители са разведени и работят далече и нищо не знаят от това,не съм си почивала и 5 мин .от както се родиха ,но такаще е ,дано да има други бащи ,които да се справят повече като бащи. Надявам се като попораснат нещо да се промени.
Не се предавай, той също е в стрес и дискомфорт.
По малко го карай да помага като се върне- едното бебе ти, другото той, полека- лека и с добро.
И не говори против техните- напротив, обяснявай, че е ваш ред да помогнете на свеки да гледа спокойно болния му баща.
Че така ще покажете и на себе си, че сте големи хора, можещи сами да отговарят за деца и семейство.
Няма да е лесно, но си заслужава да го обърнеш на своя страна и да останете самостоятелни.
Доживях да се съглася и  с теб  bouquet

Сирен, не виждам как да водя този диалог с теб когато не се опитваш да вникнеш в другата гледна точка и наистина ти липсват познания и опит с дете в училищна възраст и не само.

# 116
"дете в училищна възраст"

Не съм експерт по образованието, но съм експерт по език и изразяване. Самата фраза "дете в училищна възраст" говори за това как системата буквално е превзела мисленето. Детето е на Х години- някой е решил, че това отговаря на "ходене на училище". Но всъщност има ли нещо обективно в човешката психика, природа и дадености, което натурално да сочи към "училищна възраст"?

Та самият факт, че използваш тая фраза ми говори какво ти е виждането и докъде се простира.

Нормално е, все пак си "експерт" по образователните въпроси, а като имаш чук, всеки проблем ти се струва като пирон...

# 117
  • Куциндрел
Звучиш като Людмил. Mr. Green
Сега обмислял пак да си дръпне детето от училище и да си го занимава с домашно обучение.

# 118
Извинявам се , че съм форматирана и общувам основно на английски като употребих англ.израз -school age child.
Ще те замоля Wink да не превръщаме темата в нещо друго, което касае мен и теб ,но не и казуса.

# 119
И на патагонски да го кажеш, смисълът зад израза си остава същият. Не забравяй, че лингвистиката работи "от вътрешната страна на езика".

Общи условия

Активация на акаунт