Психически ад и тормоз всеки ден

• 15 956
  • 136
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Че аз като си живея в Бг и децата ми учат тук, как също викам "в училищна възраст"?

# 121
А защо така изместихте темата? Направете нова и обсъдете из основи рамкирането на съзнанието.

# 122
  • София
Звучиш като Людмил. Mr. Green
Сега обмислял пак да си дръпне детето от училище и да си го занимава с домашно обучение.
Ми, да, що да не го дръпне?
Той, само щото е баща, е енциклопедист, способен всичко да предаде на детето си, че и атмосферата на състезателност да му спести.
И като му внуши, че като татка си, е вся и всьо, да го пусне в света на конкурентността и напредването с лакти. Joy
Защо някои хора се взимат толкова насериозно, не мога да се начудя!

# 123
  • София
Ани, искрено се надявам мъжът ти да се стегне и да стане това ,което е -баща и твой мъж.
Ако можеш не се нервирай,пази си нервите, гледай си малките съкровища и им се радвай. Повечето мъже /които познавам/ рядко помагат,  но поне направи така да не ти пречи да бъдеш щастлива. Децата, наистина ,живот и здраве ще поотраснат, ти ще се социализираш и всичко ще си дойде на мястото.
С мъжа ти бъдете интимни и се радвайте един на друг. Ако можете.

# 124
  • Сф
Ужас! Свидетел съм на подобна ситуация.
Свекървата не понася снахата, но слуша сина си -затова моя съвет е да въздействаш над мъжа си. Знам , че е трудно, но......Той е мъжа и ако не се стегне, нещата вървят към раздяла. 

Тези мои познати също живеят отделно, Но свекървата непрекъснато "прикотква" сина си да се храни и спи у тях- щото снахата не готви... чисти у тях, дава "безценни" съвети, също и помага финансово! Бълва яка помия из целия квартал!
А мъжа, е като маша в ръцете и, защото е доста зависим фин. от майка си. Говоря за мъж над 35г, който е такъв льоло, че не е истина!
Тя също заплашва, че ще вземе децата от майката и тн. Стига се до лишаване от собственост- заплашва, че ще препише всичко на другия си син- и е способна.......просто е много алчна и злобна и с объркан мироглед и е фиксирана в-у синовете си.......

Ани, а има ли начин да се опиташ и да се помириш със свекървата и да и угаждаш, все пак вече не живеете заедно?

п.п. доколкото познавам свекървата от моя случай, тя мрази снахата, защото е бедна, не обгрижвала достатъчно сина и , занимава го с децата, което било "чисто женска работа", не готвела/съмнявам се /, звъни му за щяло и нещяло  и тн.

Ако все пак не се разбирате и за напред........лошо, не е твоя човек просто. Спасяваш се.   
Моя съвет е да изчакаш да поотраснат децата обаче .

Не знам как си финансово и като работни умения, но ако нямаш шанс в бг , пробвай и в чужбина! Но не се отказвай да се бориш, заради децата! И съобразявай реалността- ако е истина, че не можеш да излезеш с количката и занимаваш мъжа си.......се стегни и ти! Покажи , че си оправна, свекървите не обичат принцеси!

п.п. Интересно ми е във вашият случай мъжа финансово независим ли е- тоест постоянна работа и добър личен доход  или просто си мечтаеш?

# 125
  • София
Ужас! Свидетел съм на подобна ситуация.
Свекървата не понася снахата, но слуша сина си -затова моя съвет е да въздействаш над мъжа си. Знам , че е трудно, но......Той е мъжа и ако не се стегне, нещата вървят към раздяла. 

Тези мои познати също живеят отделно, Но свекървата непрекъснато "прикотква" сина си да се храни и спи у тях- щото снахата не готви... чисти у тях, дава "безценни" съвети, също и помага финансово! Бълва яка помия из целия квартал!
А мъжа, е като маша в ръцете и, защото е доста зависим фин. от майка си. Говоря за мъж над 35г, който е такъв льоло, че не е истина!
Тя също заплашва, че ще вземе децата от майката и тн. Стига се до лишаване от собственост- заплашва, че ще препише всичко на другия си син- и е способна.......просто е много алчна и злобна и с объркан мироглед и е фиксирана в-у синовете си.......

Ани, а има ли начин да се опиташ и да се помириш със свекървата и да и угаждаш, все пак вече не живеете заедно?

п.п. доколкото познавам свекървата от моя случай, тя мрази снахата, защото е бедна, не обгрижвала достатъчно сина и , занимава го с децата, което било "чисто женска работа", не готвела/съмнявам се /, звъни му за щяло и нещяло  и тн.

Ако все пак не се разбирате и за напред........лошо, не е твоя човек просто. Спасяваш се.   
Моя съвет е да изчакаш да поотраснат децата обаче .

Не знам как си финансово и като работни умения, но ако нямаш шанс в бг , пробвай и в чужбина! Но не се отказвай да се бориш, заради децата! И съобразявай реалността- ако е истина, че не можеш да излезеш с количката и занимаваш мъжа си.......се стегни и ти! Покажи , че си оправна, свекървите не обичат принцеси!

п.п. Интересно ми е във вашият случай мъжа финансово независим ли е- тоест постоянна работа и добър личен доход  или просто си мечтаеш?

Знаеш ли, радвам се, че в трудни моменти не съм попадала на такъв пост!
Толкова съвета, взаимоизключващи се, че и парадоксални, на едно място, не бях срещала!
Най- любим ми стана този:
Не знам как си финансово и като работни умения, но ако нямаш шанс в бг , пробвай и в чужбина!

# 126
... Повечето мъже /които познавам/ рядко помагат...

А какво значение има какво правят чуждите мъже?
Не всяка жена ще допусне децата й да растат с баща, който е там само на книга.

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 14:12 от Не се сърди, човече

# 127
  • София
... Повечето мъже /които познавам/ рядко помагат...

А какво значение има какво правят чуждите мъже?
Не всяка жена ще допусне децата й да растат с баща, който е там само на книга.

Искрено се надявам жената да не допуска тази грешка. И бащата да е баща и мъж.
Само отбелязвам моите наблюдения .
Даже казвам "евала " на жени,които успяват! 

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 14:40 от wind of some change

# 128
  • Сф
 Ситуации всякакви има, да , когато се пробва с добро- върши работа най- добре , но когато нещата не са поправими е най- добре да приключват навреме, защото трябва да се мисли първо за децата и атмосферата , в която живеят.
Има мъже, които разчитат на мама прекалено и това пречи! Не случайно дадох действителен пример.

absurt,
Аз съм на години и с опит, така че свали малко розовите очила и виж как се живее с 2 деца самостоятелно и без помощ от роднини. Естествено, че е трудно, а в чужбина е по- лесно, когато тук например започнеш да си търсиш работа за 600лв а и деца да гледаш болни, да взимаш от градина, училище......но какво да ти обяснявам, ти явно си родена със сребърна лъжица в устата, по поста ти личи , че едва ли си имала трудни моменти като нас простосмъртните.....

# 129
  • София
absurt,
Аз съм на години и с опит, така че свали малко розовите очила и виж как се живее с 2 деца самостоятелно и без помощ от роднини. Естествено, че е трудно, а в чужбина е по- лесно, когато тук например започнеш да си търсиш работа за 600лв а и деца да гледаш болни, да взимаш от градина, училище......но какво да ти обяснявам, ти явно си родена със сребърна лъжица в устата, по поста ти личи , че едва ли си имала трудни моменти като нас простосмъртните.....
Ще ти обясня, защото пак не си схванала.
Жената има близначета на 8 месеца, мъж, който се държи за полата на мама и свекърва, силно недолюбваща снахата.
Познай от сто пъти, кой ще пусне тази жена да замине за чужбина с децата, за да бърше болни задници?
Как ще ги гледа навън тези бебета, дори и някой да разпише?
Аз трудни моменти съм имала в изобилие, работила съм и навън, но да си простосмъртен е едно, а да ръсиш нелепи предложения, съвсем друго.

# 130
Коя е тази "чужбина", в която може сам родител с две бебета да отиде, плаща квартира, гледачка, да работи и да оцелее  newsm78 Без да е ценен лекар, IT, инженер с огромен стаж и познания.
За пълномощното от таткото както напомня absurt,  да не говорим!
Само у нас има толкова евтини ясли, че и детето може да стои до  18.30ч.
Ще се справят младите. Само Ани  да приеме, че мъжа и се учи тепърва. Да не му дудне и да го оставя да прави своите таткови грешки.
Моя мъж е много зле с фината моторика. Когато се роди първото ни дете  и се върнахме от родилното му го връчих да смени памперса. Мига и ми обяснява, че не знаел как. Показах 1 път и му дадох бебето. Трепераха му ръчичките, но после беше толкова горд със себе си, че няма накъде повече! И се карахме кой да смени, а не кой да се скатае. И двамата искахме все да сме ние.

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 23:55 от dobra

# 131
  • Сф
Ще ти обясня, защото пак не си схванала.
Жената има близначета на 8 месеца, мъж, който се държи за полата на мама и свекърва, силно недолюбваща снахата.
Познай от сто пъти, кой ще пусне тази жена да замине за чужбина с децата, за да бърше болни задници?
Как ще ги гледа навън тези бебета, дори и някой да разпише?
Аз трудни моменти съм имала в изобилие, работила съм и навън, но да си простосмъртен е едно, а да ръсиш нелепи предложения, съвсем друго.
А з мислех, че авторката няма брак...а и не съм говорила да излиза навън с децата но както и да е. Авторката да се включи и да каже как е сега , когато живеят отделно сами  с мъжа си . Вече наред ли са нещата и темата изчерпана ли е?

# 132
Бракът няма общо.
Ако в акта за раждане има вписан и баща (в случая със сигурност е випсан),  без пълномощно децата не могат да напуснат страната.
Дори миналата година на летище върнаха хора с безсрочно пълномощно. По-скоро е изключение, защото безсрочните важат, но извеждането на дете не е съвсем лесно.

# 133
PureLove, а докато тя гледа болните хора кой да гледа близнаците й на по няколко месеца, едното от които доскоро беше в болница? Да плати на детегледачка сигурно?

# 134
  • Сф
Е не се хващайте за думата де, самата авторка е обмисляла развод, затова по обширно погледнах на нещата. Моя позната остави малките при майка си докато се устрои в София, същото важи и за чужбина. Разбира се,това е временно.

И не задълбавайте в моите постове, пак да поканя авторката да каже как е сега положението, нали са отделно вече? Справя ли се или свекървата се меси и от разстояние и продължава тормоза?

Общи условия

Активация на акаунт