Психически ад и тормоз всеки ден

• 15 973
  • 136
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Две бебета наведнъж сигурно не е като едно.
К'во да ти кажа, на моите разликата им е година и 8 месеца. Не е като да не са били две с памперси, не се хранят сами и т.н.

# 61
Но няма начин, в първите месеци след раждането имаш нужда от помощ, и се налага да изтърпиш свекърва си.
Каква пък е толкова голямата НУЖДА? Не ви разбирам. Хващаш, раждаш, гледаш. За какво е свекървата?!

Да бе. На думи е много лесно. Как ще хванеш и ще гледаш докато си още в родилния дом с операция, системи, катетър и адските болки. И са ти връчили детето, а? Само мога да предполагам каква ще е картинката с 2 бр. И как ще готвиш, чистиш, переш, простираш, храниш, обличаш и преспиваш децата, докато си още с конци и не можеш даже да се изправиш. Че на мен ми се наложи и допълнителна операция когато бебето беше на месец. Кое не му разбираш?

# 62
  • В.Търново
Но няма начин, в първите месеци след раждането имаш нужда от помощ, и се налага да изтърпиш свекърва си.
Каква пък е толкова голямата НУЖДА? Не ви разбирам. Хващаш, раждаш, гледаш. За какво е свекървата?!

Да бе. На думи е много лесно. Как ще хванеш и ще гледаш докато си още в родилния дом с операция, системи, катетър и адските болки. И са ти връчили детето, а? Само мога да предполагам каква ще е картинката с 2 бр. И как ще готвиш, чистиш, переш, простираш, храниш, обличаш и преспиваш децата, докато си още с конци и не можеш даже да се изправиш. Че на мен ми се наложи и допълнителна операция когато бебето беше на месец. Кое не му разбираш?
Да добавин и ако е и ревящо бебе, просто картинката е страшна.

# 63
  • Пловдив
Как да ти кажа - имам две секцио, хванах и го направих. И познавам още много, които го направиха. Въпрос на отношение към живота. Не желая някой да ми се бърка и да ми дава направления. Мъжът си взима полагаемите 15 дни за раждане на дете и помага.

Не знам защо твърдите, че е невъзможно.  Shocked

(Има противоречие в думите ми, че имам три деца и само две секцио, но първото е родено вагинално.)

# 64
  • В.Търново
Всеки случай е различен.На първото секцио определено имах нужда от помощ, възстановявах се 40 дена.Докато с второто секцио на 12 ден почти не усещах болка и се оправях сама.Не всеки татко може да е на 100% в помощ, дори и на 50%.

# 65
С 3 деца, всички домакински задължени, че и даже бол време за клюкарене във форума.... очакваш ли да ти повярвам? Simple Smile

# 66
С 3 деца, всички домакински задължени, че и даже бол време за клюкарене във форума.... очакваш ли да ти повярвам? Simple Smile

Joy Ако искаш вярвай. Тя ги е показвала поне 100 пъти.

# 67
  • Пловдив
Е чакай де! Най-малкото е вече на 4-ри Joy Joy Joy Joy Joy Пък и аз не се старая да блестя с домакински умения Simple Smile

Не всеки татко може да е на 100% в помощ, дори и на 50%.
МООЛЯ?!? Да прави деца може, да ги гледа не може! Ако е със сериозни здравословни проблеми, с една ръка примерно - приемам, но всеки здрав, прав мъж може и трябва да гледа децата, които е създал.

# 68
И как ще готвиш- не готвиш 3-4 месеца. Или готвиш много малко, нарядко и прости неща...

чистиш- също...

переш, простираш- лесни действия, таман като за таткото...а, и не гладиш.

храниш, обличаш и преспиваш децата- докато са новородени, преобличането е 40 секунди, храненето и преспиването си вървят заедно. И също така може да ги поизмиеш на мивката, няма нужда всяка вечер да правиш панаир по български с пренасяне на вани с вода по стаите.

# 69
Като ти опре ножа до кокала, правиш го, къде ще идеш. Но това не значи, че нямаш нужда от помощ след раждането. А мъж като нейният, не го виждам как ще помага активно. То май повече пречи, отколкото да помага.

# 70
  • В.Търново
МООЛЯ?!? Да прави деца може, да ги гледа не може! Ако е със сериозни здравословни проблеми, с една ръка примерно - приемам, но всеки здрав, прав мъж може и трябва да гледа децата, които е създал.
Има и такива.Виждала съм и ги познавам.За съжаление има и такива татковци.

# 71
  • Пловдив
За голямата част от тях жените им са виновни.

# 72
[
Скрит текст:
quote author=Янтра link=topic=886697.msg32068968#msg32068968 date=1448538429]
Да бе. На думи е много лесно. Как ще хванеш и ще гледаш докато си още в родилния дом с операция, системи, катетър и адските болки. И са ти връчили детето, а? Само мога да предполагам каква ще е картинката с 2 бр.[/spoiler] И как ще готвиш, чистиш, переш, простираш, храниш, обличаш и преспиваш децата, докато си още с конци и не можеш даже да се изправиш.
[/quote]

----------------------------------------------------------
Това бебе баща няма ли?
Готвенето-като се върне таткото от работа, мята едни яйца на очи.
Чистенето-колко могат да изцапат мама и бебе?Таткото в неделя спокойно може да пусне прахосмукачката и парцала в действие.
Прането, простирането -също.Сега, с памперсите, в първите месеци спокойно може да се пере 1 път дневно, вечер например.Че и веднъж на два дни.
Храненето на бебето-нали е на кърма?Кое му е трудното?
За обличането е малко под въпрос, ама все пак това е вързопче 2-3 кила "мръвка"....
А вече втори-трети месец и нататък, предполага се, че майката се е възстановила и спокойно ще се оправя с бебето през деня.

Много ги жалите тез татковци, много......после четем тук:"Помагат ли ви мъжете у дома?Щото моят все търка дивана....!".

# 73
И като му връча бебето на неможещия татко, какво ли ще стане? Най-много да се научи.

# 74

То по тази логика трябва да назначим професия бавачка ,която да гледа бебето от родилния дом докато майката се почувства готова да се грижи за бебето си,месец - два и да й се плаща за тази работа Първите 3 месеца и аз ги гледах блознаците сама - плус другите работи и не съм се оплаквала.После свекървата се пенсионира и започна да си вре носа навсякаде ,за това децата ми свикнаха само на ръце и така не мога да ги на науча на стол за хранене ,защото се научиха като се разцъркат да станат на секундата ,свикнаха да гледат телевизора от сега защото в хола са играчките и видиш ли харесвало им детското до колкото и да разбират от това.Ако бях останала там сигурно на нищо нямаше да ги науча от глезотийки .Обърках цялото захранване,защото видиш ли 8 месечно дете не може да пие мляко вместо зеленчуково пюре ,,което не  иска да яде едва ли не насила и с рев трябва да го храня с храна различна от мляко,защото лекарката така казала ,че трябва.Сигурно щях да стигна до тръшкане по земята ,когато не е на тяхната.Сега искат не искат ще се чува най накрая и моя глас. До тук спирам с помоща от други хора различни от мама и тати . Баби,дядовци ,лели не съм обедена до колко помагат или пречат.Сега се учим на ново да се храним с лъжицата ,защото почнаха да плачат от нея от пренапъване на нещата.

Общи условия

Активация на акаунт