Математически турнири - 35

• 107 179
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • Софето
Здравейте,

И нашата първокласничка (пукче) е рисувала на 8ма задача. Явно е масово и може да го използват да отсеят децата, които все пак са се сетили и са писали числа. От излезните резултати явно има деца, които са я решили правилно...дано проверителите да имат еднакви инструкции и да оценяват по единни критерии.

Иначе ми направи впечатление, че във Велико Търново са отчители и време и деца с еднакви точки са класирани на база време, което ми се струва нечестно най-малкото, защото не е в регламента. При нас (125то) всички деца от стая излизаха заедно...
Другата ми дъщеря е написала с цифрички не е рисувала, но и двете са намерили логиката което е същността на задачата. Ясно е, че децата са разбрали и решили задачата, другото за мен си е "лов на вещици", ако не им признаят задачата илиза, че целта не е да награждаваме и поощрчваме децата дето са работили и са се старали, а да ги дебнем и хванем където можем.
Това с времето е  #Crazy.

# 391
  • Варна
има ли смисъл днес да чакам ресултати за Варна или направо утре

# 392
Направо на 17-18 декември, ако питаш мен. Макар че не смятам за редно да излязат преди тези от Салабашев. Mr. Green

# 393
Направо на 17-18 декември, ако питаш мен. Макар че не смятам за редно да излязат преди тези от Салабашев. Mr. Green

Дидева, благодарим за което  Mr. Green

То от Салабашев поне точките са ясни, само чакаме къде сме спрямо останалите, за КМС само може да гадаем какви точки са отредили за 10 задача.

# 394
  • Русе
На нас са ни дали 9 точки за задача 10, решена до половина. Peace

# 395

кой клас ?

# 396
  • Русе
3 клас

# 397

Да, но въпреки указанията за точкуване пак си го има субективния момент и преценката на проверителя.
Моята напр. не е означила градината с домати като х, а като д., после в уравнението й са р., з. и д. и чак тогава следва заместване. Задачата й е "решена" до края, но има грешка при пресмятането, т. е. има изведено уравнение за градината със зеле и получен отговор, но не е верен, поради грешка на по-горен ред. Изобщо много условности.

А на задачата със знаменцата първо е посочила верен отговор, но после се е разколебала и писала друг.

# 398
  • най-шареното място
Изборът на букви за неизвестно е без значение, принципно.

Изчислителната грешка си е такава и само толкова.
Би следвало да доведе до загуба на точка за съответното действие /ако има такова стъпка в критериите им/ и на тези за отговор.

За съжаление понякога си гледат ред по ред точките и при разлика гори всичко надолу. Но не би следвало да е така.

# 399
И моята дъщеря е смятала с буква Д, а не х. Това не би трябвало да е грешка в никакъв случай!

# 400
  • Варна
Дидева, нищо не се знае Wink
Непредвидими са.......

# 401
Сега погледнах решението на 9та задача за 4-ти клас - според мен това е разписване, ако търсим колко най-малко могат да бъдат зелените топки; когато търсим колко най-много могат да бъдат, просто другите два цвята трябва да са възможно най-малко, изобщо не ни е  нужно това допускане и писане на фермани - единият цвят може да е най-малко едно, другият + 7 = 8 и приключваме.

За 10-та на 2-ри клас също мисля, че да се дават 3 т. за намиране на нещо, което не се търси в задачата (респ. да се отнемат, когато детето не е посочило), е повече от тъпо. Има различни начини за решаване и при всеки от тях е напълно излишно намирането на сините топки. Като са искали да знаят колко са, да го бяха извели в условието.

Децата от първи клас биха имали късмета да разберат какво се иска в 10 задача, ако седят до някой четвъртокласник, но поне във Вн 1-ви и 2-ри клас се явяват в различно време от останалите.

# 402
# 403
имам официален отговор от СМБ секция Плевен че отговора на 9 задача в 5 клас
е грешен и правилният отговор е 3.
-----------------------------------------------------------------------------
Верен отговор -3. Децата са оценявани коректно спрямо този отговор.
Изнесените отговори са тези, които са подадени от София, но колегите са
сьобразили тази неточност.
Благодаря за Вашата осторожност.
С поздрав
Диана Данова
----------------------------------------------------
Само че според мен в Сандански не са взели под внимание този факт, защото ни се губят 7 точки
и ще поискам да видя работата на детето.

# 404
Има ли яснота дали ще признаят за верен отговор Б на зад.6 на 4-ти клас? Все пак това е верен отговор, който удовлетворява точно условията на задачата. Или ще зачитат само дадения от организаторите верен отговор Г?

Общи условия

Активация на акаунт