Математически турнири - 35

• 107 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Моля да ме насочите ако някъде има решени задачите от олипиадата за 7-ми клас.
Единствено тук намирам само условията:
http://klasirane.com/OLI.asp
Големи страсти са в къщи, успяхме да се въвлечем всички в решаването със спортен хъс .
Дано някъде ги има с правилното, последователно изписване.
Благодаря предварително!

# 406
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Сега погледнах решението на 9та задача за 4-ти клас - според мен това е разписване, ако търсим колко най-малко могат да бъдат зелените топки; когато търсим колко най-много могат да бъдат, просто другите два цвята трябва да са възможно най-малко, изобщо не ни е  нужно това допускане и писане на фермани - единият цвят може да е най-малко едно, другият + 7 = 8 и приключваме.

За 10-та на 2-ри клас също мисля, че да се дават 3 т. за намиране на нещо, което не се търси в задачата (респ. да се отнемат, когато детето не е посочило), е повече от тъпо. Има различни начини за решаване и при всеки от тях е напълно излишно намирането на сините топки. Като са искали да знаят колко са, да го бяха извели в условието.

Скрит текст:
Децата от първи клас биха имали късмета да разберат какво се иска в 10 задача, ако седят до някой четвъртокласник, но поне във Вн 1-ви и 2-ри клас се явяват в различно време от останалите.

а какво се прави в този случай?
още не знам какво е решил и какво не, питам от спортен интерес  Laughing

# 407
  • Варна
Здравейте, моля да погледнете 8 задача за втори клас. Не съм отявлен математик, но според мен даденият отговор е грешен. Верният отговор е с 2 преливания.

# 408
Здравейте, моля да погледнете 8 задача за втори клас. Не съм отявлен математик, но според мен даденият отговор е грешен. Верният отговор е с 2 преливания.

Преливанията са 4. Първото е от бидона в трилитрова туба,  после от три- в петлитровата.  Третото преливане е отново от бидона в малката туба,  и последното от трилитровата в петлитровата.  1литър остава в малката.

# 409
Работата на детето ми ще бъде преразгледана  newsm44

Последна редакция: пн, 14 дек 2015, 21:11 от 77

# 410
  • София
Кога се очакват в София резултати от КМТ?

# 411
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Сега погледнах решението на 9та задача за 4-ти клас - според мен това е разписване, ако търсим колко най-малко могат да бъдат зелените топки; когато търсим колко най-много могат да бъдат, просто другите два цвята трябва да са възможно най-малко, изобщо не ни е  нужно това допускане и писане на фермани - единият цвят може да е най-малко едно, другият + 7 = 8 и приключваме.

За 10-та на 2-ри клас също мисля, че да се дават 3 т. за намиране на нещо, което не се търси в задачата (респ. да се отнемат, когато детето не е посочило), е повече от тъпо. Има различни начини за решаване и при всеки от тях е напълно излишно намирането на сините топки. Като са искали да знаят колко са, да го бяха извели в условието.

Скрит текст:
Децата от първи клас биха имали късмета да разберат какво се иска в 10 задача, ако седят до някой четвъртокласник, но поне във Вн 1-ви и 2-ри клас се явяват в различно време от останалите.

а какво се прави в този случай?
още не знам какво е решил и какво не, питам от спортен интерес  Laughing

писах на организаторите за 10 задача на 2 клас  Blush
ако отговорят ще ви предам отговора.
 Hug

# 412
Секция Изток още не е публикувала резултатите от Салабашев, за КМС не се и надявам да е тази седмица Simple Smile

# 413
  • София
Ясно, благодаря  Simple Smile

# 414
  • София
Дали няма училищата да ги пуснат или няма такава практика ( за 125то конкретно)?

Да се допълня - пратих мейл и ми върнаха, че в сряда ще ги качат на сайта. Отговориха изключително бързо, което бе приятна изненада!

# 415
Секция Изток още не е публикувала резултатите от Салабашев, за КМС не се и надявам да е тази седмица Simple Smile
Надеждата умира последна.  Simple Smile
Миналата година ги пуснаха във вторник- 16-ти декември с проверка по имената. Наградените са обявени по-късно.

# 416
Да се допълня - пратих мейл и ми върнаха, че в сряда ще ги качат на сайта. Отговориха изключително бързо, което бе приятна изненада!

Това за резултатите от Салабашев или за КМС се отнася Simple Smile

# 417
Днес безуспешно се опитах да поискам да видя работата на детето си, заради
грешния отговор на 9 задача за 5 клас(организаторите официално признаха за тази задача)
и съмнението че в Сандански е зачетен за верен грешният отговор - 12 а не правилният - 3.
Завъртяха ме към изключени телефони и накрая в прав текст ми казаха че нямали такава практика да покажат оценената вече работа Laughing
Това окончателно затвърждава негативното ми мнение за подобни коледни, великденски и прочие математически турнири.

Направо не е за вярване ooooh!

# 418
  • София

Това за резултатите от Салабашев или за КМС се отнася Simple Smile

КМС Simple Smile За другото сме още малки...

# 419

Общи условия

Активация на акаунт