Математически турнири - 35

• 107 144
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Еее, стига де, имайте повече вяра в способностите на програмистите Laughing
Предвид, че списъците с имена на публични, не виждам нищо противозаконно в това да се извади информацията, тя също е публично достъпна.

# 541
  • София
Здравейте, бих искала да попитам мамите със списъщиъе и още по лудите татковци програмистим дали сте чели закона за личните даните, то иначе можете да имате и сшисък с банковите ни сметки и с ЕГН-тата.
И да определено се заяждам, зашото за мен това което правите е грозно и смятам да сезирам СБМ как точно съхраняват информацията, може пък да има някой лог-файл с някой и друг IP-адрес.

Аз, впрочем, съм го чела.
Вярно, преди години, но и да е имал някакви промени, едва ли са толкова драстични.
Законът, представи си, прави разлика м/у имена, училище на ученик, стая за явяване на някакво състезание (и постигнати резултати) и банкови сметки и ЕГН-та.
Организаторите изобщо НЕ СА администратори на лични данни по смисъла на закона и не събират такива.

# 542
Някой го тресна истерията Simple Smile Агрегирането за различни цели на публична информация Е законно и може да подадете жалба и в Комисията за защита на личните данни и там да ви се посмеят  Peace

От такива ненормалници аман, като не искате да се вижда името на детето ви го пращайте само на състезания, където може да не му се публикуват резултатите .. Утре ще поискате и приемът в гимназиите да стане анонимен, че да може с/у рушветче детето мамино да го приемат където мама си е наумила  #Cussing out

# 543
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Извинете ,но искате да кажете ,че всяко едно име от явяващи се деца в 1ви и 2ри клас да речем, се набира ,взема му се резултата и се прави класиране ????  Така ли ?И това за 1ви и,2ри и 3ти клас ?? Joy

за повечето населени места, не се налага такава гимнастика, защото така са качени от организаторите.
за София, обаче обща класация е ерес  Tired

http://www.danybon.com/obrazovanie/kms-2015/

# 544
Здравейте, бих искала да попитам мамите със списъщиъе и още по лудите татковци програмистим дали сте чели закона за личните даните, то иначе можете да имате и сшисък с банковите ни сметки и с ЕГН-тата.
И да определено се заяждам, зашото за мен това което правите е грозно и смятам да сезирам СБМ как точно съхраняват информацията, може пък да има някой лог-файл с някой и друг IP-адрес.

и за какви лични данни говорим всъщност? публични списъци с имена? който не иска да му го има името просто не ходи на състезание... всъщност трябва ли да си припомняме какво значи състезание и какъв е смисъла от него при липса на класиране???

# 545
  • София
Някъде мернах, че за КМС дават грамоти. Можете ли да ми кажете, къде мога да прочета тази информация и откъде се получават грамотите? Централно от едно училище в София и ако да, кое или от училището в което са се явили?

# 546
Аз също не разбирам тази "тайнственост" на участието в КМС и ВМС за софийските деца. И защо точно пък при тези състезания е необходима?
Някъде мернах, че за КМС дават грамоти. Можете ли да ми кажете, къде мога да прочета тази информация и откъде се получават грамотите? Централно от едно училище в София и ако да, кое или от училището в което са се явили?
Грамотите се дават само в 125то СОУ, независимо къде е участвало детето. Нищо тържествено и впечатляващо няма в това "награждаване". При нас и на двете състезания миналата година грамотите бяха отпечатани в момента на мастилено-струен принтер /та внимавайте да не размажете мастилото като ви я дават  Laughing/ от една лелка тотално отегчена от живота и работата, която трябва да свърши. Обстановката в самата стая ме върна в детските ми години през соц-а. А за преливащите камари от бумаги насред които става награждаването не ми се и говори. Същата лелка след като разпечата грамотата, небрежно я подаде на детето, измърморвайки нещо като "Заповядай!" и с това "церемонията" приключи.

Последна редакция: пн, 21 дек 2015, 12:39 от *paper cake*

# 547
Родител взема Грамотата, когато му е удобно. Церемонията е вкъщи Simple Smile

# 548
Родител взема Грамотата, когато му е удобно. Церемонията е вкъщи Simple Smile
Да, това е най-правилният подход.  Laughing

# 549
  • София
Или пък, ако училището има няколко наградени деца някой прибира грамотите на всички и там им ги раздават със снимка за спомен.  Laughing
Между другото миналата година на КМС победителите получиха и плик с малка парична сума, която си мисля е много "мотивираща" за състезатели, особено в малките класове.  Mr. Green

# 550
  • Бургас
В Бургас за КМС и ВМС раздават грамоти и медали. Децата много се радват на медалите... Simple Smile
За Салабашев имаше церемония в ПМГ, грамоти и предметни награди /тип канцеларски принадлежности... Simple Smile/

# 551
  • София
Aila, обявяват дни и часове, в които могат да се получат от съответната стая в 125то - не й помня номера.
За момента това е съобщението : http://kmsvms.iztok-smb.com/rezSof.html
Обикновено са 3-4 раб. дни - следи инфото на сайта да не ги изпуснеш.

# 552
  • София
В Бургас за КМС и ВМС раздават грамоти и медали. Децата много се радват на медалите... Simple Smile
За Салабашев имаше церемония в ПМГ, грамоти и предметни награди /тип канцеларски принадлежности... Simple Smile/
За Салабашев има нещо недомислено.
Софийските деца участват само в националното класиране, а в останалите градове има и регионално награждаване. Не че хората нямат право да си награждават регионалните първенци, но май само софийските деца нямат такова награждаване.

# 553
Някой го тресна истерията Simple Smile Агрегирането за различни цели на публична информация Е законно и може да подадете жалба и в Комисията за защита на личните данни и там да ви се посмеят  Peace

Скрит текст:
От такива ненормалници аман, като не искате да се вижда името на детето ви го пращайте само на състезания, където може да не му се публикуват резултатите .. Утре ще поискате и приемът в гимназиите да стане анонимен, че да може с/у рушветче детето мамино да го приемат където мама си е наумила  #Cussing out
Дискусията ме подсеща, че миналата година точно с този мотив, че са постъпили оплаквания от родители, за пръв път от много време насам СМБ не публикува национално класиране за " Европейско кенгуру".
Ще се опитам да намеря точния текст на обяснението, което дадоха.
Софийските деца участват само в националното класиране, а в останалите градове има и регионално награждаване. Не че хората нямат право да си награждават регионалните първенци, но май само софийските деца нямат такова награждаване.
Изготвя ли се обобщено класиране за София? Ако няма такова, няма как да има общо награждаване за целия град, но пък може всяко училище-организатор да проведе собствено.

# 554
  • София

Изготвя ли се обобщено класиране за София? Ако няма такова, няма как да има общо награждаване за целия град, но пък може всяко училище-организатор да проведе собствено.
Не, няма такова. Точно затова написах горното мнение.

Общи условия

Активация на акаунт