Математически турнири - 35

• 106 971
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Някой беше питал по-назад за решения на тестовете от "Аз и числата". Ето тук
са дадени всички тестове за 1 клас досега /ако не се лъжа/ под формата на презентация с отговорите /в червено/.

Между другото някой знае ли специално за първолаците дали им се дава теста и сами си четат условията или госпожите им помагат в четенето на условието на задачата? Понеже децата могат да четат, но дали ще разберат смисъла на условието...

Благодаря много за линка-аз се интересувах.
За условията на задачите знам че госпожите ще им ги четът но моята си ги чета сама-бавно, но си ги чете. Уча я че след като г-жата го прочете и тя го реши после да си го прочете сама и да го провери /малко сме разсеяни:-))/
Търсих отговорите т.к.  за 2008, за 6 зад. следното условие ми е подвеждащо:
Огради само числата: и са дадени шест букви, пет едночифрени числа и едно двуцифрено число.Кое от оградените числа е най-голямо.
Аз обяснявам че 2,8,4,6 и 9 са цифри а 11 е число. И оградихме само 11. Да, ама не -на въпросните отговори са оградени всички едноцифрени и двуцифрени числа-от които естествено най-голямо е 11.

и какво да правя сега......

# 706
Да погледнеш определението за цифра и число ...
А на детето още в предучилищна е обяснявано. Числото 5 се състои от цифрата 5.

# 707
  • София
Има и едноцифрени и двуцифрени и тн числа. Тоест пет освен цифра си е и число.

# 708
  • София
elica1051, награждаването на Салабашев е на 17.01. Ето за справка сайта на турнира :
http://nsybeva.wix.com/salabashev2015
Преди това наистина беше на обявено за 23.01.

А грамоти няма ли да има? Само медали?  newsm78

# 709
В Пловдив Математика без граници за втори път ще се организира в Търговската гимназия. Състезанието ще се проведе на 23.01 от 10 часа. Таксата е 9 лв. Записването става в книжарницата от 8,30 до 17 часа. За есенния кръг организацията на състезанието беше перфектна. Момичето днес ми показа цяла купчина с непотърсени сертификати за участие от есенния кръг. Има дори един сребърен медал. Който се е явявал там, да си ги поиска.

# 710
  • София
Здравейте, областният кръг на олимпиадата по математика за София къде се провежда - по училища, само в някои определени или? И ние ли трябва да заявим мястото или става "служебно". Става дума за 4-и клас.

# 711
  • София
Здравейте, в ДАНИС обявиха Роман Хайнацки от 4 клас нагоре, тук прочетох някъде за 3 клас, а някой знае ли провежда ли се някъде в София за 2 клас?

# 712
Здравейте, в ДАНИС обявиха Роман Хайнацки от 4 клас нагоре, тук прочетох някъде за 3 клас, а някой знае ли провежда ли се някъде в София за 2 клас?
Тази година организаторите са казали,че НЯМА да се провежда състезанието Р.Хайнацки за 2 и 3 клас.Информацията ми е от разговор с директора на ДАНИС,която е разговаряла лично с организаторите.Затова състезанието е обявено за 4-7 клас!

# 713
Хм, а в Питагор обявиха, че ще е от 2-ри клас.

# 714
Хм, а в Питагор обявиха, че ще е от 2-ри клас.
Да,знам за Питагор.Тези дни трябва да излезне официална информация на сайта на МГ Ямбол за провеждането на Хайнацки.Аз също имам третокласник,който вероятно ще се пробва за 4 клас.

# 715
  • София
Точно затова питах и аз. Защо на места има и 2 и 3 клас.

# 716
Роман Хайнацки 2016 - покана за участие

Точно затова питах и аз. Защо на места има и 2 и 3 клас.
Вероятно защото последните 1-2 пъти бяха включени и те.

# 717
  • Sofiq
Тази година организаторите са казали,че НЯМА да се провежда състезанието Р.Хайнацки за 2 и 3 клас.Информацията ми е от разговор с директора на ДАНИС,която е разговаряла лично с организаторите.Затова състезанието е обявено за 4-7 клас!
На децата от 2 клас в Питагор вече събират пари за участие в Хайнацки, даже има излъчен отбор. Не мисля че биха си дали тоя труд, ако нямаха абсолютна сигурност,че ще има състезание и за втори клас....

# 718
Интересно как Питагор ще проведат състезание за 2 и 3 клас  ,след като МГ Ямбол съвсем официално са обявили на сайта си,че Хайнацки ще бъде само за 4-7 клас.(справка малко по-горе линка на Дидева).А и Р.Хайнацки е индивидуално състезание,за какви отбори изобщо говорите...
По същото време в Ямбол ще се проведат и Зимни математически състезания,където наистина има и отбори,но то е за 8-12 клас!

# 719
  • София
Не знам как ще за 2-3 клас и на нас събраха. Не можах да видя преподавателката в петък, за да я питам Освен да ги пуснат направо с 4 клас Simple Smile Моето каза, че ще ходи, дори да е за по-големи. Ще се бори като прасе с тикви според мен, особено на последната задача. Но щом има желание - да се пробва.

Общи условия

Активация на акаунт