Пампорово - ски сезон 2015/16

• 19 894
  • 130
  •   1
Отговори
Понеже има няколко доста стари теми, ме "посъветваха" да отворя нова за Пампорово - може да е полезна и на други.
Какви са мненията и отзивите Ви от следните места :
 - Апарт хотел Евридика хилс
 - Апартхотел Лапландия
 - Комплекс Замъка
Гледам, че са в един район и цените са им подобни.
Другото е Камелия, но там е по-скъпо.
Та така!

# 1
  • София
Ние резервирахме за Елина. Иначе от изброените съм била в Камелия през лятото - много хубав хотел, идеално местоположение /още повече за ски/, добра база, храна. За Замъка и Евридика хилс - съвсем наблизо до Камелия са, удобна локация за скиори. За Лапландия нищо незнам.
Аз пък искам да попитам как се пътува до Пампорово в зимни условия, пътят лятото ми се видя труден, а за зимата ... това много ме притеснява, с деца сме...

# 2
Хотел Ива и Елена newsm10
Страхотно обслужване, условия, точно до ски пистата.

# 3
Общото на всички споменати е локацията .Всички са близо до пистите .Лапландия и Замъка и Евредика хилс нямат басейни .Камелия е уникален хотел , със спа център , детски кът и много добра локация-съответно и цената за това е по висока .Аз работя като тур оператор в района на Пампорово и Чепеларе , така че ако някой иска може да ми пише на лични за повече информация а и за оферти , както за хотели , самостоятелни къщи, ски училища и оборудване .

# 4
  • Luxemburg
Не съм била в тези хотели, но приятели са били в Замъка- много хубав хотел. Често след януари има за него ваучери в сайтовете за оферти. Другите два също са близо. Аз съм била само в Камелия.
Мен ме интересува малко повече относно Вилно селище Кочорите. Доста високи цени имат, а не са непосредствено до писта. По-скъпо е от Камелия, а е без храна. На колко метра са от пистата? С 2 малки деца ще сме и дали ще може да се ходи пеша? Всякакво инфо (може и на лични) е добре дошло. Предварително благодаря.

# 5
  • Пловдив
Какво ти пеша за Кочорите, те са на км разстояние, ние бяхме преди 2 години, само за един празник там, но това няма значение, едва ли са ги преместили хах. Така де, искам да кажа за ски не са близо, те са в нищото, да кажем на 6-7 км...

От посочените хотели за Камелия съм чула страхотни неща, но ние тази година ще заложим на оферти от грабо - нямаме отдели пари за ски почивка, на уроци по ски трябва да ходим, и само на изгодни предложения в последния момент ще се пускаме - спането не ни е приоритетно къде ще е.

# 6
  • Русе, у дома
И аз тук да следя темата. Ще ми е от полза.
НаШто място за ски е Пампорово. С деца сме, за това спим около Студенец. Две години подред в Лапландия, точно по Коледа. Тази година ще пропуснем, ще идем на друго място, но за ски-ваканцията Февруари пак ще сме там. В Камелия сме ходили само лятото - хубав е комплекса. Всички хотели около Студенец са удобни от към локация, особено заради децата. Като се изморят и хоп при баба в хотела, а ние продължаваме до тъмно.
Хранили сме се в Черния кон, Ива и Елена, Камелия..., първите два са ни любимите ресторанти там, едното за обед, другото за вечеря, децата не дават да ги сменяме....
Лапландия - единствения плюс е локацията и три-спалния мезонет.
Зимата пътя е разчистен винаги. 2012 по Коледа имаше голям сняг, пътувахме до Чепеларе тогава, с нормална кола, зимни гуми и деца - всичко беше наред.

# 7
А от там (Студенец) до "центъра" на Пампорово далече ли е и става ли за ходене пеш? Май по пътя се ходи? Питам подробно, защото досега или на Банско или на Боровец, и сега евентуално ще ни е "сефтето" на ски на Пампорово.

# 8
  • Русе, у дома
А от там (Студенец) до "центъра" на Пампорово далече ли е и става ли за ходене пеш? Май по пътя се ходи? Питам подробно, защото досега или на Банско или на Боровец, и сега евентуално ще ни е "сефтето" на ски на Пампорово.
Ами, далеко си е. По пътя се върви. Но зимата може с лифта до Автогарата. Не сме слизали обаче (то няма и за какво), всичко необходимо си има горе на Студенец. Хубавото му на Студенец е, че всичко е на една ръка разстояние - хотела, лифта, пистите, заведения, магазини....
На лифта и през уикендите не сме чакали повече от 15 мин.

# 9
  • Luxemburg
Ако сте в хотел на центъра, то или с кола до гарата (по-хубавите хотели предлагат превоз няколко пъти на ден) и оттам със седалковия лифт до Студенец или пеша до лифта, но без деца и ски. Зависи в кой хотел ще сте. Но пеша до горе ще се узорите. От въпросните хотели за които пита потребителката ако има сняг се пускат от хотела по писта N7  (ако се не лъжа ) и оттам с лифта до Студенец. Въпросните хотели не са на самата писта като "Стената", "Манастирите", а са на няколко метра надолу посока център.

# 10
Хвърлила съм око на Камелия за Януари. Най-вече ме вълнува спа-то, храната и особено много детската анимация. Детето ще е на 2 и няма кой да го гледа , ако искаме да караме ски. Разбрах за Камелия, че детският център е оборудвам с камери??? Как стои въпроса с гледането на деца, има ли такава услуга? За Грийн Улд , чета че предлагат дневно гледане срещу 25 лв. Но пък от друга страна се вълнувам и аниматорите дали са ок или са просто някакви девойки назначени да обслужват тази дейност  Confused

# 11
  • Русе, у дома
Хвърлила съм око на Камелия за Януари. Най-вече ме вълнува спа-то, храната и особено много детската анимация. Детето ще е на 2 и няма кой да го гледа , ако искаме да караме ски. Разбрах за Камелия, че детският център е оборудвам с камери??? Как стои въпроса с гледането на деца, има ли такава услуга? За Грийн Улд , чета че предлагат дневно гледане срещу 25 лв. Но пък от друга страна се вълнувам и аниматорите дали са ок или са просто някакви девойки назначени да обслужват тази дейност  Confused
Не съм се възползвала от услугите на анимация през зимния сезон, защото си водим баби с нас. Но детския кът на Камелия е меко казано "мизерен", поне до миналото лято. Дано са го ремонтирали поне малко. Влизат и големи деца там, спарено е и мирише на "партенки". За камерите е вярно, предават на ТВ-то в стаята. Може би зимата наемат гледачи, който да занимават децата, но едва ли са професионални педагози и мед.лица. По-скоро са млади момчета и момичета. И мисля, че съм гледала снимки, че изкарват децата на игра и навън, на снега, което е добре. Спа-то - нищо особено, има си всичко, малко е обаче за капацитета на хотела. Халати - на рецепция, срещу депозит от 5 лв., такива номера много ме дразнят. Кухнята - не особено добра, особено закуската, която е включ.в цената. Това е за Камелия, иначе широки апартаменти, локацията също е добра.

# 12
Колкото повече проучвам и чета, повече се разочаровам, че дори и да пръснеш по-голяма сума......то няма да е качеството на услугите по-различно.  Tired Tired  Едва го харесах с много оглеждане тоя хотел , ама се оказва че само по описание и картинки само изглежда на ниво

# 13
  • Русе, у дома
Колкото повече проучвам и чета, повече се разочаровам, че дори и да пръснеш по-голяма сума......то няма да е качеството на услугите по-различно.  Tired Tired  Едва го харесах с много оглеждане тоя хотел , ама се оказва че само по описание и картинки само изглежда на ниво
Камелия е доста голям хотел, за да отговори на качеството. Виж "Ива и Елена". Не сме отсядали там, само сме вечеряли с децата. По-малък е, по-чист, имат анмация през зимата в един добре поддържан детски кът. За СПА-то обаче нищо не зная. Те се разшириха миналата зима, добавиха едно ново крило и май там имат СПА-център, но подробности не зная. Но в хотела са мили и биха обяснили висчко.

# 14
  • Luxemburg
В Камелия бях Коледата на 2013 за 2 седмици и нямаха детегледачи. Може да извикат при заявка. Аз бях в същото положение, само че с 2 деца (на 5 и 1,5г). "Ива и Елена" не бяха много развити и заложих отново на Камелия заради детския кът. Аниматорите бяха пълна скръб. Може би понеже децата ми са свикнали с детските клубове в Сф, но тези в Камелия не знаеха как да занимават децата, а имаха 2 партита за Коледа и НГ. През деня винаги има някой в клубчето, колкото да въдворява ред ако станат много децата, не толкова да ги пазят или да играят с тях, не ги извеждат навън. Имат ски-училище за малки деца и го провеждат на външната детска площадка.  Питах изрично за детегледач и ми обясниха че могат да извикат, но се заплаща допълнително по около 10лв/час ако се не лъжа. В крайна сметка взехме двустаен апартамент и си доведохме баба и дядо които се занимаваха с децата. Храната не е нищо особено. Закуската им е платена - 5лв./човек и безплатна за деца под 7г. Хубав е хотела. Персонала се старае колкото може. Понеже съм била в 3 звезден хотел в Австрия и Швейцария, то Камелия има още много хляб да изяде докато стигне нивото на 3-звездните хотели в западните ски курорти (а може и 2-звездните), а какво остава за 4-звездните какъвто е Камелия. Но мен ме устройваше най вече заради локацията. Много бързо можех да прибера детето от ските или да дойде дядо му да го вземе, а ние да си продължим с карането. Но  цената която платих по-миналата година за Коледа и НГ е доста висока в сравнение с това което получаваш. Затова миналата година заложихме на Австрия за почти същата цена, но далеч по-доволни. Там бяха помислили за всичко. Така че не се настройвай предварително. Ние сме резервирали за Кочорите и ако почна да го мисля, най-вероятно да поискам да си останем в къщи, но може пък да се окаже далеч по-лесно отколкото сега ми се върти в главата.

Общи условия

Активация на акаунт