Пампорово - ски сезон 2015/16

• 19 951
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
Някой със скорошни впечатления от хотел Перелик?
Миналата година бяхме там за Нова година. Почивката мина чудесно , с изключение на финала..Има си и плюсове и минуси, но аз се старая да не забелязвам много негативните неща, за да не си развалям почивката, въпреки че успяха на финала да ме ядосат  Wink
Положителни страни:
Много е топло в целия хотел-ресторант, лоби, коридори, стаи. Храната също беше много вкусна и разнообразна, чудесно организирана новогодишна програма, богата вечеря.Чудесна локация-в самия център на Пампорово, има топла връзка с търговския център и близките хотели.
Минусите за мен:
Стаите са с доста поовехтяло обзавжедане,бельото, мокетите сигурно са от преди 20години.Не е много уютно. Персонала доста неприветлив, в ресторанта доста бавно работят и на няколко пъти се струпваше опашка за храна и маси.
Не много близо до пистите, но ние не сме скиори и това не ме притеснява. Ядосаха ме на края от рецепцията като едва ли не ме обвиниха , че съм им откраднала две закачалки!!! Трябвало да са 6бр., а при напускането ни били 4!Рецепционистката се развика, чакайте, стойте-все едно сме някакви престъпници!!!Обясних съвсем спокойно, че нямам навика да броя закачалките в гардеробите като се настанявам, а и никой не ми е казал, че трябва! Как да съм сигурна, че са били 6, а не 4?Освен това моите дрехи си бяха на закачалки и изобщо не съм ползвала техните. Но въпреки това не смекчиха тона и държаха доста агресивно.Накрая се оказа, че закачалките са си на мястото-просто камериерката е пропуснала да провери в другия гардероб!!! Даже не се извиниха за цирка!Това остави един лош привкус на почивката ни....и малко се замислям дали ще се върна пак там.

# 91
  • София
Благодаря, penelopi - беше ми полезно.

# 92
Ей, няма ли някой с пресни отзиви от Манастира, утре заминаваме.  Hug

# 93
  • Стара Загора
Penelopi , ние се върнахме от Гранд Манастира  в понеделник . Като цяло сме доволни . Платихме за апартамент стандарт, настаниха ни в луксозен апартамент. Това + , но явно е бил за пушачи ,защото миришеше на цигари , въпреки ,че проветрявахме .Храната - вечерята по меню, беше добра . Закуската - твърде оскъдна . Най - не ни хареса ,че басейна беше студен. Ама наистина студуен.
Не зная какво те интересува ! Питай , ще ти отговоря . Grinning Grinning

# 94
Здравейте,

Колебаем се между Стрийм Резорт и Орфей, кой хотел бихте препоръчали?

По принцип искаме хотел с басейн на пистата, ако можете да препоръчате и такъв (в Камелия няма места за съжаление за този период).

# 95
  • Русе, у дома
По принцип искаме хотел с басейн на пистата, ако можете да препоръчате и такъв (в Камелия няма места за съжаление за този период).
На това условие отговаря само Манастира..., вчера бяха излезли 4 апарт. в буукинга на добра цена. Ако звъннете на рецепция може да има и повече.
Стрийм Резорт - гледам, че е на Малина, но колко е отдалчен от пистата, нямам представа. Орфея е на едно много странно място - трябва да се слезе до Автогарата и от там да се хване лифта до Студенец, но може би имат и шатъл.

# 96
  • Стара Загора
На това условие отговаря само Манастира..., вчера бяха излезли 4 апарт. в буукинга на добра цена. Ако звъннете на рецепция може да има и повече.
Стрийм Резорт - гледам, че е на Малина, но колко е отдалчен от пистата, нямам представа. Орфея е на едно много странно място - трябва да се слезе до Автогарата и от там да се хване лифта до Студенец, но може би имат и шатъл.

Водата в басейна на Манастира е много студена ! Не ви трябва !

# 97
  • Варна,морето,сините вълни...
Ние грабнахме единия апартамент в Манастира Wink След като в Камелия няма места. Четох, четох...чудих се, исках и аз басейн,СПА, детски кът..Но уви,явно навсякъде водата е студена и даже и бански няма да взема Sad Поне ще сме близо до пистите, можем да се прибираме да починем с детето, да хапнем и пак да отидем да се търкаляме.
penelopi супер да си изкарате и ще чакам отзивите ти Simple Smile Ние последната седмица на месеца ще сме там( пу-пу) и аз ще докладвам Peace

# 98
Върнахме се в събота от Камелия.
Адмирации за този хотел,страхотн детски кът и много забавления за децата,на страхотно място излизаш от гардеробната и след 50 метра си на Студенец.Едно баирче само се изкачва.Персонала е страшно любезен,с изключение на спасителя при басейна (който беше много топъл).Аз резервирах още в началото на октомври и след 1 седмица нямаше вече места за нашите дати.

# 99
  • До морето
Върнахме се в събота от Камелия.
Адмирации за този хотел,страхотн детски кът и много забавления за децата,на страхотно място излизаш от гардеробната и след 50 метра си на Студенец.Едно баирче само се изкачва.Персонала е страшно любезен,с изключение на спасителя при басейна (който беше много топъл).Аз резервирах още в началото на октомври и след 1 седмица нямаше вече места за нашите дати.

Супер, ние след 10 дни заминаваме, живот и здраве. Наши близки, обаче, днес резервираха в Манастира и това с басейна хич няма да им хареса.

# 100
Върнахме се от Перелик Палас. с. Стойките. Много доволни от хотела. Топло, вкусно. В ресторанта са много мили и усмихнати, готвача се справи страхотно. На рецепция и в Лоби бара може да се стиковат малко, но не сме и имали много допир с тях.
За 4-те си звезди има някои пропуски - като козметика в баните - липсва просто. Има дозатори с душ гел и течен сапун, но за звездите си.... Не сме претенциозни и затова много ни хареса хотела. За децата имаше аниматор - детска дискотека, за големите караоке, бинго и т.н.
Бяхме по време на ваканцията, имаше страшно много хора в Пампорово и това беше големия плюс на местоположението ни. До лифта 5 минути с кола, места има на паркинга. Опашки никакви, в сравнение със Студенец и Малина.

# 101
  • Luxemburg
И нашата почивка завърши. Честно казано очаквах доста от Кочорите за сумата която платихме. Ако някой го интересува (което ме съмнява имайки предвид цената) ще му пиша на лични.
Влизам да споделя относно училището и детската градина. Аз съм с дете на 6,5г  и на 4г. Първото искахме да го запишем на ски училище, но ни отказаха тъй като нямало 7г нищо че детето е взимало уроци по ски вече 3г. и може да си кара по зелените писти. Просто не може да кара с нашето темпо и ни бави и ни се искаше да си кара с децата. Наложи се да взимаме частен учител което пак беше проблем, че почти всички бяха заети.
 За детето в детската градина ме уверяваха че имат ски обучение 1ч. Програмата им е от 9ч прием на децата и занимания в детската стая, от 10-11ч ски обучение, от 11-11.45 свободно време в игри, ако детето ще е само до обяд то трябва да се вземе в 11.45, ако ли е цял ден ги водят в 12ч в хотел Перелик за обяд и ги връщат към 13.30. Следобед от 14ч ги изваждат навън за 1ч да си играят на снега, да карат шейни и от 15-16.30ч играят/почиват в детската стая. Да, но още първият ден ми казаха че детето ми не са го качили на ски (въпреки че то има собствена ски екипировка) тъй като не можело да кара на рало. При въпрос как може дете на 4г да кара на рало отговорът беше смешен. За мен там си е занималня, докато родителите карат ски без никакво обучение на ски. Предната година бяхме в Австрия и там си имат малка ски детска зона с лента за изкачване и нямаше проблем дори на 3г да го качат да се пуска, но в Пампорово на 4г явно се оказва проблем.
Относно цените които питате за различни услуги в комплекса, на сайта на Пампорово в ценоразписа съвпадат с повечето в комплекса. http://pamporovo.me Питах и на Малина и на Студенец за цени за учител индивидуално, за наем на ски оборудване, за съхранение на собствени ски, за пълен сервиз на ски и цените са почти едни и същи.
Дано времето да се оправи, че от вчера вали дъжд почти постоянно и по пистите снега е станал много кишав и не става за каране никъде. Да не говорим че уикенда курорта се е по напълнил и хората по пистите са се утроили в сравнение с предните няколко дни и това още повече влошава ситуацията.

# 102
  • Пловдив
Ronicat, да ти се чуди човек защо си го причини това с пампорово като цяло!  Hug
В австрия щом се навива мъжът ти да ходите всички (с децата) и имате възможност, това с пампорово си е стъпка назад отвсякъде за ски почивка!

Ние използвахме ваучерите от грабо и ски учителят излизаше 30лв/час, което доколкото разбирам е супер евтино за пампорово. Да не говорим, че нямаше и хора, защото бяхме преценили работни дни и не беше ваканция и някакъв пиков период, та затова останахме що годе доволни - не си представям да сме в тъпканицата с децата, учителите и невнимателните хора, които карат без никакво уважение (имаше случаи на сериозно контузени деца, блъснати от възрастни хора), пистите също така са в голямата си част прекалено тесни за многото народ, който се изсипва в почивни дни.

Догодина дружно в някоя австрийска вила  Joy

Ние се чудим за пампорово след седмица и половина, ама много се чудим. Хем ми се иска, защото приятели ще са там, хем не.
Във форест нук вила ще са настанени, а ние, за да сме близо до тях къде трябва да сме - основната сграда ли е по-близо до самите вили, другата им сграда ли? Нещо не мога да ги разбера кое до кое е, има някакво апартмънтс се води, който е бил ще сподели ли?

# 103
В Пампорово мога да споделя впечатления за Евридика Хилс и Стрийм Ризорт.

"Евридика Хилс" се оказа доста голямо разочарование за нас. Почивката ни беше през Февруари'16, хванахме седмицата със слънчево време и  температури около 10-15 градуса Sad. Ще започна с нещата, които ни харесаха - големи, модерно обзаведени и уютни апартаменти и прилична закуска на блок маса.

Разочарованието дойде от практическата липса на паркинг - има две малки площадки всяка за 3 коли, едната, от които трябва да е запушена и затова се оставя бележка с мобилния тел. на собственика на стъклото. Места естествено нямаше и паркирахме доста по-надолу по тясната уличка, която минава край хотела.

Още първия ден изпуснахме ключа за апартамента в асансьорната шахта. Sad Дадоха ни единствения резервен ключ (на чистачката) и ни уведомиха, че трябва да си платим, за дубликат и ключодържател или за да извикат асансьорната група, за да извади ключа. На следващия ден, камериерката звънна на вратата и каза да идем веднага да си вземем ключа от рецепцията (който вече бил изваден), защото на нея нашия ключ и трябвал. На рецепцията ми бутнаха една бележка и ми казаха да платя 15лв., защото толкова е взела специално извиканата асансьорната група, за да извади ключа. Искам да отбележа, че престоят ни беше 5 нощувки (не 1 ден) и тези 15 лв. на фона на платените от нас нощувки спокойно можеше да бъде пренебрегната. По-дразнещото обаче беше безцеремонността, с която минахме през цялата процедура.

Черешката на тортата обаче беше факта, че парното в хола беше със счупен кран и нямаше как да бъде намалено. При 15 градуса навън и с пуснато парно, в апартамента беше сауна. Помолихме да дойдат да го ремонтират още първия ден, след това втория и чак след третото оплакване на третия ден, на рецепция ни казаха, че собственикът нарочно е махнал крановете в някои стаи, те знаят за проблема, но няма какво да се направи. Нощувките за мен бяха свързани със ставане 3-4 пъти през нощта, отваряне на прозорци заради жегата, затваряне на прозорци и надежда, че децата няма да настинат. По тези причини НЕ препоръчвам Евридика Хилс на никого заради липсата на каквото и да е съдействие от страна на персонала.

В "Стрийм Ризорт" бяхме миналата година и сме много, много доволни. Вкусни закуска и вечеря на блок маса с избор между 2-3 салати; 3-4 основни и няколко десерта. Услужлив и любезен персонал. Фоайе, където можете да се съберете с приятели. Осигурен транспорт до ски център "Малина", който е на 3-4 мин. с микробусчето. Уютни, големи и добре обзаведени апартаменти с кухня. Тази година не бяхме в него, само защото нямаше места за исканите от нас дати. Следващата година със сигурност сме отново там. Simple Smile

# 104
  • Варна
Преди няколко седмици бяхме в х-л Ива и Елена
и имаше на видни места предупреждения,
че при загубена или повредена карта, с която се отваря вратата
се дължат 10 - 15 лева "неустойка", забравих точно колко беше сумата.
Мисля, че оплакването ви не е много уместно.
За "безцеремонността" - съжалявам, че са се отнесли така,
разбираемо е, виждам че, сте с малки деца.

Общи условия

Активация на акаунт