Забременели след инвитро - тема 16

• 42 616
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • Бг
Flyinggirl, аз съм прала играчки в пералната, на които е пишело, че не се перат. Е, нищо не им стана. Пусках ги на ръчно пране, и след това за съвсем малко центрофуга.

# 181
Естлар, честита месечинка!
Изтърколи се времето. Кога плаках от щастие при положителния тест, а днес започнах 45 дневния болничен преди термин. Обратното броене стартира без да пита дали съм готова с приготовленията. Трябва да се стегна. Мебелите още чакаме и после чистене, пране, гладене, а на мен със всеки изминал ден ми става все по-тежко.

# 182
  • Варна
Здравейте мами!
Естлар, честита месечинка! Как върви времето само  bouquet
Излезе ми първия БХС и комбинирания риск от Даун е 1:950. Всички останали са 1:100 000. Единственото, което ми препоръчаха да пусна и късния. Честно казано не вярвам на БХС, но като видях резултата малко се стреснах. При вас какви бяха стойностите?

# 183
  • На остров
Бон Бони при мен комбинирания риск от БХС и Ултразвук беше 1:1428 мисля и ми казаха, че всичко е наред да не се тревожа.
Според мен риска пада от годините.

# 184
Аз не мога да се включа с мнение за резултата, но бих искала друго да попитам по темата. Наистина ли при близнаци БХС-то не се препоръчва поради изкривяване на резултатите? Някъде бях попадала на такова твърдение  Thinking

# 185
Бон Бони, имай предвид, че при късния БХС резултатите са с по-висок риск. При мен БХС1 беше 1:590. Посъветваха ме да направя БХС2, който ме стресна. Цифрата беше 1:35.
Според мен резултатите ти не са лоши. Ако няма нищо притеснително на ФМ можеш да си дишаш спокойно.

# 186
Включвам се отново след като повторих къвната картина и желязото. Пуснах и б 12.
Еритроцитите ми отново са ниски, хемоглобинът ми този път излезе 110.
Пуснах серумно желязо - не знам каква е разликата с обикновено желязо, ако някой знае моля да сподели, стойността е 21.4 при реф.граници 7 - 28. Пуснах серумно, защото така ме посъветва личната лекарка.
Резултатът ми от б 12 е 169 при реф.граници в тази лаборатория 141 - 489. Не знам какви са тези референтни граници малко ми се виждат странни.  ooooh!
Какво мислите дали предното желязо е било лабораторна грешка при положение, че не беше серумно?

# 187
  • Варна
Кафенце-66  аз съм ходила до сега на два много подробни прегледа където гледахме всичко на бебето. Измериха кости, пръсти, глава, правилно се оформя мозъчето, сърцето. Доктора отхвърли Даун и другите аномалии. За това съм до някъде спокойна. Сега на 8ми ще ходя пак. До колкото знам БХС се влияе и от годините аз съм на 32г.

# 188
  • На остров
Бони и аз мисля, че годините оказват влияние. Щом всико е наред с ултразвуковото изследване не се тревожи.

# 189
Саб, изследванията ти са добре. Стига си се хващала за тези еритроцити и при мен са ниски. Когато имаш анемия, еритроцитите са ниски. Ей много се шашкаш  Joy Joy кажи на ТМ да те ощипе, как ще го гледаш това дете, като все търсиш лоши диагнози.
В лабораторията, където пускам изследванита, референтните стойности са същите. В 12 е в долната граница, а трябва да гониш горната, в края на 6-ти- началото на 7-ми месец, док ми изписа да си бия В12. Засега си купи от био магазин бирена мая на люспи и всеки ден по една супена лъжица си хапвай ( поръсваш върху яденето или разтваряш в сок)  Simple Smile  Доколкото си спомням, имаш записан час при Сигридов. Преди да отидеш пусни си ПКК, В 12, витамин Д, албумин, желязо, ЖСК и ненаситен ЖСК (желязосвързващ капацитет).

# 190
Бон Бони, няма от какво да се притесняваш. Според мен всичко при теб е наред. Наслаждавай се на бременността си.
Аз преди малко се върнах от преглед. Всичко е наред. Ходих заради гадните гъби. Доки ми постави Гиназол, но каза, че това е временно облекчение и най-вероятно пак ще се появят. Иначе бебчето е пораснало. Вече е около 600 грама, а в 20 г.с. беше 370 грама. Вече бързо расте. То и по корема си усещам  Joy Joy Joy

# 191
  • Варна
Кафенце-66  браво на бебчето. И на мен ми казах, че съм пипнала гъбички. Още нищо не са ми дали за тях. Аз сега започвам да намалявам дозата на утрогестана, че бях на 3 пъти по 3 и тези дни такова главоболие имам. Ще ми се пръсне главата. Отдавам го на това ама дали е от него не знам.

# 192
Edilucky, благодаря за съвета с бирената мая. Предполагам, че и Сигридов това ще препоръча на консултацията ми. До нея останаха само 5 дни, а за последната 1 седмица се бодох 3 пъти и ми точиха кръв, той хемоглобинът и от това пада, така че мисля да си почина до прегледа и да не пускам повече изследвания. Имам ПКК, б 12, вит. Д, албумин са ми изследвали в урината не знам дали това имаш пред вид, имам и показатели на коагулация. За сега ще си почина от даване на кръв.
Малко ми е обидно, че поставяш така нещата и ги свързваш с гледане на дете, но явно не се притесняваш, че можеш да обидиш някого.

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 19:34 от SAB-f

# 193
Мишолинка аз съм с близнаци и не съм правила БХС. Всички лекари при които съм ходила ми казаха, че при близнаци дава грешни резултати. Тук в групата ако не се лъжа имаше момичета които ги пращаха на БХС въпреки двуплодната бременност, което мен лично ме изненада, но нали знаеш колкото лекари толкова и мнения.

# 194
Мишолинка аз съм с близнаци и не съм правила БХС. Всички лекари при които съм ходила ми казаха, че при близнаци дава грешни резултати. Тук в групата ако не се лъжа имаше момичета които ги пращаха на БХС въпреки двуплодната бременност, което мен лично ме изненада, но нали знаеш колкото лекари толкова и мнения.

Ясно Simple Smile. Ще видим какво ще каже лекарят тогава.

Общи условия

Активация на акаунт