Забременели след инвитро - тема 16

• 42 364
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И тя е като теб, хронично й е. Сега ще я помоля. Ако имаш вайбър минпрати на лично тел. или мейла си да ти я препратя!

# 46
  • София
Франи аз съм лекувала синузит със Зинат 500 и бях доста зле тогава, не можех да спя.
Иначе другия ми лек - в кърпа слагам една шепа морска сол, топля в микровълновата (слагам чиния под кърпата, че пукнах една преди време) и налагам на челото. Помага ми временно.

# 47
  • София
Аз съм с хроничен синузит повече от 10 години и единственото, което ми помага, е промивки със солена вода. Предимно си приготвям разтвора сама у дома с хималайска сол, но има и готови разтоври в аптеката. Все пак синусите са кухини, в които няма  кръвоснабдяване (поне аз така знам) и механичното чистене е най-сигурното. А лекарствата са по-скоро инфекцията да не засегне други органи, когато секретът се процежда през носоглътката.

# 48
Благодаря, момичета, за съветите! Титка, помогна ли ти Зината? Имам опасения, че ми идва слаб. Иначе го правя това с морската сол, но облекчението е много краткотрайно.
Ърт, как го слагаш този разтвор в носа си - с пипетка, памук или просто смъркваш от него?

# 49
  • България
За сега само да се запиша  Grinning В петък съм на преглед и записване на ЖК.
Зинат и на мен моят лекар ми изписа преди процедурата заради някаква бактерия, вече не помня какво беше. Иначе аз АБ не ползвам и не  ги знам.

# 50
  • Стара Загора
Амини, благодаря и от мен за новата тема.
Относно проблемите със синузита, ефекта от нагрятата сол може да постигнете и със сварено яйце, увито в кърпа- по лесно е за приготвяне. Временно облекчаване съм постигала и с инхалаций с лайка, мед и сода. След което веднага слагам лента на челото, с която излизам и навън.Желателно е от ноември до април да не се делите и от шапката, доста досадно и мачка косата но е за предпочитане пред болката от синузита.

# 51
  • София
Да, помогна ми зината. Имах жестоко главоболие, не можех да спя по цяла нощ и запушен нос. Тогава ЛЛ ми го изписа. Аз рядко вземам АБ, но тогава се съгласих с нея и след една седмица обяснявах, колко съм доволна от нея  Simple Smile

Ако мога да допълня Earth - сега като се разболях си взех спрей стеримар бебе (Физиологична морска вода под формата на спрей ) От както го ползвах носа ми е отпушен  Mr. Green, но за сметка на това като си наведа  Mr. Green главата и тръгва вода от носа ми (сори за описанието) . Та можеш да пробваш и спрея ако искаш. Предполагам, че има ефект, защото аз зимата страдам от този синузит, но до момента не съм имала драми.

# 52
  • На остров
И аз съм хроничен синузит от поне 25 г, всяка нощ съм със запушен нос, като много ме заболи си топля моркса сол в микро, иначе ползвам разтвори със сол за промивки.

# 53
  • София
*Franny* за толкова години съм станала експерт по смъркането. Даже се шегуваме в къщи, че и наркоман може да ми завиди  Grinning
Скрит текст:
В общи линии техниката, която разработих за себе си е следната: първо разтвора го нагласям малко на око/на поносимост. Колкото е по-силен разтвора, толкова по-добре, но може да бъде болезнено. Това е за най-тежките дни. Границата е леко щипане, нагарчане. Смръквам от шепичка с наведена напред глава и се стремя да съм затворила гърлото/носоглътката. Смръквам, изправям главата, държа докато мога - все пак нямам въздух така че е само няколко секунди и тогава изкарвам разтвора през гърлото. Оттам почва един голям теч, както описва Titka. Издухвам носа, но ако синузита е по-силен и дълбок с издухване не става, а почвам да смъркам към гърлото - както като имаш хрема, ама нямаш кърпичка и секрета не трябва да потича. И плювам. И така докато почувствам облекчение. Правя го всеки път като се напълни носа докато не спре. До 5 пъти на ден съм стигала. И непрестанно нагаждам разтвора - или го подсилвам, или го разреждам.
Със спрей е доста по-лесно, но аз предпочитам да си нагаждам концентрацията на сол.

# 54
Ликоко, би ли споделила как от кой сайт си поръчваш бебешките неща. Сигурна съм, че и цените и предлагането са много по-добри.

Цитат
Licoco  би ли ми обяснила по-какъв начин става доставката от mother care uk, сега разглеждах количките в сайта и пишеше, че доставка се извършва само на територията на UK.

Значи поръчвам от www.mothercare.com. Доставката над 50 паунда е безплатна за UK. Доставям чрез Габко www.gabco.org Регистрирате се на сайта им, те предоставят адрес в UK и там си доставяте стоките, които ви ги доставят до България. Много е евтино. На сайта им има пълно инфо.

# 55
Кафенце  Hug Така е,беше много вълнуващо. Спомням си какво преживя ти с БХС..

Maksy,за съжаление д-р Михова каза,че не води ЖК.

# 56
Ехе, колко синузитки се оказахме тук! Ърт, направих това със солта и наистина ми помогна. Аз накапах с пипетка от разтвора, много ме засмъдя - явно доста силен концентрат съм направила, но определено имаше по-добър ефект от Куикс, който ми изписаха за промивки /той е с океанска вода/.
Титка, успокоих се, че Зината ти е  помогнал - значи и за мен има шанс. Все пак още 3 дни ще го взимам /ти колко дни го пи?/ А бе дала съм му срок на синузита да изчезва до 1 декември, че сега не ми е до него #Cussing out

# 57
  • София
*Franny*, радвам се че те е облекчило. Пожелавам ти бързо да го излекуваш до край и повече да не те мъчи.
Някой беше споменал шапките и лентите за глава по-назад. По този повод отдавна съм се отказала от всякакви прически в периода октомври-април. Само каска дето не съм си сложила още на главата  Joy
Преди два дена като разхождах следобяд кучето и срещнахме един кучкар щях да умра от срам. Аз нахлюпена с шапка, с дебело яке и високи, стабилни ботуши, а той с памучен анцуг и тениска с къс ръкав  rotfImbo  rotfImbo rotfImbo
Обаче бебоците са преди всякаква естетика!!!

# 58
Благодаря ви за подкрепата относно жълтото течение! Много ме успокоихте, момичета.  Hug

# 59
Амини - благодаря ти за новата тема, прекрасна е  Hug bouquet

За мазането - аз мажа Палмърс с кокосово масло в тубичка, вечер олиото на Веледа, ако се присетя от време на време мацвам и нещо, което не е за бременни, но ми харесва миризмата му  Crazy

Количка съм си харесала (Cybex Priam Lux Seat), кошницата за кола ще е Cloud Q на същата марка. Няма спестя нито стотинка от количката, от креватче и други неподвижни неща - да, но от количката, с която ще мина поне 2000 км - не  Naughty И креватче май си харесах, но трябва да отидем с ММ и той да го види, че и той има претенции  Whistling В началото гледах тия на Лорели, на картинки изглебдат много добре, но на живо хич не ги харесах. В момента във Вис Виталис има едни дървени (масив), много изчистени, в Икеа също харесах и шкафчета и креватчета  Peace

Симони - добре дошла. Лека и безпроблемна до края! Знам коооооооооолко бавно ми се точеше времето на мен..... Hug

Диамандче - когато и да е - пожелавам ти лека и прекрасна среща с най-важния човек в живота ти!

Саб - моля ти се момиче, стегни се. Голяма си паника, какви води, какви чудеса? Коя седмица си? При бременните има по-обилно течение, така или иначе. Щом МБ ти е чиста, не мисля, че има от какво да се притесняваш. Нямаш ли накъде някой наблизо да те прегледа и да ти успокои душата?

Еди - сподели за шишетата на Медела, гледах ги и четох и бях много впечатлена  . Помпа купи ли? Party Магазин на Mothercare има в The Mall (на Царигрдско шосе), утре има и черен петък там  Peace И аз като Ликоко, смятам, че тук е много по-скъпо и си заслужава да поръчаш от UK.

Франи - бързо да се оправяш, съжалявам, че баш накрая издаде багажа, но няма как явно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт