Забременели след инвитро - тема 16

• 42 367
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
При д-р Михова може да си ходите на платени прегледи само, а да се запишете на ЖК някъде другаде по ЗК, за да ви пускат изследванията и да не плащате. Аз така направих и си нагласях прегледите при двете докторки да ми бъдат през две седмици. Така нямаше тлкова големи интервали между прегледите и аз си бях спокойна през цялото време.

# 61
  • На остров
На коя страничка беше линка за изследванията и реферетните нива?

# 62
  • София
Франи, по спомен зината поне 7 дни съм вземала, със сигурност цялата опаковка. Бързо да минава тази фаза ти пожелавам, че вярно е много гадно.

Саб, прави са момичетата не си вкарвай мухи в главата, а ако имаш сериозни притеснения на лекарите и за успокоение им плащаме  Simple Smile

# 63
Ликоко, благодаря за информацията. Започвам да проучвам как са нещата.

# 64
Хоп и аз тук и както Данди каза, това ще е нашата темичка за нашите дълго чакани бебоци Grinning
Благодаря Амини Hug

Аз точно се прибрах след последния преглед преди голяма среща Simple Smile всичко ни е наред, би трябвало да издържим до секциото. Беболинка е в норми, но не можахме с точност да измерим -  между 2500 и 2900гр, повече клоним към горната граница, не била голямо бебе Simple Smile Ами да, нали ще е фина мацка Joy

Доста неща сте изписали последните 2 дни, та отговарям на каквото се сетя, но не помня кой какво беше писал, та някои са без обръщения Embarassed

Данди, пункцията ми беше на 30 Март, а трансфера на 2 Април. При мен подхода с ПРМ е валиден понеже пункцията беше на 14 ден точно. Секциото ни е планирано между 10 и 13 Декември.

Всичко ни е готово за бебето вече и съм абсолютно спокойна  -  багаж за болницата чака (то почти нищо не ми искат), остава да си сложа зарядното и Kindle, за беболинка всичко е готово и подредено вкъщи:)
Имам усещането, че още не осъзнавам какво се случва и че след около 2 седмици ще гушна малкото човече, така чакано и желано, че мечатата ми да чуя" мамо" се сбъдва Embarassed

Относно количките -  аз също съм на мнение, че трябва да е удобна, здрава, не много тежка и маневрена. И аз харесвах разни известни модели от по 1300-1600лв, че и повече, но не ми се даваха чак толкова пари, особено след като си платихме и инвитрото, а сега и клетки ще имаме. Избрахме Zippy sport 3 в 1 на Tutis. Аз исках и изчистен дизайн, за да не става твърде шарено и да изпъквам играчките. Не е много популярна все още тук, но гумите са супер, кошчето за кола е 2кг и ще ми бъде много удобно. Цената е 799лв, но ни дадоха и отстъпка 10% от нея.

Относно пазаруването -  безкрайно съм доволна, че не съм суеверна и започнах оше в 5 месец да поръчвам и гледам по-малко. Хванах страхотни намаления както в UK, така и в BG, имаме няколко роклички, туникии клинчета дори за лятото на страхотни цени. 90% от дрешките ни са от UK, излиза в пъти по-евтино. Поръчвам през gabco и аз и съм много доволна.
Това са сайтовете:
www.mothercare.com
http://www.clothingattesco.com/
http://direct.asda.com/
www.amazon.co.uk.

Набавихме лека полека всичко, имах време да си избирам и да се доставя удоволстие от избора и поръчките, а сега вече след 8 месец да си почивам. Затова и ходих на У-ще за родители в 7 месец, защото определно след това е по трудно заседяването.
Купувахме по списък и не сме се изхвърлили, но пак хвръкват доста пари, а ние всичко сами си купихме, само стерилизатор и шезлонг ни дадоха. Но пък щастието което изпитвам като ги купувам за собсвтеното си бебче за първи път си заслужава Embarassed

За настинките нищо не мога да помогна, Франи, но ти желая бързо оправяне Hug

Ами май е това, стана дълго, ноооо по-рядко успявам да пиша и затова Simple Smile

# 65
  • На остров
Флайнг звучиш много щастлива и спокойна Heart Eyes .
13 декември при нас е празник на Лусия и светлината и е много хубав ден Simple Smile

# 66
жълтото течение ми е най-малкият проблем май. сега ми излезна високо желязо, хемоглобин 120 и малко еритроцити. искам да пусна б 12 преди да ме пратят на хематолог, фолиевата киселина оказва ли влияние на резултатите и трябва ли да се спира преди това?

# 67
жълтото течение ми е най-малкият проблем май. сега ми излезна високо желязо, хемоглобин 120 и малко еритроцити. искам да пусна б 12 преди да ме пратят на хематолог, фолиевата киселина оказва ли влияние на резултатите и трябва ли да се спира преди това?

и защо според теб е проблем високото желязо? Хемоглобин 120 е малко под нормата Peace

пак питам - в коя седмица си? Ако си преди 12-та не спирай ФК Peace

# 68
Ако виждаш високо ЖСК това е недостиг на желязо, а не високо желязо. Хемоглобина ти е нисък. Ако искаш пусни си резултатите да ги видим. Ама ти прекалено много се шашкаш, а ако нещо вреди на бебето в теб е стреса. Желязо, Б12 са най-важни през последния триместър, имаш много време да наваксаш.

# 69
plqsmlqs, ами аз знам, че б 12 взима участие и в образуването на невралната тръба, което става до 12 г.с.
foxy, В момента съм в 10 г.с., почти 11.
желязото е в комбинция с ниски еритроцити, затова ме притеснява.
ето изследванията:
 WBC    EB           6.13       G/L     3.5 - 10.5      DC+LD
     RBC    EB         3.86       T/L     4.20 - 5.40      DC-det.
     HGB    EB           121               g/L      120 - 160        SLS
     HCT    EB         0.34       l/l     0.36 - 0.47      calc.
     MCV    EB           88.6       fl     82 - 92      Calc.
     MCH    EB           31.3       pg     26.5 - 31.5      Calc.
     MCHC    EB           354               g/L     320 - 360      Calc.
     PLT    EB           231               G/L     140 - 440      DC-det.
     RDW-SD    EB           40.3       fl     36.4 - 46.3      calc.
     RDW-CV    EB           13       %     13 - 19      calc.
     MPV    EB         8       fL     9.4 - 12.3      calc.
     PCT    EB           0.19       L/L     0.17 - 0.35      calc.
     PDW    EB           9       fl     9 - 17      calc.
     P-LCR    EB         11       %     13 - 43      calc.
СУЕ    CB                 35        mm/h      0 - 20      sed
Биохимия
Глюкоза    S          4.95        mmol/l      2.80 - 6.10      HK
Желязо    S        31        umol/l      6.6 - 26

# 70
  • Варна
Хемоглобина ти е нисък.
Аз не мисля, че 120 е нисък хемоглобин за бременна...

# 71
Саб, това е работа на лекарите, не твоя. Ако смяташ сама да се вкарваш във филми с всяко изследване, ще изкукаш. По-спокойно, момиче. Ниските еритроцити може да са свързани с някакъв вид анемия, нарушения в храносмилателната система, в това число и повръщането е включено.  Laughing
Ликоко, благодаря за инфото, щом цените са толкова различни, ще си поръчам от UK.
Фокси, Медела калма моя приятелка ги ползваше и сподели, че е много доволна, не позволява на бебо да поглъща въздух. Аз лично наблюдение нямам, но казват, че храненето с него наподобява сученето. Ел. помпа за кърма и стерилизатор  имам на Авент, сестра ми ги купи подарък преди няколко дни.  Laughing

# 72
Амини, благодаря за темата.  bouquet
Вие ще я изпишете докато се включа.
Бебе2015, промо пакета ма А дерма го взех от аптеки 36.6 и даже ми направиха 15% допълнително отстъпка. Три продукта са в него.

# 73
  • В градината...

*Franny* , помниш ли ме  Hug
Влизам с въпрос към теб - в Русе при онази особа ли ходиш  Naughty Ако искаш, пиши ми на лични, а и може да се видим, вторник ще ходя натам.

# 74
Саб, това е работа на лекарите, не твоя. Ако смяташ сама да се вкарваш във филми с всяко изследване, ще изкукаш. По-спокойно, момиче. Ниските еритроцити може да са свързани с някакъв вид анемия, нарушения в храносмилателната система, в това число и повръщането е включено.  Laughing

Абсолютно е така Peace

Кали хемоглобин 120 не е никак висок. Ако не вземе мерки от сега само след два месеца ще падне доста и ще гълта желязо. Разбира се няма нищо фатално в по-ниския хемоглобин, просто колкото повече, толкова повече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт