Забременели след инвитро - тема 16

• 42 359
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
roha28, добре дошла. Честито сърчице. Остави ги черните мисли настрана.

# 571
Здравейте, момичета,
понеже стана въпрос за фолиевата киселина, искам да ви попитам нещо: при мен фолиевата киселина се установи, че се синтезира с намалена ензимна активност от 70 % /преди година и половина си правих генетично изследване/. Заради резултата ми казаха да пия мета формата /аз и преди това изследване си пиех неофолик мета, без да зная/. От деня на пункцията ми е изписано 2х1 на ден. Вече съм 7 г.с., показах на Стаменов генетичното изследване и го попитах дали 2 хапчета на ден от мета формата са достатъчни и той ми потвърди, че са достатъчни. Малко се притеснявам все пак, защото зная, че сега са най-важните дни за развитието на бебчето. Чудя се дали да не увелича приема на 3х1 на ден или пък да не се получи предозиране newsm78

# 572
naya, ами аз на своя глава увеличих на 3 по 1 от време на време, но не всеки ден. не казвам, че това е правилно! на бебето нищо му няма, но като отидох при Сигридов в 12 г.с. той ми каза, че вече е опасно да се пие по толкова и ми намали на 1 т. Та сега вече карам така, но то във всяка седмица е различно. И аз съм със същата мутация MTHFR хомозиготна, нали за това говориш? Не знам наистина какво да ти кажа... питала съм 2 генетици, 2 гинеколози и 1 имунолог. Всички ми казаха да пия по две на ден в началато като разбрах за положителния тест.

# 573
Благодаря за отговорите Simple Smile Аз и друго да попитам,вие хапвате ли майонеза..независимо домашна или купешка? Питам ви,защото четох из нета че не можело,защото се правела от сурови яйца. Ама то в нета всякакви неща си пише,та реших вас да питам отново Simple Smile

# 574
Mомичета още съм в шок! Утре трябваше да съм на преглед и ставам сутринта то кръв, съсиреци страшно кървене. Щях да припадна и веднага в клиниката и лекарката ме прегледа и пуснахме ЧХГ. 20 дни след трансфер стойността му е 3180, на ехографа видяхме плодния сак въпреки кървенето и спрях аспирина от днес и дуфастона 4 пъти по една таблетка на ден. В други ден пак на преглед. Лигавицата е 12.8 мм и яйчниците спокойни а плодния сак 3,6 мм. Много ме е страх, докторката каза лягам и да не мърдам и че кървенето нямало общо с бременността, което ме озадачи... Моля дайте мнение или съвет.   newsm17 newsm45

# 575
  • На остров
 _fiery_smile_88 лежи и ще стискаме палци. Щом лекарката те е прегледала, дано се закрепи.

# 576
Roha28.,Naya добре дошли момичета. Леко и спокойно да ви върви бременността до термин.
Аз бих си слушала док. Стаменов. За миг не съм се усъмнила в неговите думи или действия.

Фиери, лягаш и пазиш леглото като очите си. Много момичета тук бяха с кървене и зацапвания, а на финала родиха здрави бебоци. Фраксипарин, клексан сигурно нямаш?  Стискам палци това да отшуми по най-бързия начин.

# 577

SAB-f, благодаря ти, за едно и също нещо говорим, пълното наименование на резултата е хомозиготен генотип Т/Т за 677С> Т (MTHFR)
 _fiery_smile_88, успокой се и слушай лекаря си. Кървенето може да е от по-дебелата лигавица. Стискам палци всичко да е наред  Praynig

# 578
Мина и нашия преглед, малкия мъж е 1800гр., тонове ми правиха и всичко е наред, не спря да шава и мърда, док. едвам го измери,  термин официално 11.02.16, а 28.12.15 излизам в 45 дневния болничен

Добре дошли на новите мами и леко бременеене  bouquet

Честито на родилите мами  bouquet

# 579
Roha28,naya_ добре дошли,леко бременеене Hug
fiary_smile -пази леглото и спокойно,стискам ти палци Hug

# 580
Мимчо, купешката майонеза се прави от яйчен прах, не смятам, че е опасна, не са сурови яйца.
Фиъри, кървенето може да е от полип, не от бебето или матката. Фракси, клексан имаш ли?
Щом ми е казано по 2 фолиеви, бих взимала по толкова.

# 581
Флайче - честита дъщеричка, нека бъде много здрава и щастлива, а на вас с таткото да носи само поводи за гордост  bouquet

Моме
- честити сини гащи. ФК спрях в 12-та седмица след прегледа при Сигридов и по негово указание  Peace

Макси
- честити шарени гащи и на теб!

Мимчо
- рано е още за усещания на бебе....аз започнах да усещам бълбуканията около 17-та седмица, към 19-та вече и някой друг шут, но само в покой Peace Пчелицата също ти е казала, има значение и плацентата къде е и бебето как е разположено спрямо нея....една вечер ходих на превглед да ме видят, .т.к. бях нямала усещания повече от 20 часа....оказа се, че дребното се е обърнало странно и бута в плацентата, но тя не е инервирана ooooh!

Франи - пожелавам ти прекрасна среща  Hug Всичко ще е наред  bouquet

Роха - дбре доша, приятен престой при нас до термин  Hug

Ная - неусвоямостта се отнася за обикновената ФК, метата се усвоява напълно и няма нужда от някакви количества...една е достатъчна. Имай в предвид, че предозирането с витамини също не е добро точно колкото и липсата им  Peace

_fiery_smile_88 - как така кървенето няма общо с бременността? Дано закрепиш положението  Praynig Praynig Praynig

Гери  - все такива добри новини да носиш  Hug

# 582
Благодаря за подкрепата момичета, продължавам с фраксипарина и ми увеличи дуфастона и ми спря аспирина само, спомена че ми е дебела лигавицата, по-горе спопенах 12,8 Х мм което не знам какво значи, намали кървенето вече е едно зацапване и по скоро кафеникаво не е алена кръв. Извинете ме че съм толкова описателна ама... очите си изплаках сутринта.. Лягам и не мърдам. Но нямам болки, пия и но шпа. И не знам дали може да е полип, преди стимулацията имах хистероскопия и оглед на матката. Опитвам да съм спокойна....  Praynig

# 583
_fiery_smile_88, стискам ти палци,всичко ще е наред  Peace Ти само бъди спокойна  Praynig

# 584
Ива, изпращам ти силна прегръдка. Почивай повече. Сигурна съм, че от тези сълзи ще се роди едно пухкаво сладурче.  love001 love001 love001

Общи условия

Активация на акаунт