Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Университети в Германия и други държави с немски език 6

 • 51 460
 • 743
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 3 222
По-долу обобщената информация е само от тема 1 с актуалност към октомври 2013 година

ТЪРСАЧКИ И КЛАСАЦИИ


КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНОСТИ С МЕСТНО ДОПУСКАНЕ

ПРОУЧВАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНОСТИ

КОМПАС ЗА ХОХШУЛЕТА


СРАВНЯВАНЕ НА УНИВЕРСИТЕТИ И СПЕЦИАЛНОСТИ, на немски език


РЕЙТИНГ НА УНИВЕРСИТЕТИТЕ В ГЕРМАНИЯ, КЛАСИФИЦИРАНИ ПО СПЕЦИАЛНО … ТИ, НА РУСКИ ЕЗИК

СПИСЪК НА СПЕЦИАЛНОСТИТЕ И УНИВЕРСИТЕТИТЕ, В КОИТО ГИ ИМА

CHE Hochschulranking 2013/14 КЛАСИРАНЕ НА УНИВЕРСИТЕТИТЕ

АКТУАЛНИ РЕЙТИНГИ НА НЕМСКИ ЕЗИК

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

ПОСОЛСТВО НА ГЕРМАНИЯ, РАЗДЕЛ КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ

ПОСОЛСТВО НА ГЕРМАНИЯ, ОБМЕН НА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ

ДОЙДОХ, ВИДЯХ, КАНДИДАТСТВАХ

СТУДЕНТКА В ГЕРМАНИЯ ОПИСВА ПОДГОТОВКАТА В ГИМНАЗИЯТА ПО КЛАСОВЕ

КАНДИДАТСТВАНЕ С ФИРМА-ПОСРЕДНИК

Сп. ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА бр. окт. 2008
14 стр. - КАНДИДАТСТВАНЕ В ГЕРМАНИЯ
18 стр. - ЕЗИКОВИ ИЗПИТИ И СЕРТИФИКАТИ - TestDaf – немски езиков тест

ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА ОЦЕНКИТЕ ОТ БГ НА НЕМСКИ СТАНДАРТ, пост 82 и 83

БАЛ ЗА СПЕЦИАЛНОСТИТЕ ОТ ПРЕДХОДНИ ГОДИНИ

ОБУЧЕНИЕ ВЪВ ВИЕНА, пост 130

РАЗЛИКА МЕЖДУ УНИВЕРСИТЕТ И ХОХШУЛЕ

ФЕЙСБУК

СЕРТИФИКАТИ ЗА ВЛАДЕЕНЕ НА ЕЗИК


СТИПЕНДИИ

УНИВЕРСИТЕТИ:
ДОКУМЕНТИ
ПРОФЕСИОНАЛНО ОРИЕНТИРАНЕ
БЪЛГАРСКИ ОБЩНОСТИ, СТУДЕНТСКА ВЗАИМОПОМОЩ

КОЛКО СТРУВА ДА СЕ УЧИ В ГЕРМАНИЯ
СЛЕДВАНЕ В ГЕРМАНИЯ ВЪВ ФЕЙСБУК

СЛЕДВАНЕ В БЕРЛИН, пост 146

СРЕДНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО ПРОФЕСИИ

ПЪРВОНАЧАЛНО НАСТАНЯВАНЕ – ХОТЕЛИ И ХОСТЕЛИ

РЕЗЕРВАЦИЯ НА ХОСТЕЛ В БЕРЛИН

РЕЗЕРВАЦИЯ НА ХОТЕЛ В БЕРЛИН

КВАРТИРИ, ОБЩЕЖИТИЯ
БАНКИ, БАНКОВИ ПРЕВОДИ
РЕЧНИЦИ НЕМСКИ ЕЗИК
ТРАНСПОРТ
СЪФОРУМКИ СЪС СТУДЕНТИ В ГЕРМАНИЯ


Скрит текст:
I am the same - Аахен,  компютърно инженерство
bissitа - Аахен, медицина
buba67 - Аахен, медицина
Ironic – Вюрцбург, медицина
Роксалана – Мюнхен, LMU, медицина
inadd - Мюнхен, LMU, стоматология
mami21 – Карлсруе, строително инженерство, и Щутгарт, архитектура
bety - Мюнхен, Технически университет, архитектура
mama Tin – Кьолн, FH Koln, застраховане (завършила), ТУ Берлин - Информатика
Таня67 - Кьолн, икономика, и HCU Хамбург, архитектура
ORS - Манхайм, икономика, завършила
Ива* - Берлин, Свободен университет (Freie Universitaet), БВЛ
sasi6 – Берлин, Технически университет, програмиране
*Sunny_smile* - Йена, мехатроника в хохшуле
vanian – Карлсруе, КИТ-информатика
irenapleven - Мюнстер, психология
Did - Мюнстер  /Лудвиг Максимилиан Университет/, магистратура по информационни системи
КатяП - ТУ Берлин Икономическа информатика
pergola - Карлсруе - КИТ - електроинженерство
Blanka – ТУ Берлин – Архитектура

ТЕМА 1
ТЕМА 2
ТЕМА 3
ТЕМА 4
TEMA 5

# 1
 • Варна
 • Мнения: 3 222
Моля, давайте предложения какво да се включи/изключи от първия пост в темата.  bouquet

# 2
 • Мнения: 3 409
Пу първа Heart Eyes
Предлагам най-вече да се включи спокойствие Simple Smile И успех на децата на изпита!

# 3
 • София
 • Мнения: 884
Здраве и късмет на децата ни!

# 4
 • Шумен
 • Мнения: 1 386
Искрени благодарности на Ясмина за новата тема! Според мен няма нищо за изключване. Успех на всички, които през декември ще се явяват на DSD. Ние сме след две години. Информацията тук е безценна!  Heart Eyes

# 5
 • София
 • Мнения: 16 593
Благодарности за новата тема Simple Smile След броени дни мамите на зрелостници, които ще държат ДСД, да се похвалят, че децата им са се справили (засега само според собствената им преценка)  отлично на писмения и устния. Каква е практиката извън София (просто съвсем разбираемо имам наблюдения само за тук), казват ли им веднага  достигнатото ниво на устния или се спазва процедурата и се изчакват официалните резултати чак през март?

За липсата - ще е лъжа да кажа, че девойката не ми липсва. В първите дни след като се върнах от Германия, купувах примерно 3 шоколада, поръчвах 3 пици, забравяйки, че я няма. Но пък всеки ден се чуваме, било в Скайп,  във Фейсбук, на Вайбър и на практка се оказва, ча комуникираме по-дълго отколкото когато си беше тук и всеки си гонеше задачите. Е, и сега има моменти, когато директно ме отсвирва с обяснениято, че има много да учи. Simple Smile

# 6
 • Мнения: 854
И аз тук - да ви чета Simple Smile

# 7
 • München, Deutschland
 • Мнения: 6 547
Запис и аз Simple Smile
Тук коледните пазари трябва вече да са отворили, но още нямам време да ида. Надявам се на студентите да им остава повечко време и да ги проучват редовно.

Русалке, какво е това вашето учене нонстоп, аз и в Бг, и като се преместих в Германия по-нататък, пишех само домашни (имаше по 1-2 предмета такива), което е някой и друг час седмично, но иначе по вс друго учех на края на семестъра - като бг сесия. Горките хора, какво толкова ги товарят?

# 8
 • София
 • Мнения: 16 593
Всяка седмица, Криси, имат домашни по  3 от четирите предмета за семестъра, като се гонят проценти, необходими за допускане до изпит. И домашните са  два подвида - по едното се работи групово (по двама), другото е индивидуално. Отделно правят и междинни контролни, за които не разбрах дали имат някаква тежест в крайната оценка на изпита. Тоест няма как да се учи на принципа на бг сесията. Peace А и нито една от дисциплините не е теоритична, че да се остави  голото зубрене за по-нататък - става дума  все за писане на кодове и  решаване на задачи.. Иначе тук и моята девойка го даваше съвсем лежерно Simple Smile В групата й вече е наличен и първият отказал се поради сериозни затруднения...

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 13:49 от пенсионирана русалка

# 9
 • München, Deutschland
 • Мнения: 6 547
Това с точките за допускане и при нас беше и отделно и тези проекти в групи. При нас не бяха по двама, ама то е все тая. Ама пак нямам чувството, че съм отделяла повече от 3 часа за цялата седмица.

Явно зайците са ги хванали на мушка. Иначе аз бях също специалност предимно със задачи, само накрая имаше някои за зубрене сред спец. предмети, затова се учудих, защото помня, че точна наука учеше твоята дъщеря. Е, с времето ще стават по-малко нещата и по-лесни, защото знаеш как да учиш вече и има стари давани изпити, не си ги къткат като в Бг, за да могат винаги да дават един и същ.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 3 222
русалке още след приключване на устния изпит тук казват каква е оценката. И това е добре, че миналата година по спешност децата са се записвали за DAF след като са получили В2 на устен. А тези, които са получили В2 на писмения през март са имали много малко време за реакция.

Дано да се падне някоя благодатна тема за SK.  Praynig

Браво на твоето момиче, със системно учене ще се оправи. Харесва ми немската система, а не като у нас - цял семестър нищо и накрая за няколко дни ударно учене.

# 11
 • Мнения: 6 086
Привет!
  Дано другата седмица само хвалби да има в новата ни тема!Според мен нищо да не се маха,всичко е ценно и безценно като инфо.Аз препрочитам от време на време закованите неща и все откривам нещо ново,което ме интересува и съм пропуснала.
   В Монтана няма учител немец,изпитва ги ловешката учителка.Казват след устния резултатът.Щерката замина да търси кой да й отпечатва плаката по мапето.Такава загубена работа в нашия град-ходихме в една печатница,не могат да го направят,трябвало да са определен брой,да сменят матрици,да правят за всеки цвят файлове,дъра-бъра.На друго място,един,който прави рекламни материали,иска на децата между 80 и 100 лв.
  

# 12
 • Варна
 • Мнения: 3 222
марулета Какви са тези плакати? Нашите подготвят презентации на Power Point. И как така няма никакъв представител от немска страна? Няма ли такъв за Северозападна България?

# 13
 • Мнения: 6 086
Ами презентацията не е задължителна на пауър поинт.Може а е като плакат или на друг хартиен носител.Има немски представител,но няма в нашето у-ще.Това е учителката немкиня,която е в Ловешката  гимназия.Нещо не сме се доразбрали.

# 14
 • Мнения: 330
За плакатите да дам съвет, защото и ние минахме през паниката -къде....За Монтана не знам дали ще помогне, но за София със сигурност. Потърсете голям копирен център. Ние го направихме в Мания принт-на ул. Триадица-залепен е за ЦУМ. Но има и на други места в София-вижте в нета за локациите. Занесох го на флашка направеното. Там уточнявате размера, вида хартия и т.н....Цената беше около 25-30 лева. Не помня вече точно...Ние останахме много доволни. Мисля, че го правят за 2-3 дни-нещо такова...Не е баш на минутата. Поне доколкото си спомням....
Успех на изпита на децата!!!
На моя син на изпита /НЕГ/ не му се падна немец от гимназията, който го познава....Падна му се баш немеца, който е от посолството и отговорял за цялостната програма по провеждане на изпита и ДААД,  със славата на голяма резачка....Но накрая с добър край....Същият след изпита питал това момче дали е кандидаствало за ДААД, защото бил възхитен....Та чак ми се обажда спешно неговата учителка по немски да ходел да се пита в немския отдел....да му приемат документите, нищо че срока е изтекъл отдавна....Което адски ме раздразни, защото не бяха дали на децата необходимата инфо, когато трабва-в началото на годината и моя беше останал с впечатлението, че това е само за лайстунгите и отказа изобщо да се занимава...
Но е много важно им кажете, за тези, които са тихички и срамежливи, там да захвърлят това за минути и да играят ва банк....Съученик на сина, който беше  такъв точно заради това получи В2 на устния...

Общи условия

Активация на акаунт