Искам да кажа ... (63)

• 39 633
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Ще ви чета след малко, чакам да ми изстине кафето, а защо ще го пия студено ще ви кажа сега. Снощи до 3 не съм спала от страх ще ли да ми вадят зъб или не. Добрата новина е, че най-накрая прочетох и петата част на "Игра на тронове", лошата е, че едва станах в 8. На снимката изглеждаше добре, но при самото вадене се указа ужасно коренище - дебело, сплетено, зъболекарката щеше да припадне като видя какво извади. Никаква травма при ваденето, нищо счупено, според нея сме изкарали голям, ама голям късмет  Crazy. Имам една торба с обезболяващи, обаче още нищо - усещам си напълно венеца, боденото си иглата за упойката, ама на зъба нищо, още нямам болка там, леко изтръпване  Rolling Eyes В 10 ми го извадиха... ще почакам още.
Явно сте ми стискали много палци, благодаря ви  Hug
пп - а да за кафето, каза ми нищо топло, та седя и чакам да изстине.

Слагай пакетче чай на мястото. Помага за кръвоспирането. Аз си го намокрях или слагах в малък съд с малко вода, в микровълновата, и после върху венеца. От моя зъболекар ми е инфото.

# 511
През седмицата никакво време да чета тук, да пиша още по-малко.

Мър, да ти минава бързо след ваденето.

За запетаите, слагам ги по интуиция и със сигурност греша. Не съм на изпит, така че правила не съм чела скоро. Simple Smile

# 512
Ама не е топло нали? Оф, нищо не искам в устата си, държах един тампон там и сега нищо не искам да се допира  Crazy На мен ми каза студена вода, от хладилника или с лед, с лъжица сол, ама лекичко около засегнатото място без жабурене, смукане и пр. Ще си помисля още малко, аз в момента съм се на***ла от страх да не ме заболи  Crazy
Мерси за съвета, ако видя зор ще слагам  Simple Smile
Благодаря и на теб Сесили!

А на запетайки аз съм добра  Laughing Има пред втория съюз и-и, или-или, и-или. При дали-или също ("Дали да отида до магазина, или пък..."). Не винаги пред "че" има, пред като също няма в повечето случаи. Сложна работа са си и не са много хората, които слагат запетаи правилно, на 100 %.

# 513
Мър, щом не е травмиран и цепен венеца няма да те заболи.
Малката украси елхата. Накачи на нея играчки като за 5 елхи. Има златни, сребърни, черврни, зелени, лилави и черно-бели  ooooh! Добре, че се сетих и скрих гирляндите, оставих само 2 бели. Сега ходи и ги търси.

# 514
  • София
Да се измрънкам, че ми омръзна от рекламите на интерактивни играчки по детските канали. Дъщеря ми има пет такива животни, а сега иска някакво пони за 200 лева, което яде морков и бебе коала за 120 лева, което пие мляко. Аз за тия пари и моркови ще хрупам и млекце ще цокна и вечеря ще й приготвям...А сега след всяка реклама имаме по десет минути обяснения "защо дядо Коледа няма да й донесе тези
 играчки"  Confused Обмислям да й обясня вече, че дядото не съществува, то не се търпи...
Мър, дано не те боли изобщо.
Тонка, мъжа ти е харесал парфюма, видях, че си писала по нощите  Party

# 515
Да се измрънкам, че ми омръзна от рекламите на интерактивни играчки по детските канали. Дъщеря ми има пет такива животни, а сега иска някакво пони за 200 лева, което яде морков и бебе коала за 120 лева, което пие мляко. Аз за тия пари и моркови ще хрупам и млекце ще цокна и вечеря ще й приготвям...А сега след всяка реклама имаме по десет минути обяснения "защо дядо Коледа няма да й донесе тези
 играчки"  Confused Обмислям да й обясня вече, че дядото не съществува, то не се търпи...
Мър, дано не те боли изобщо.
Тонка, мъжа ти е харесал парфюма, видях, че си писала по нощите  Party

Кажи и, че понито е демоде.  Laughing Аз го помня от времето, когато дъщеря ми беше в съответната възраст и го искаше. Вярно, че ядеше морков! Бях го забравила обаче.

Иначе, има furry friends на прилични цени, които също правят неща. Котета, кучета, маймуни. Не са евтини, но са много по-прилични като цена.

# 516
  • Телиш/Плевен
Софи, ще се радваш, разбира се, стига с тези ядове. Laughing Hug

Даун, със сигурност е било много хубаво преживяване, много се радвам за теб. Hug

Алина, аз дори не съм пробвала цигара, но мъжът ми, както и повечето ми приятели и познати пушат, някои са опитвали да спрат без успех. От тях знам, че се иска много силна воля, така че твоето постижение наистина заслужава поздравления. Hug

Мър, радвам се, че е минало добре, дано сега не те боли много. Hug

Правила за запетаите не знам и никога не съм знаела (е, за един изпит учих някакви наизуст, защото държаха да има аргументация на пунктуацията, но сега си спомням не повече от две). Blush Имам някакъв усет и той ме води, но не съм безгрешна, разбира се. Когато аз пиша някакъв текст, със сигурност греша някъде. Ако е чужд текст, в повечето случаи виждам къде са пропуските и/или грешките. Филолог съм по образование (пък и по душа, така да се каже), но нито се имам за някакъв капацитет, а още по-малко за безгрешна. Даже сама съм си намирала грешки в стари постове. Blush

# 517
Мър, щом не е травмиран и цепен венеца няма да те заболи.
Малката украси елхата. Накачи на нея играчки като за 5 елхи. Има златни, сребърни, черврни, зелени, лилави и черно-бели  ooooh! Добре, че се сетих и скрих гирляндите, оставих само 2 бели. Сега ходи и ги търси.

Аз също смесвам цветовете. Елхата ми е много накичена и с всякакви цветове. Иначе имам и друга, която украсяваме в злато, но май ще я нося на работа.

# 518
По повод граматиката - аз съм силно впечатлена от моя учител. Научил ме е човекът! И аз не съм безгрешна, но имам много солидни и непоклатими основи. Вече над 20 години въобще не пиша и не говоря на български, а изобщо не се затруднявам с базичните неща. Някои думи започнаха да ме затрудняват (о/учудвам) напоследък; имам проблем с пълния член. Винаги съм го уважавала, но напоследък съм още по-впечатлена от него (впечатлена съм от учителя; не от пълния член, но и той си има добрите страни Wink)

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 14:54 от sophiemmaspencer

# 519
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Гледам, въобще не сте ми измислили десерт, калпазанки такива Naughty Joy Joy
Имам една тава кадаиф от онзи ден, обаче...не е май подходящ за малки деца, много е сладък.

Със запетайките не се втелясвам отдавна, макар че знам къде се слагат.
Не ми се занимава с тях. Да му мислят тези, които се явяват на изпити. Joy Joy
Но като цяло запетайките не са това, което бяха, преди се поставяха на повече места сякаш. Сега ме дразнят понякога даже задължителни запетайки.

# 520
 Hug
Това ми е миналогодишната елха:
Скрит текст:
Тази година планирам да е доста по-накичена ще видим какво ще реализирам. Тези дни ще ходя да купувам разни неща, които ще ми трябват. Аз я правя е два цвята, обикновено ги менкам през годините, но с много цветове не успявам да постигна душевен комфорт, а съм виждала много хубави многоцветни елхи, но моите такива, не се получават.

# 521
  • Canada
Мъ℘♥. преди два месеца ми вадиха два мъдреца, дръпна ги за 3 минути стоматологът.

Каза да хапна един сладолед като се прибера у дома, нищо топло да не консумирам този ден, да преглъщам, а не да храча и никакви тренировки поне 48 часа  Peace

С граматиката уж се разбираме, минала съм през добра школа - новинарска редакция Blush Но признавам, че напоследък се замислям за определени неща, предимно думи, които на френски или английски ми стоят по на място  Blush

# 522
Мър, прекрасна ти е елхата. Чак се чудя дали да не пусна нашата, да се посмеете.
От много четене на форума, и безброй виждане на грешно изписани думи понякога се чудя и аз кое беше вярното. Преди известно време ми отне доста, докато се сетя как се пишеше гинеколог. Тук съм го виждала написано по толкова различно начини, че зор видях докато натъкмя буквите.

# 523
  • Mediterraneo
Граматиката е сложно нещо. На мен ми е отвътре. Имам усет към езика. Преподавала съм език, но си признавам, че теорията ми е трудна- да обясня на някого къде и защо да сложи запетая  Laughing Имам позната, която е филолог, преподава и в момента- ако знаете писането й с какви безумни запетаи е изпъстрено  ooooh! Чудя се на какво си учи учениците!

# 524
О, какви тренировки Бога ми, аз не мърдам в момента за всеки случай  Laughing
Силве, няма смешни елхи  Naughty
Днес времето си е само за гушкане, капучино, книжка, сериали любими, разни и е така. Мъжът ми и брат ми заминаха сняг да търсят, къде не знам, и не питах. Та съм си сам сама.

Общи условия

Активация на акаунт