Любословие 2015

• 7 860
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Сигурна съм, че грешките на моят син заради Глупча. Все още му е трудно това четене с разбиране.
Иначе е от поканените на 2=ри кръг с 41,5 точки.

# 16
Резултатите от 2-и кръг - http://lyuboslovie2011.wix.com/sustezanie#!/cg8u

# 17
Гледам резултатите за втори клас.
Веднага ми се наби на очи, че от 12 първи места, 9 отиват за децата от едно училище в Карнобат. От същото училище има едно дете с второ и четири с трето място и с това свършват участниците от втори клас от въпросното училище. Няма нито едно дете от това училище без награда. От 14 явили се, 14 са с награда. А от София, Пловдив и Варна няма нито едно дете с 50т.
Погледнах и другите класове. От същото училище са се явили деца и от първи, трети и четвърти клас. Там се случва същото. Всички деца са разпределени между 1, 2 и 3-то място като преобладават първите места. Няма участници от това училище от пети и по-горните класове, което означава че там се обучават деца само в начален курс. Не е за вярване, че всички участвали деца от 1 до 4 клас са с награди за 1,2 и 3 място.
Погледнете и вие и моля да споделите вашето мнение.
Като се филтрира по градове се вижда, че от Карнобат са участвали 2 ,училища. Училището безспорен първенец на национално ниво до 4 клас е ОУ "Христо Ботев".
В град в който населението е смесено от българи, роми и турци повече отколкото в големите градове на България, в училище което обучава деца до 4 клас всички деца са с награди в състезание по български език и литература /със степен на трудност над училищното ниво/ и не просто с награди, а с преобладаващо първо място засенчвайки със знания връстниците си дори в София.
Как ви се струва това?

Последна редакция: нд, 20 мар 2016, 01:53 от Рори72

# 18
Рори72, аз разгледах резултатите за четвърти клас само и напълно подкрепям мнението ти. Миналата година нямаше такива издънки. Жалко за състезанието. Много хубаво като тематика, но след това опорочено класиране не виждам никакъв смисъл от следващо участие за моето дете. Сигурна съм, че и организаторите са забелязали "гениалността" на децата от карнобатското училище и хич не им прави чест, че са пуснали резултатите в този вид.

# 19
Честно казано се чудя дали не трябва ние като родители да информираме организаторите. Може и да не са се усетили. Нямаше да го забележа, ако в опита да филтрирам резултатите по градове не бях объркала колонките за градове и област.
Според мен класирането е компрометирано. Не е реално. Дори и да приемем, че един от випуските са гении по БЕЛ, останалите три випуска да са също толкова гениални ли? При липса на деца с максимален резултат от София!
Много се ядосах, още в деня на провеждане на състезанието, когато случайно видях, че започна повече от 15 минути по-късно от обявения час. Случайно стечение на обстоятелствата и бях там /с часовник видях какво стана. В 11.30 трябваше да започнат, а стаите в 11.35 още бяха заключени и учителките казаха на леличките да отключат, но не влязоха, а отидоха да взимат тестовете. В едната стая започнаха в 11.40, а другата в 11.45 още беше широко отворена в очакване на квестора. Тогава тръгнах, защото трябваше да се връщам на работа и не знам кога точно са започнали. После детето сподели, че уж е трябвало да продължи един час както и МБГ, а времето този път минало много по-бързо т.е. не са ги компенсирали за по-късното започване. Освен това квесторката припирала децата да свършват по-бързо защото трябвало да влиза в час и и се месила в работата им за да приключат по-бързо. Изключително неетично и непрофесионално отношение от учител без значение по какъв предмет преподава. Знам разписанието на часовете в тази смяна и щом е бързала за час изобщо не е счела за необходимо да ги остави да работят 1 час както е по регламент.
А щом им се полага 1 час организаторите в училището са длъжни да им го осигурят.
Едвам се въздържах да не изпратя разказ за случилото се в училището на сина ми на организаторите. Спрях се, защото не съм сигурна дали по моите имена /не бих се крила зад анонимен сигнал/ нямаше да разберат кое е детето и с това да му навредя.
Сега пък самите организатори поставят под съмнение коректността в провеждането на състезанието и оценяването на работите на децата.
А толкова се радвах, че на фона на толкова много математически състезания се е появило и едно адекватно на тях състезание по БЕЛ. Жалко за тях. Няма да спра детето ако отново поиска да участва, заради самото дете, но ако издънките продължат състезанието няма да се наложи като добро и успешно. А има потенциал.

# 20
Честно казано се чудя дали не трябва ние като родители да информираме организаторите. Може и да не са се усетили. ...

Съмнявам се. Няма как да не са се усетили при вида на това:

# 21
Не е за първа година, имам класирането за миналата година за 4 клас, тогава той ме интересуваше. Същата работа - Бургас  "Михаил Лъкатник" и Карнобат "Христо Ботев". За съжаление съм запазила само на 1-ви кръг класирането, не знам как да го кача тук, ако някой има желание мога да го пратя на мейл. Та мисълта ми е, че май отдавна е опорочено... #2gunfire Миналата година момчето, което е на 1-во място за София в първия кръг се оказа, че на втория, теста "не е получен". Тогава обвинихме училището, ама сега като се замислям, може и да сме сбъркали..., както и да е "минало-бешело".   Tired

# 22
Значи пак ОУ "Христо Ботев" - Карнобат. Миналогодишните четвъртокласници гении тази година би трябвало да учат в другото Карнобатско училище в пети клас, но петокласниците от карнобат са само двама и са съответно с 16 и 12 точки  newsm78. Време е да се сложи край на тази практика. Това е подигравка с българския език, всички български деца и учителите им. Предложете как да го направим. Писмо до МОН, Господари на ефира, министъра на образованието, сдружението на филолозите - организатор на състезанието.
byby4, ако успееш да го качиш тук ще е добре, за да видят повече родители и ако някой се сети още нещо ще бъде от полза.   

# 23
...Миналата година момчето, което е на 1-во място за София в първия кръг се оказа, че на втория, теста "не е получен". Тогава обвинихме училището, ама сега като се замислям, може и да сме сбъркали..., както и да е "минало-бешело".   Tired
Тук вече може би няма нередност. В деня на втория кръг част от класираните деца от класа на детето ми бяха болни и сега срещу тяхното име пише "неполучен тест", просто това означава, че детето не е участвало.

Малко са ми съмнителни тези за трети клас - от 12 максимални резултата, 11 са на деца от едно и също училище в Кюстендил, тази начална учителка трябва да е направила невероятна подготовка  newsm78 И браво на 12-тото дете от София Simple Smile

Това е моят коментар след излизането на резултатите от първи кръг. Сега всички тези деца са от 50-то място надолу... как пък нито едно от 11-те с максимален резултат не е в десятката? За сметка на това сега пък всички деца от СОУ "Христо Ботев" в Карнобат са на първо, второ или трето място, няма нито едно по-надолу! Това е за трети клас, ама май и за другите класове е така?

# 24
...Миналата година момчето, което е на 1-во място за София в първия кръг се оказа, че на втория, теста "не е получен". Тогава обвинихме училището, ама сега като се замислям, може и да сме сбъркали..., както и да е "минало-бешело".   Tired
Тук вече може би няма нередност. В деня на втория кръг част от класираните деца от класа на детето ми бяха болни и сега срещу тяхното име пише "неполучен тест", просто това означава, че детето не е участвало.

Малко са ми съмнителни тези за трети клас - от 12 максимални резултата, 11 са на деца от едно и също училище в Кюстендил, тази начална учителка трябва да е направила невероятна подготовка  newsm78 И браво на 12-тото дете от София Simple Smile

Това е моят коментар след излизането на резултатите от първи кръг. Сега всички тези деца са от 50-то място надолу... как пък нито едно от 11-те с максимален резултат не е в десятката? За сметка на това сега пък всички деца от СОУ "Христо Ботев" в Карнобат са на първо, второ или трето място, няма нито едно по-надолу! Това е за трети клас, ама май и за другите класове е така?

Не е точно така, детето е моето и със сигурност участва, ако не бях сигурна изобщо нямаше да си направя труда да пиша тук.

# 25
ТришаР от Карнобатското ОУ "Христо Ботев" от 1 до 4 клас абсолютно всички участници са с награди от първо до трето място, като преобладаващи сред тях са максималните точки за съответната възрастова група. Ето момичето преди теб е споделило, че миналата година детето й е било в 4 клас и съответно всички наградени деца от 4 клас са били от същото ОУ "Христо Ботев" Карнобат. Аз пък проверих тази година в 5 клас има ли карнобатски деца с такива резултати и открих, че само две са участвали и са с ниски резултати 16 и 12 точки. Не знам дали тези деца са сред миналогодишните наградени 4-класници, но въпроса защо тези гениални деца, които тази година трябва да са 5 клас дори не са се класирали за втори кръг. Няма деца 5 клас от ОУ "Христо Ботев" за това се налагат две възможности. Едната е училището да обучава деца до 4 клас, а другото е в тази конспирация да участват само началните учители, а тези които преподават 5-7 клас да не са в играта.
При всички положения има нещо нередно и тъй като няма как да е от децата - не е само тази година и само в един випуск то е работа на учителите от 1-4 клас, но дали и самите организатори на състезанието са в играта не е ясно, защото не е ясно какви са ползите от това всички участници във всички випуски да са с награди и то с максимални точки. Предполагам всички сме наясно, че няма как всички тези деца да покриват знанията за максимални точки и е ясно, че са подпирани от учителите. Децата не са виновни, но учителите ги учат на измама и явно това ги облагодетелства по някакъв начин.
byby4 не е късно да се реагира. Да, детето е било прецакано и никой не може да изличи разочарованието, но ако види че макар и късно е направена крачка да се потърси справедливост вярвам ще се почувства по-добре, а и ще види че човек трябва да се бори за своята истина. След като написа това съм повече от убедена, че трябва да го направим на въпрос. Всеки със своята история плюс опороченото класиране. Само някой да направи копия на всички списъци с резултати, които все още могат да се открият в мрежата, за да не изчезнат услужливо. Аз не умея да работя с мрежата и не знам как да намеря в мрежата миналогодишните и предходните класирания. То ще е много интересно да се види през коя година започва това

# 26
byby4, т.е. не са пратили теста от у-щето ли? Това вече е много тъпо  Close Още повече, че сте си платили за участието!

# 27
...Ето момичето преди теб е споделило, че миналата година детето й е било в 4 клас и съответно всички наградени деца от 4 клас са били от същото ОУ "Христо Ботев" Карнобат...
Някакво недоразумение е станало. Това, което съм публикувала са резултатите от втори кръг от последното състезание на тази година. Което не променя нищо всъщност - тази или миналата година, Карнобат или Кюстендил, все тая. Очебийна е некоректността, която явно остава такава само за нас, родителите. А за организаторите всъщност няма никакво значение. Жалко, но факт ...

# 28

Скрит текст:
"IV КЛАС-РЕЗУЛТАТИ /І кръг/
максимален брой точки - 60
минимален брой точки за класиране на II кръг - 45"               
№   ИМЕ   УЧИЛИЩЕ   ГР. / С.   ОБЛАСТ   БРОЙ ТОЧКИ
1.     Анастасия Евгениева Лукина   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   58
2.     Анелия Стефанова Иванова   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   58
3.     Алина Али Хасан   СОУ "Христо Ботев"   Карнобат   Бургас   58
4.     Атанас Цветанов Димитров   СОУ "Христо Ботев"   Карнобат   Бургас   58
5.     Георги Цанков Славчев   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   58
6.     Гергана Петкова Стамболиева   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   58
7.     Елица мартинова Мастикова   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   58
8.     Жеко Драгомиров Георгиев   СОУ "Христо Ботев"   Карнобат   Бургас   58
9.     Ивайла Веселинова Стоилова   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   58
10.     Ивайла Станимирова Ганчева   СОУ "Христо Ботев"   Карнобат   Бургас   58
11.     Калоян Лъчезаров Захариев   ОУ "Проф. Марин Дринов"   Кюстендил   Кюстендил   58
12.     Мануела Михайлова Костадинова   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   58
13.     Семир Ердухан Салим   СОУ "Христо Ботев"   Карнобат   Бургас   58
14.     Симона Ивелинова Евтимова   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   58
15.     Стелиана Христова Панайотова   СОУ "Христо Ботев"   Карнобат   Бургас   58
16.     Стефани Бисерова Кичукова   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   58
17.     Стиляна Радостинова Стоянова   СОУ "Христо Ботев"   Карнобат   Бургас   58
18.     Христо Георгиев Банков   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   58
19.     Хусеин Семир Абумелих   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   58
20.     Александра Евгениева Генчева   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   57
21.     Гергана Георгиева Ганчева   СОУ "Христо Ботев"   Карнобат   Бургас   57
22.     Гергана Живкова Манева   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   57
23.     Самуил Георгиев Маджаров   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   57
24.     Селин Бахтияр Осман   ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"   Кърджали   Кърджали   57
25.     Христо Иванов Петров   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   57
26.     Вяра Василева Стоянова   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   56
27.     Добромира Антонова Димитрова   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   56
28.     Илия Светлинов Петров   5 ОУ "Иван Вазов"   София   София-град   56
29.     Присияна Александрова Събева   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   56
30.     Ралица Николаева Павлевчева   ОУ "Проф. Марин Дринов"   Кюстендил   Кюстендил   56
31.     Симеона Христова Кротева   5 СОУ "Георги Измирлиев"   Благоевград   Благоевград   56
32.     Сияна Младенова Радева   ОУ "Васил Априлов"   Варна   Варна   56
33.     Ани Михайлова Радоева   СОУ "Св. Св. Кирил и Методий"     Крупник   Благоевград   55
34.     Нели Евгениева Генова   ОУ "Св. Иван Рилски"   Хасково   Хасково   55
35.     Ева Антонова Ненова   НУ "Св. Климент Охридски"    Кюстендил   Кюстендил   54
36.     Ева Красимирова Хазърбасанова   19 СОУ "Елин Пелин"   София   София-град   54
37.     Елис Ибрям Юсеин   ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"   Кърджали   Кърджали   54
38.     Елмира Елмирова Смилянова   ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"   Кърджали   Кърджали   54
39.     Илия Иванов Илчев   ОУ "Алеко Константинов"   Димитровград   Хасково   54
40.     Константин Косев  Кръстев   ОУ "Братя Миладинови"   Бургас   Бургас   54
41.     Мартин Йорданов Доканин   104 ОУ "Захари Стоянов"   София   София-град   54
42.     Севги Севджан Мехмед   ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"   Кърджали   Кърджали   54
43.     Серпил Илхан Рамадан   ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"   Кърджали   Кърджали   54
44.     Соня Кръстанова Маринова   СОУ "Д-р Петър Берон"   Пазарджик   Пазарджик   54
45.     Васил Радославов Рахнев   ЧСОУ "ЕСПА"   София   София-град   53
46.     Ива Невелинова Невелинова   ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"   Кърджали   Кърджали   53
47.     Калояна Светлинова Стоянова   ЧОУ "Малкият принц"   Варна   Варна   53
48.     Натали Николова Генова   ЧОУ "Света София"   София   София-град   53
49.     Румен Росенов Атанасов   5 СОУ "Георги Измирлиев"   Благоевград   Благоевград   53
50.     Симона Милкова Пателиотис   ОУ "Св. Паисий Хилендарски"   Кюстендил   Кюстендил   53
51.     Стиляна Германова Котакова   ОУ "Св. Климент Охридски"   Бургас   Бургас   53
52.     Теодора Даниелова Хаджиатанасова   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   53
53.     Цветелина Бистрева Илиева   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   53
54.     Чавдар Калинова Жеков   НБУ "Михаил Лъкатник"   Бургас   Бургас   53

Това е част от списъка от миналата година, класирането е за 1-ви кръг, за 2-ри съм го изтрила. Не знам, но мисля, че сайта им не поддържа архив от предишни класирания. Колкото до теста на моето дете - и аз не знам какво точно се е случило, от училището твърдят, че са го пратили, но в класацията с/у името на детето стоеше "не получен тест". Както и да е зачеркнахме го като състезание, въпреки, че наистина е интересно и мисля единствено адекватно по БЕЛ.

# 29
В това състезание моето дете не е участвало, защото разбрах за съществуването му, в деня, в който се проведе първи кръг, т.е . нямаше как да реагирам.
Въпреки това сме разгледали тестовете от предишни години за първи клас, като за моя информация съм прегледала и темите за втори: без да знам какъв е материалът във втори клас, текстовете ми се виждат не лесни - набляга се на текстове от български автори и/или басни, в които има много думи, които според мен дори биха затруднили много деца.

Споделям коментарите Ви за класиранията.
Аз мисля, че трябва да се напише официално писмо с копие и до МОН, в което родителите да си изкажат съображенията. Може би да се обмисли проверка на работите на децата в централата, макар Вие по-скоро да намеквате за подсказване, не знам.

Изобщо МОН дава ли право на всяко едно сдружение да провежда състезания, не знам правната основа каква е. Но от СНУБ официално имат тяхната подкрепа, съответно и директорите са ангажирани да насърчават участие на своите ученици.

Аз лични смятам да пиша на организаторите с апел да са повече по-активни в разгласяването на турнира и сред училищата в големите градове. Ако можем да ходим на "Аз и буквите", което си е по-леко състезание, защо децата да не участват и на това състезание.

Общи условия

Активация на акаунт