Любословие 2015

• 7 860
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
Любословието е наистина хубаво и сериозно състезание по БЕЛ. Те и без това са малко, тези на Аз и буквите и Таралежа за малките, изобщо не могат да се мерят с това на Любословието. Но за жалост е доста опорочено в някои училища. Лапето всяка година се явява и като гледам резултатите никой не може да ме убеди, че в някой училища не се подсказва. Състезанието е трудно и не е логично почти всички деца от определено училище да са на първите, вторите и третите места и да са с почти максимални резултати. И това го има всяка година.
Плюс това не виждам смисъла като го разделиха на 2 етапа, като 2 рия етап се провежда пак в училището. Първо беше само едни кръг.
Организаторите е добре да помислят, ако ще има 2 кръг да се провежда областно някъде всички на едно място както са областните олимпиади. Така поне за втория кръг е ще бъде малко по справедливо и реално представяне. Защото самите тестове и в първия и във втория кръг са много добри, въпросите не са елементарни, има труднички, но напълно в способностите за добрите ученици по БЕЛ.
Все пак аз моята си я пускам винаги на това състезание и в първия и във втория кръг. Дори на нея и прави впечатление като гледахме вчера резултатите, че от едно училище всички деца са с почти максимални резултати.

# 31
Значи пак ОУ "Христо Ботев" - Карнобат. Миналогодишните четвъртокласници гении тази година би трябвало да учат в другото Карнобатско училище в пети клас, но петокласниците от карнобат са само двама и са съответно с 16 и 12 точки  newsm78. Време е да се сложи край на тази практика. Това е подигравка с българския език, всички български деца и учителите им. Предложете как да го направим. Писмо до МОН, Господари на ефира, министъра на образованието, сдружението на филолозите - организатор на състезанието.

И аз бях страшно възмутена от резултатите на СОУ "Христо Ботев" - Карнобат!
От 1 до 4 клас всичките им участници са на 1 място (предимно), 2-ро, или 3-то, това е абсурд и подигравка със състезанието.

# 32
Днес хлапето каза, че учителите от училището ни планират да пишат на организаторите и да информират МОН за този цирк. Дано повече училища реагират адекватно и по подобен начин, защото състезанието наистина е стойностно.

Общи условия

Активация на акаунт