Захари, Сава или Тома?

• 5 884
  • 76
  •   1
Отговори
# 45
# 46
  • Бургас
Честно казано, нито едно от трите, но ако трябва само между тях да избирам - Сава.

# 47
От анкетата ли избирате или да предлагаме още имена?

Не, не само от анкетата.
Все още се ослушвам да чуя името и да кажа : Ето това е! Така че все още приемаме предложения Simple Smile

# 48
Може би трябва да разширите търсенето.

Например, нещо по-'старомодно':

Стоико / Стойне
Недялко
Блaже
Велико
Бойко
Добри
Драго / Драгой
Радо / Радой
Любо
Трайко
Митре (Райна И Митре звучат добре заедно)

или нещо пра-българско?:

Зиези
Органа
Батои / Батоя

Библейско?:

Аса
Иcаи
Мика
Мойсей
Матия
Закария

Чужди имена?:

Лео
Лyка
Ноа
Нико
Тео
Кай
Матео
Амадео
Хари

# 49
Например, нещо по-'старомодно':

Велико
Бойко
Драго
Радой

Тези изобщо не са старомодни според мен. Един от юношите на ЦСКА се казва Радой и е младо момче, но какво знам аз.

# 50
Абе, жената ви пита за мнение, какво седнахте да се подигравате с нея ? За някои може и имената на вашите деца да са ужасни , но все пак сте ги използвали , нали ?

# 51
  • Австрия
Може би трябва да разширите търсенето.

или нещо пра-българско?:

Зиези
Органа
Батои / Батоя

Шегуваш се. Ама не на място..

# 52
Да бе, разбирам жената да се чудеше между Езекиел, Грозьо и Живоздрав, да й предлагаш подобни глупости (като цитираните от потребителката преди мен). Но Захари, Сава и Тома са абсолютно нормални имена, които се съчетават адекватно с всяка българска фамилия, поне 2 от тях си имат и съответните чужди еквиваленти (Закъри, Тома или Томас)... иронията ти е повече от неуместна.  ooooh!

Слънчогледи, не се връзвай.  Peace

Освен това сред "предложенията" й има и не чак толкова лоши идеи - Радо, Драго и Любо са си адекватни, но не мисля, че са тези, които търсите. Иначе чуждите, които е изредила, не са съвсем безумни, но едва ли са "вашите".

Впрочем, какво мислиш за Стефан, Борис и Филип? Последното напоследък набира популярност и се надявам модата му да избуи и отмине бързичко, че съм го харесала за име от много отдавна.

# 53
Лалена, наистина неуместно беше.

Country Strong,
Скрит текст:
И преди съм, чела това с модите и понеже сега мога директно да попитам, човек, който е на това мнение, пиша. Наистина ли човек би се отказал от име, което му харесва, защото по случайност и други майки са започнали да кръщават децата си така? Изглежда ми излишно да седя и да тръпна да мине модата на име, вярно, че е личен избор, но...

# 54
Ами зависи, да ти кажа честно. Ето как стоят нещата при мен (не отчитам мнението на евентуалния бъдещ татко, което неминуемо ще има значение, когато някой ден му дойде времето, това е само моята позиция): харесала съм си 3 имена за момче. Едното има много голямо значение за мен, лично е, но искам някой ден детето ми да се казва тъкмо така. Другите 2 имена са по-скоро резервни, но също много ги харесвам (Стефан и Филип). От първото не бих се отказала, ако ще и милион деца да се казват така, защото за мен името си има много специално значение и не ми дреме какви са мотивите на другите да си кръстят децата така. Аз си знам моите и, така да се каже, имат тежест и смисъл.
Ако обаче трябва да избирам между Стефан и Филип, да речем, и едното е набрало страшна скорост (като Виктория за момичетата), вероятно ще избера другото. И двете са ми равностойни и нямам конкретни причини да искам детето ми да носи което и да е от тях, така че не би ми било драма да избера другото.
Но ако има голямо значение за мен и таткото няма против, с топ не би ме разколебала.  Naughty Не знам дали ме разбра, но това е най-честният и подробен отговор, който мога да ти дам.  Peace bouquet

# 55
Имах съученик Захари, познавах Захаринка-ами първия бая подигравки отнасяше, а втората до смърт си го мразеше и си измисляше всякакви производни само и само да не се нарича така.
Разбирам желанието за оригиналност, но да си кръстиш детето така...
Харесвам Сава  и Тома  Peace

# 56
  • Австрия

Разбирам желанието за оригиналност, но да си кръстиш детето така...

hahaha

Ако не е конкретната тема, с конкретно име, какво ли би си помислил човек?!

# 57
На нашия Захари в училище му викахме Заки. И до днес много ми харесва обръщението.
Никой не му се е подигравал.

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 16:04 от Moin

# 58
  • край голямата локва
И трите имена са много хубави.  Peace

Аз от тези бих избрала Сава.

# 59
Да бе, разбирам жената да се чудеше между Езекиел, Грозьо и Живоздрав, да й предлагаш подобни глупости (като цитираните от потребителката преди мен). Но Захари, Сава и Тома са абсолютно нормални имена, които се съчетават адекватно с всяка българска фамилия, поне 2 от тях си имат и съответните чужди еквиваленти (Закъри, Тома или Томас)... иронията ти е повече от неуместна.  ooooh!

Слънчогледи, не се връзвай.  Peace

Освен това сред "предложенията" й има и не чак толкова лоши идеи - Радо, Драго и Любо са си адекватни, но не мисля, че са тези, които търсите. Иначе чуждите, които е изредила, не са съвсем безумни, но едва ли са "вашите".

Впрочем, какво мислиш за Стефан, Борис и Филип? Последното напоследък набира популярност и се надявам модата му да избуи и отмине бързичко, че съм го харесала за име от много отдавна.

Жената каза че още не е намерила името което търси И понеже смятам че вече И бяха предложени всички "нормални" български имена, реших да И предложа нещо по-нестандартно. Разбирам че предложените имена очевидно не са по вкуса на много хора, но смятам че районите за разширяване на търсенето бяха съвсем адекватни, макар И примерите да не са били от най-добрите.

Слънчогледи, извинявам се ако наистина си се засегнала от предложенията ми, това определоно не е била целта ми.

Общи условия

Активация на акаунт