СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 513
  • 705
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И аз мисля, че щом детето е спокойно и наддава нормално, значи всичко е наред. Кирил не яде през нощта от 5-я ден, а от началото на 3-ти месец махнах и храненето в 12 вечерта. Сега последно яде в 22 ч. и след това към 7:30 сутринта. От началото на 5 месец ще преправя графика и ще разредя храненията до 5 на ден, съответно с увеличение на количеството кърма/АМ до 200-220 на хранене. През нощта помрънква и се будя, но и ние се наспиваме сравнително добре  Blush

# 661
Радвайте се, съвсем благородно завиждам на спокойните бебовци.  Sad
Нашия яде по 7 пъти на ден. Вечер се буди през 2-3 часа, най - много сме имали 6 часа пауза и то се е случвало 3-4 пъти само.

Днес цял ден реве, накрая вече не издържах и го оставих да реве в кошарата и отидох да се къпя. Просто така ми се наду главата, че просто полудявам.
Слагах му топла възглавничка на корема, какво ли не, е не млъква.
Вече явно и Колийф не ни действат, спирам да ги купувам, че са си разход.

Иначе вода обича да пие. Аз предлагам, според мен е хубаво да пие вода детето, независмо дали е само на кърма или не. А и ние от началото се дохранваме с АМ, а вече сме почти изцяло на АМ.

Радвам се, че нямам все още цикъл, много ми е хубаво без. И ние ползваме презерватив, но не остава много ред, а и още имам болки.

# 662
  • Пловдив
Като чета останалите и пак се притеснявам. Макси яде 5 пъти на ден от месец и нещо. Най-много изяжда по 160-175 мл и то рядко. Малко ми се струва, но пък лекарката ме успокоява че качва добре и за нищо на света да не го будя да яде.
Като ви чета как още има бебчета, които се будят нощем на 3 часа, и ви съчуствам.
То като хвалба ще прозвучи, ама не съм уморена. Нощем се наспивам, сутрим ставаме към 8:30, денем много рядко мрънка, не реве. Готвя си, уча си, чак се притеснявам дали той е добре като е толкова спокоен. Crazy

Ихаа, всички "нощни" мами адски ти завиждаме  Hug То бива бива спокойствие, ама чак пък като твоето не е реално  Wink Радвай се. И не се притеснявай излишно щом лекарката казва, че Макси е добре Simple Smile !!!

# 663
Аз пък съм друг случай  Laughing Бебето си спи почти от самото начало по цяла нощ, но аз ставам да го кърмя, защото ми се вкаменяват гърдите, болят ме и не мога да застана в никаква удобна поза за сън.
В началото не можех да го събудя - дори да светна лампата и да му сменям памперса, за да се разсъни, то си заспиваше обратно моментално без да яде  Shocked И затова се налагаше да ставам нощем и да се цедя. Което вече не се налага, успях да го накарам да се събужда и да яде  Laughing Голям пробив! И сега вече и аз се наспивам. С цеденето много се рзсънвах и по един час не можех да заспя след това, а сега ставам в полусън, кърмя го за 5-10 минути и на секундата заспивам обратно.

# 664
Браво на вас, ние денем, нощем си се кърмим на 3 часа. Но на мен още не ми тежи. Тя не плачка, кърмим си се и заспиваме. До кога ще си ядем така не зная, но и на този етап не правя нищо по въпроса.

# 665
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Julieta_sv  Hug спокойно,и на мен ми се случва , сигурно е нормално.Когато излизаме на повече разходки се чувствам по-добре.Доста е стресиращо да си майка,понякога идва в повече.
Вода предлагам,той не иска,освен ако не е гладен,тогава ще я изсмуче набързо и после - я повръща.Затова почти и не предлагам.
Завид на всички мамита,които се наспиват вечер.При нас е едно въртене,едно мятане,реване,дори след като съм го накърмила...Абе нощна идилия.
И все се чудя и не мога да разбера - защо когато му се спи трябва да реве ? Не може ли просто да си заспи Joy

# 666
Не е вдигал температура досега, дадох му нурофен след ядене и пак заспа. Ако е акергичен към нурофен кога би се появила реакция?

# 667
  • Пловдив
Здравейте  bouquet След малко отивам в кантората /работя в нотариална кантора/ да помоагам, че имало страшно много работа и Вики точно днес реши да спи ... нали досега беше кукуряк от 6 часа, а сега вече е почти 8 и тя си хърка сладко-сладко. Е няма такава несправедливост  Mr. Green  Laughing  

# 668
Здравейте,
изкарахме нощта спокойно. Не е вдигал температура, обаче вчера и днес от 6 часа сутринта започва да се върти, мрънка, ту заспива, ту се буди. Чудя се дали е гладен, но ММ твърди че не е. Сега в 8:30 изпи 110 мл...

# 669
  • Драгоман
Ох, момичета, аз пак да се оплача, отново съм с ужасен цикъл, втори подред, подрани с една седмица. Започна първите дни нормално, но сега вече 4ти ден вместо да намалява то става още по ужасно, отново не мога да изляза от тоалетната. Шурти като чешма......и без това съм с анемия и всичката тази кръв която тече ми се отразява зле, вече залитам. Никакви превръзки не помагат, дори и тези големите за родилки. То бива чистене след раждане ама това за мен е кошмар! Взех си от аптеката метергин и мисля да го пия на своя глава. Вие ходихте ли на преглед след раждането? Аз мисля след нова година да ида, защото такива чудесии не мога повече да търпя.

Аз пиех метергин + бускулизин защото имам спазъм на шийката на матката и не изтичаха лохии. Не съм сигурна, че трябва да го пиеш... Да не ти усили кръвотечението  newsm78 Най-добре иди на генеколог.

# 670
  • Северо=Западналия край
Янче, насочих се към метергин защото той ми е изписван още преди след първото ми раждане, бях по същия начин, само че тогава лохиите ми бяха много обилни и продължителни и именно с тези хапчета успях да се справя тогава. . След първото си раждане се сдобих с много обилен цикъл, какво ли не пих, предлагаха ми и хормонална спирала, но за нея така и не се навих, просто свикнах с обилното течение. Сега се притеснявам да не би да стане още по силен, ако е само първите месеци ще го преживея някак. Странното е че вместо да намалява с изминаването на дните то се увеличава. Ще ида на доктор, но моя лекар ще приема чак след нова година, а ми се иска да си ида при него. За капак от днес съм и настинала, течат едни сополи, абе ужас, от всякъде теча......дано не заразя бебчо само, че хич не мога да ги търпя тези маски.

Да ви питам, вие спазвате ли 30 дни да има между ваксините? Тези за втория месец ни ги сложиха на 23 ноември, но док винаги казва че трябва да има интервал от 30 дни. Чудя се кога да отидем защото са празници, ако идем утре, ще е точно 30 тия ден, поле са празници и трябва да идем на 28 декември. Незнам, но така не се ли забавят, бебчо ще е на 3м и половина почти, дали е проблем или може да сложим ваксините на 30 тия ден от предните?

# 671
Здравейте,
изкарахме нощта спокойно. Не е вдигал температура, обаче вчера и днес от 6 часа сутринта започва да се върти, мрънка, ту заспива, ту се буди. Чудя се дали е гладен, но ММ твърди че не е. Сега в 8:30 изпи 110 мл...

Ние може би от седмица сме така. Като наближи 6 часа сутринта и започва едно въртене в леглото, не се събужда, не реве, не е гладна, просто си се върти. Все едно, че е неспокойна.

# 672
ateto, няма проблем ако са минали повече от 30 дни.  Simple Smile
А педито не ви ли насрочва дата за следващия прием на ваксината?  newsm78

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 12:19 от maiya

# 673
  • София
На нас ни насрочва. Няма проблем ако са повече от 30 дни, но не трябва да са по-малко. Така при нас ще се получи почти месец изместване. На  не е проблем.

# 674
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Добре де,но нас на 10 декември ни сложиха пет валентната и седмица по-късно хепатитната.А следващата дата за ваксини е 12 януари,което 29 дни,дали е ОК? newsm78
И да ви питам нещо - с какво отоплявате стаята,в която спи бебчо? Ние сме с климатик и имам чувството,че не му се отразява добре  сухия въздух - сутрин чувам нещо като хриптене от бебчо и сякаш му е по-трудно да диша.

Общи условия

Активация на акаунт