СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 728
  • 705
  •   1
Отговори
# 225
Прекрасно утро на всички!

Което пък не устройва моето второ детенце, защото той дълго време беше в графата "бебе" и сега не е съгласен Искренчо да стане "батко" толкова наскоро след раждането. Хихих .. този сорт обяснения са ми много забавни, когато моят по-малък ги обяснява  Joy

Румка, четвърто момче ли чакаш....или някой от родата? Аз дори за второ не знам дали да си мисля или не! Как се справяш и от къде сили и време с три Simple Smile Така или иначе, добре, че не всички са като мен, че кой знае колко души щяхме да сме в България.
Успех на теб!  bouquet

# 226
В родата чакаме бебенце Wink Аз май ще се откажа от последващи раждания, и съм предвидила дрешките да пътуват към новото бебенце. А останалите неща няма да могат да пътуват натам, ние все още ще си ги ползваме. Ще ги вардя за внуците, какво, моите първите 2 деца спаха в моята собствена и на брат ми кошарка Wink М, може и в Продавалника да ги пусна, кой знае.
Макар че, да ви кажа честно, покрай бебенцето се чувствам някак подмладена. Но, ако вземат че ми станат 4, се притеснявам, че няма да мога да обръщам внимание на всяко от тях, и все някое ще е пренебрегнато. Вярно че и годинките ми не са малко, ама както казах, бебешкото присъствие у дома, на една ръка разстояние, ме подмладява Wink))))

а иначе, батковците са доста самостоятелни вече - за обличане. хранене, къпане и такива грижи. Малкото е много смешнио като почне да се облича: Понеже е изпълнителен, облича всичко, което съм му приготвила_ тениска, горнище на анцунг, блуза с дълъг ръкав. Но ... последователсността на обличане не винаги е правилната...често ще видим горнище на анцунг, отгоре блуза с дълъг ръкав и после тениска. Но ... това са подробности, важното е, че е инициативен Wink

обръщам внимание по отношение на ученето - четем, разказваме, защото инак ще му "изпуснем края". Останалите неща се справят сами, у в Гугъл вече ровят за информация, така че ... не е толкова трудно, колкото изглежда да ти кажа честно

# 227
Здравейте мили мами. Искам да попитам дали изкарвате вашите мили бебчета пряко на слънце?
Защото нашата педиатърка ни увеличи Вигантола и нещо взех да се притеснявам Rolling Eyes

# 228
да, като спи, иначе му блести в очите и протестира. Малко се изпотява, но после го преобличам и така. Тя вероятно защото е зимен период. Аз вит.Д не давам, и на второто си ете не давах, и всичко му е наред, слава Богу.

# 229
Здравейте мили мами. Искам да попитам дали изкарвате вашите мили бебчета пряко на слънце?
Защото нашата педиатърка ни увеличи Вигантола и нещо взех да се притеснявам Rolling Eyes
vania капките май ги увеличават след третия месец, поне на моя приятелка сега така направиха на нейната бебка. Ние още сме на два месеца и половина, но ще ти пиша ако искаш дали и при нас ще е така. Извеждам го навън, но е покрит и телцето не вижда слънце. Живеем в апартамент и няма как ей така да го изведа на двора. Друго си е човек да има къщичка, но ...

# 230
Бебо се изпоти от рев. Чета, че изпотяването било симптом на рахит и си набивам филмите.

# 231

vania93 как вървите с натдаването на килограмите,защото и на нас ни увеличиха Вигантола,понеже моя лакомник много натдава.Докторката каза ,че на 4 месеца трябва да си е удвоил килограмите ,а ние сме на два месеца и половина и почти сме ги удвоили,та за това вече давам по 3 капки.

# 232
Бебо се изпоти от рев. Чета, че изпотяването било симптом на рахит и си набивам филмите.
И мен ме е страх иначе с този рахит. Трябва да питам педиатърката за признаци и да следя за тях, че в нета пише всичко и най-вече гадните неща!

# 233
И аз кърмя но имам цикъл. В четвъртък ми дойде за втори път. На всичкото отгоре изглежда е и редовен. Майка ми също е имала цикъл по време на кърмене.
Мислех, че удвояването на килограмите става на 6 месеца. Моят бебо е едва 5300 10 дни преди навършване на 3 месеца. Не изглежда да гладува и е сравнително спокоен. Сякаш не може добре да се нахрани от тези колики. Като хапне и след 10 мин. запова да се присвива и приключва яденето. Затова му давам и по начесто, но явно не качва добре. За 4 седмици е качил едва 600 гр. въпреки че го мерихме на друг кантар. Педи каза че било по добре да си стои само на кърма, а това значи че със захранването ще започнем по късно, когато удвои рожденото си тегло, т.е. когато стане 7 кг.

# 234
  • Северо=Западналия край
Не се вкарвайте във филми с този рахит. Това, че детето се изпотява, не означава че му има нещо. Може да се обърнете към педиатъра за ваше успокоение ако наблюдавате  изпотяването да е обилно и почти навсякъде (рамене, тил, главичка, крачета, ръчички), но според мен е излишно да се притеснявате предварително. Бебетата са още крехки създания и всяко едно усилие от тяхна страна води до някаква реакция на организма им - дали ще е изпотяване при плач или при сучене, или сърцебиене например - като плаче или се радва забележете колко бързо бие сърчицето му. Мислете позитивно, и аз някога с големия ми син се бях вкарала в такъв филм, хем беше той тогава на около 2 год., много се потеше, нощем, денем, пък и до ден днешен пак си се поти повече отколкото другите деца.
Иначе сега на бебо ни е изписан Baby Guard D3, на едни меки капсулки е които се изтискват в устата, по едно на ден, незнам какво му е различното от някогашните капки, състава му ми се вижда един същ.
Това за удвояването на килограмите на 4 месеца за пръв път го  чувам, то и ние още на консултацията на 2 месеца си бяхме удвоили килограмите.

# 235
и аз не знаех, че тр да се удвоят и кога. С първото ми дете, което се роди 2650 - това се случи на края на 2-ри месец, карам по спомен. Сега обаче като се роди почти два пъти повече кг, няма как до края на 2-ри месец да си удвои кг. Мисля, че в следващите месеци по-малко ще качват децата, но стигад а са в нормата, не бих се притеснявала.
И за изпотяването съм на мнениетпо на Атето - то малко рев ли вкарват, че да не се потят? Аз ако толко ревях като него сигурно и щях да отслабна от потене ..

# 236
Успокоихте ме, благодаря.  Hug

# 237

rumka833,удвояването е към 4-я месец,естествено не всички бебета натдават като по учебник,едни повече други по-малко,но това е ориентировачно.По спомен някъден бях чела ,че след като удвоят килограмите си са готови за захранване.

# 238
За рахит знам че освен потенето трябва да има и оголване на темето, може да е малък участък, ние сме на 3месеца и сме 5900гр, а се роди 2920гр, иначе четох и аз , че при по - дебели бебенца имало по - голяма вероятност от рахит , едната педиатърка при която ходих без дори да питам нещо ми каза , че костите са твърди и няма опасност, мисля че опипа само главичката

На нас ни изписаха Витамин Д на Джеймисън, сега видях , че това Вигантол пак е същото, само дето е 2лв, а Джеймисън 17лв......

# 239
Ние също пием витамин Д на Джеймисън по 1 капка на ден. Преди известно време аз също се бях вкарал във филма с рахита, но направих консултация с две педиатърки и те твърдо ме увериха, че му няма нищо на детенцето. Това, че се поти само по себе си не значи нищо. Те си пипат главичката, костичките и знаят кое как трябва да бъда. Не се притеснявай.

Общи условия

Активация на акаунт