СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 701
  • 705
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Алана, благодаря bouquet
Всичко товс го осъзнавам, знам и разбирам. Единственото, което наистина ме притеснява е, че имам чувството, че не огладнява. Сутрин като се събуди може да се смее часове наред, без веднъж да измрънка. В редките случаи, когато реве от глад, изпива лакомо половината и другото не го иска. А и след споделеното от другите момичета разбрах, че аз прекалявам с количеството, и че и други бебенца ядат по 5 пъти на ден. То няма за кога да му го намалям, но от следващия месец няма да му го увелича, ако няма индикации за това.
Боже, горкото дете, ще го уморя с моите "хранения" и режими Joy

Моето напоследък иска само да яде. Вчера вечерта изяде 160 мл и след час се дереше от глад. Какви са тези работи? Мъчихме го да не му даваме, но той само продължи да реве яко. Накрая, след може би още час, се предадох и му направих АМ, тъй като от мен вече нямаше нищо. Хапна доста и от него. Направо си развали и график и всичко и е постоянно гладен!

И моят мъник днес цял ден е много гладен. Изобщо никакви часове не спазвахме. То какво да спазваме - той яде през час и нещо. Не знам какво му стана, много нервен беше и едвам го приспах. А със сигурност яде много на последното хранене, защото от сутринта имах изцедена кърма, давах му я на два пъти и имаше за последното останали 80 мл. И яде и от двете гърди. Колкото и вечерта да ми е намаляла кърмата, все от двете е изсукал 50 мл. След всичкото ядене се държеше така все едно цял ден съм го държала гладен. Като мина половин час пак му дадох и от двете и го приспах така.

# 331
Какви са тези деца, където ядат по 5 пъти /то в тази възраст така и трябва де/. Моята г-ца е с по 7 хранения - тя като новородено ядеше по-малко брой пъти. Не я знам какво дърпа от мен, но огладнява бързо и винаги е готова да яде още и още и още ... и ако плаче това е единственото, което може да я успокои. Ще й смачкам напращелите бузи ... Simple Smile))
Ние сме абсолютно същите и се успокояваме пак така - с цица, даже и заспиваме с нея Simple Smile

# 332
Е, вие поне заспивате - ние само се успокояваме  Mr. Green

# 333
Не разбирам какъв е тоя рев, хем не иска и плюе и реве, като махна шишето още по-голям рев почва.
Знаеш ли какво ми хрумна? Да не би да се запушва дупката на биберона? Понякога малко количество АМ остава неразтворено и запушва дупката, така че не може да тече. Да не би това да е проблемът?

# 334
Да eldass заспива на гърдата, ама примерно след час.
Момичета да питам кърмещите майки - пушите ли? Аз да си призная от скоро почнах да пия кафе и си паля цигарка, две. Гледам да е след хранене на малката.

# 335
  • Пловдив
Да eldass заспива на гърдата, ама примерно след час.
Момичета да питам кърмещите майки - пушите ли? Аз да си призная от скоро почнах да пия кафе и си паля цигарка, две. Гледам да е след хранене на малката.

Аз само кафе си позволявам. Стискам зъби и не паля.

# 336
О не, абсурд. Момичета, по-добре да давате АМ отколкото да кърмите и да пушите. Това е супер вредно. Аз си позволявам само кафенце. Цигарите ги спрях още 5 месеца преди да забременея. Допушвало ми се е от време на време но знам че веднага ще ми стане гадно ако запаля - кашлям и ми става гадно на дробовете. Докато кърмя обаче в никакъв случай не бих си го позволила даже и да дръпна веднъж.

# 337
Не разбирам какъв е тоя рев, хем не иска и плюе и реве, като махна шишето още по-голям рев почва.
Знаеш ли какво ми хрумна? Да не би да се запушва дупката на биберона? Понякога малко количество АМ остава неразтворено и запушва дупката, така че не може да тече. Да не би това да е проблемът?
И това не е, гледах ooooh!
Сутринта се събуди в 9, изпи 100 мл и спря, крещя, игра си и заспа. От какво качва това дете?! newsm78

# 338
мацки,  party023 cook newsm38
искам да ви почерпя с торта за днешния РД на по-налкия батко. Става на 5 г., но е нахитрял като поне за първокласник  Laughing Laughing Laughing а когато стане първокласник, не знам какъв ще ми бъде  Grinning

за бебо мога да кажа, че много си обича ръцете, моите бузи и всичко, което може да ближе, смуче, лигави ... а как ми говориии - по половин час ми разказва какво е сънувал  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

обикновено е -   оооо, еее, агууу - много сладичко!

по-напред някой повдигна въпроса за гладенето -  аз тй съвсем го забравих, от време на време на ММ ризите, ако не е с пуловер с ръкави отгоре. Ако е с пуловер, и на ризата й се вижда само яката - да бее, как ли пък ще гладя. Н а една лекция за бъдещи мами са казали на моята приятелка, ченнавремето са гладели, тъй като са ползвали вода от кладенец, и има нужда от дезинфекция. Ако и Вие ползвате вода от кладенец, за да перете - тогава непременно и гладете. Ако ползвате пералня като мен, може само ако имате желание и свободно време Wink)

това с цел да успокоя на всички съвестта, и да ви намаля притесненията по домакинстването горе главата - идете да сложите някоя празничнагирлянда, много оправят настроението

и, да добавим по едно топло 3-в-1 към горните тортички - аз си пийвам по 2 на ден от тях -  smile3510 food010 food010 food010

# 339
  • София
Аз по принцип не пуша (тоест не съм пушач). Кафе пия по едно, поне 3-4 пъти седмично. Много обичам обаче бира. С малката се въздържах през цялото време от всякакви неща. Сега обаче вечер си сипвам по чаша бира, а понкога дори изпивам цяло кенче  Embarassed. Взимаме си от лидл 3% deep. Струва ми се много лека и се надявам да не вреди на бебчо.

# 340
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Оле,сега като чета,че на три месеца трябвало да се яде по 130мл......мале,моят юнак от две седмици яде по 150мл(5 лъжички)!!! Но аз му редувам храненията - един път АМ,следващия път - кърмя. Яде през 3 часа ,понякога през 4.А е само на 2 месеца.Вчера бяхме на консултация и е наддал за един месец 1400гр! Ще стане шишко,но какво да го правя като все е  гладен?
И при мен има доста голяма борба при кърменето - дере се,мята се,почервенява и сякаш се дразни...не знам данеби да нямам кърма и затова така да се дърпа? Или просто колики...но пък как ще издържи после 3 часа ако е гладен? Много е трудно за разбиране,наистина,но не трябва да се плашим,важното е мъниците да са здрави!

Руми,честит рожденник! Да ти е жив и здрав!
За пушенето - аз ги отказах преди 2 години и слава богу.А за бирата - чувала съм че по една чашка на ден дори се препоръчва за увеличаване на кърмата.

# 341
мацки,  party023 cook newsm38
искам да ви почерпя с торта за днешния РД на по-налкия батко. Става на 5 г., но е нахитрял като поне за първокласник  Laughing Laughing Laughing а когато стане първокласник, не знам какъв ще ми бъде  Grinning

за бебо мога да кажа, че много си обича ръцете, моите бузи и всичко, което може да ближе, смуче, лигави ... а как ми говориии - по половин час ми разказва какво е сънувал  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

обикновено е -   оооо, еее, агууу - много сладичко!

по-напред някой повдигна въпроса за гладенето -  аз тй съвсем го забравих, от време на време на ММ ризите, ако не е с пуловер с ръкави отгоре. Ако е с пуловер, и на ризата й се вижда само яката - да бее, как ли пък ще гладя. Н а една лекция за бъдещи мами са казали на моята приятелка, ченнавремето са гладели, тъй като са ползвали вода от кладенец, и има нужда от дезинфекция. Ако и Вие ползвате вода от кладенец, за да перете - тогава непременно и гладете. Ако ползвате пералня като мен, може само ако имате желание и свободно време Wink)

това с цел да успокоя на всички съвестта, и да ви намаля притесненията по домакинстването горе главата - идете да сложите някоя празничнагирлянда, много оправят настроението

и, да добавим по едно топло 3-в-1 към горните тортички - аз си пийвам по 2 на ден от тях -  smile3510 food010 food010 food010

Честит празник на вашето семейство. Живи, здрави и много щастливи  bouquet

# 342
Румка, честит рожденник! Да е жив и здрав, много умен и бъбрив и с много късмет Simple Smile

# 343
вчера малкият батко не искаше да тръгваме към градината, и търсеше повод да почне да се сърди. Исках да го разсея, и затова му викам:
- Знаеш ли, скоро ще ми трябва един батко, който да води бебчо до яслата, до градината?
Мълчание, пасува си.
- Аз пак повтарям, потретвам.
И накрая то ми отговаря:
- Ами, питай брат ми - големият - той може и да се съгласи ...
 Joy

а големият батко - заведох го на зъболекар, и докато чакаме, в чакалнята разглеждаме зъболекарски брошури. Видяхме картинка на кариес, и му обясних какво е това кариеса, как се получава. Влизаме след малко в кабинета, и зъболекарката му споменава, че има 2 "дупчици в зъбките", но са много малки. И нашият, полу-възмутено, отправя забележка:
- Е, как така дупчици? Вие не знаете ли, че когато тези "дупчици" се намират в зъбите на хората, се казват "кариеси", а не "дупчици в зъбките" ?!

Joy hahaha

# 344
О не, абсурд. Момичета, по-добре да давате АМ отколкото да кърмите и да пушите. Това е супер вредно.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт