СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 701
  • 705
  •   1
Отговори
# 360
Румка, честито на баткото!  bouquet
Да е все така весел и остроумен Simple Smile

# 361
Момичета, пиете ли билкови чайчета? Искам да си направя, защото кафе не пия като кърмя, но се притеснявам дали са подходящи? Имам вкъщи мента, мащерка, смесен билков.
Добро утро, аз пия всеки ден всякакви чайчета, разбира се несъдържащи кофеин. Защо да не пием като на бебето давам от първата седмица? В началото си правех такива за увеличаване на кърмата, но са доста скъпи, сега съм на планински. Може би трябва да си взема бебезан, хем за детето да е добре! Вкусен е като всеки билков, пробвай и ти Peace

# 362
Момичета,
съвсем случайно попаднах в магазина току-що, на рафта за кафе, на напитка, произведена от Цикория. Изглежда като нес кафе, опаковано е също в бурканче, но на 3 пъти по-ниска цена. На етикета пише, че е алтернатива на кафето. Купих си го, и току-що се образовах от нета що е това.

http://kulinar.bg/%D0%A6%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0 … _l.a_i.53120.html

http://www.blitz.bg/article/36217

Пише много хубави неща, и е безкофеиново. Не съм го пробвала още, но си купих и сметана на прах, да видим как ще ми хареса.

Вие пробвали ли сте го?
Може пък това да е вариантът за кафе за нас.  bouquet

П.С. Дописвам си - мисля, че е добър вариантът Wink Видях също, че имало и варианти с различен вкус - с ванилия, канела, и прочие разновидности. Ми ша пробвам Wink

Последна редакция: сб, 12 дек 2015, 14:44 от rumka833

# 363
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Румка, честит рожденик на патерица!  bouquet
Ние снощи имахме гости и не ми остана време да пиша.Днес ни сложиха пак двойните ваксини и гледам малчо как ще е.
Аз кафе пия ден през ден, но безкофеиново, че не мога.

# 364
Инката от едмо време е направена от цикория и се оказа, че още я има. Докато бях бременна се поинтересувах и си купих и пие от нея с мляко. Сега не пия мляко, а с вода пък не ми е вкусно. Пия безкофеиново кафе не всеки ден и в едни маалки чашки, по 2-3 глътки.

# 365
и аз точно на Инка го оприличих, но Инка мисля се прави от ръж, или леблебия, не знам. Аз си слагам сметана за кафе. Да ви кажа - изненадах се - аз купих 70 грама за 1,40, а в нета виждам цени по 5-6 лева? Е, отде тази разлика?

# 366
Момичета, дайте ми съвет относно играчката за над легло. Направихме безуспешен опит с една от Хиполенд. Не работеше механизма и я върнахме. Да купувам ли въобще и ако да - каква? С ръчно навиване или с бутон? Като ви чета, децата много се радват на този тип играчки.

# 367
Нашата е с ръчно навиване, но според мен в по-удобна с батерии. Тази с навиването се върти и пее около минута, след което трябва да отидеш пак да в навиеш и така е абсурд бебето да заспи например. Тя като му спира и ти като му се показваш ...

# 368
Нашата е с ръчно навиване, но според мен в по-удобна с батерии. Тази с навиването се върти и пее около минута, след което трябва да отидеш пак да в навиеш и така е абсурд бебето да заспи например. Тя като му спира и ти като му се показваш ...

Мерси, отказа ме от ръчните Peace
А случайно знаете ли в коя тема мога да пусна шезлонг за продажба, че ни подариха два. Дали е "На пазар"?

# 369
Тук не зная, аз я ОLX пускам и бързо се продават.

# 370
Момичета, с какво може човек да си лекува нос и гърло при кърмене? Аз знам само за Парацетамола, че мога да пия, но по колко на ден? А някакви хапчета за смучене за гърлото? Бабешки лекове?

# 371
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Мерси, отказа ме от ръчните Peace
А случайно знаете ли в коя тема мога да пусна шезлонг за продажба, че ни подариха два. Дали е "На пазар"?

http://www.bg-mamma.com/index.php?board=386

# 372
Момичета, с какво може човек да си лекува нос и гърло при кърмене? Аз знам само за Парацетамола, че мога да пия, но по колко на ден? А някакви хапчета за смучене за гърлото? Бабешки лекове?
Аз в момента смуча Фитолор за гърло. Той е билков и ми го бяха изписвали докато бях бременна. Добре ми действа на този етап. Иначе можеш да правиш гаргара със сода или ми казаха масло с мед да се яде. В носа пръскам само стеримар - физ. разтвор. И пия шипков чай. Можеш да вземеш и ампулки вит. С

# 373
Румка честит ти рожденник (на патерица Simple Smile ). Голям да порасне, пък може и бебе да бута до някъде има време .
Аз нали не кърмя вече пия си кафе с каната . На мен като кърмих, ми бяха казали да не давам чай от шипки, понеже били с мъхчета и са алерген. На бебка давам бебезан, и вода (доста пие, но когато не иска плюе шишето). Ядем по 120 на 3,5ч (т.е 6 пъти на ден). Наддали сме почти кг (800гр за един месец). Лекарката каза че сме ОК. Каза ми да почна да давам сокчета по 1-2л преди обед. (На 20-и правим 3 месеца).
За играчката над леглото, нашата е с музика и прожектор и играчки - не я птразяваме. За справка имаме гимнастика само с играчки много ни харесва.

# 374
  • София
За играчките над легло мнението ми напълно съвпада с това на ekumcheva. И ние имаме такава с ръчно навиване и й се радва, но наистина след минута пак трябва да му я навивам. Той и спряла си я зяпа и удря висулките с ръчички, но след време започва да се изнервя като нищо не прави.

За гърло аз съм ползвала Хербитусин точно преди раждането. Не знам дали ми е помогнал той или просто ми мина. Може при болки и зачервяван гаргара с много много разредена кислородна вода (няколко капки на една чаша). Или гаргара с нещо дезинфекциращо (гинеколог ми беше казал че например може с вода за уста), обаче без да се гълтат тези неща. Също мед с джинджифил май помага или поне моментно облекчава. И клеева тинктура помага. Аз даже при болка в гърлото взимам една чаена лъжичка неразредена, около 2-3 пъти на ден. Според мен помага, особено при първи симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт