СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 535
  • 705
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте, мами  Hug Случайно открих темата и ми се стори полезна в доста отношения, затова реших и аз да се включа в дискусиите.

Имам момче - Кирил, роден на 01.09.2015 г., първо раждане по естествен път, 3300гр., 51 см. Терминът ми беше на 17.09., като бебето до последно вървеше голямо и се очакваше да се появи по-раничко. Раждането беше леко, възстановяването бързо, за съжаление имах леки усложнения около 20 дни след това, но вече всичко е наред.

Кирил е много спокойно бебе, коликите му преминаха неусетно още преди да има 2 навършени месеца. Храни се 6 пъти в денонощието, като от началото на декември давам изцедена и замръзена преди това кърма от шише, защото моята намаля, да не кажа спря. Преди това 3 месеца беше само на кърма, не съм дохранвала. Ще имаме от замръзената кърма за още около месец, след това ще премина на АМ до 6 месец, тъй като съм решила да захранвам след като навърши половин година.

Утре ще го водя на консултация и ваксина, като по мерилките вкъщи е около 7500 гр и около 64-65 см. Наддава много добре, дори е леко едричък. Дано и на консултацията да ми потвърдят, че всичко е наред, и дано ваксината му понесе добре (ще му слагат втория приема на петвалентната и пневмококовата). При първата имаше лек дискомфорт за няколко часа, но нищо сериозно. Надявам се и този път да нямаме притеснения с това.

Засега толкова от мен, ще се включвам по коментираните теми и ще ви следя с интерес bouquet

# 631
Момичета, вашите бебоци, които са само на кърма пият ли водичка. Нашата бебка има дни, в които отказва, но има такива, в които иска много да пие. Не е гладна, защото сама се отказва, но си пийва водичка.

# 632
  • Северо=Западналия край
Ох, момичета, аз пак да се оплача, отново съм с ужасен цикъл, втори подред, подрани с една седмица. Започна първите дни нормално, но сега вече 4ти ден вместо да намалява то става още по ужасно, отново не мога да изляза от тоалетната. Шурти като чешма......и без това съм с анемия и всичката тази кръв която тече ми се отразява зле, вече залитам. Никакви превръзки не помагат, дори и тези големите за родилки. То бива чистене след раждане ама това за мен е кошмар! Взех си от аптеката метергин и мисля да го пия на своя глава. Вие ходихте ли на преглед след раждането? Аз мисля след нова година да ида, защото такива чудесии не мога повече да търпя.

# 633
  • София
Момичета, вашите бебоци, които са само на кърма пият ли водичка. Нашата бебка има дни, в които отказва, но има такива, в които иска много да пие. Не е гладна, защото сама се отказва, но си пийва водичка.
PoliT, моят син пие много чай. Когато се роди, бяха страшни жеги и още от родилното му давах вода, та така си е и до днес. На ден пие поне по 150 мл. чай от копър. Започнахме да му го даваме заради коликите, но той си го харесва и продължавам да му варя. Чиста вода също пие, но това е в редки случаи, когато не съм сварила чай или все още не е изстинал.

А на вас кога всъщност ви дойде цикъла. Аз родих преди близо 4 месеца и още не ми е дошъл, като от началото на декември намалих кърменето, а от няколко дни го спрях напълно и само цедя по веднъж на ден-два. Не толкова, че има какво, а по-скоро да не направя някоя беля така изведнъж като спра кърменето.

# 634
И аз се чудя трябва ли гинекологичен преглед и кога да отида.
Още нямам цикъл, а и кърма почти нямам.

# 635
  • София
Аз минах през няколко прегледа покрай усложненията след раждането, но от октомври насам не съм ходила. Със сигурност вече е време и след НГ ще си запиша час. Една позната ме съветваше да изчакам да ми дойде първия цикъл, но не мисля да го чакам повече Peace

# 636
Добре дошла, Тефичка Simple Smile

На мен още не ми е дошъл цикълът. Щом е толкова обилен, иди още сега на една консултация. На мен винаги ми е бил обилен и знам колко е неприятно.

За цеденето, аз вече се цедя само когато ми натежат гърдите като направи по-дълга пауза през нощта. Но ако целта е увеличаванв на кърмата, е редно да се цеди след всяко хранене дори и да не излиза нищо, защото така се дава сигнал на организма, че има нужда от повече и той ще започне да произвежда. Ако не цедиш, "за да се събере за следващо хранене", сигналът е обратен и логично няма да се увеличава кърмата. Пиеш ли и чайчето на Хип и много вода?

# 637
  • София
Тедичка, добре дошла Simple Smile

Аз цикъл още нямам, но е нормално. Бях писала в миналата тема за миналия път как беше. Нормално е да го няма и като дойде да е нередовен.

# 638
  • София
Добре заварила, момичета  Hug

Относно цеденето - цедих всеки път след кърмене в продължение на три месеца. Въпреки това кърмата ми в един момент намаля и започна да не му достига. Съответно той се изнервяше и започваше да плаче, което налагаше да започна да дохранвам от шише. Въпреки това продължих с цеденето, но количеството кърма не се възстанови и започнах да давам само от шише. Ако обаче кърмата още не е спряла или намаляла, според мен, е добре да се направи всичко възможно да се стимулира, защото няма нищо по-добро за бебето и по-лесно за майката от кърменето. Аз си бях казала, че ще кърмя до 6 месец и след това малко по малко ще захранвам. Е, няма да е точно така, но все пак се радвам, че имах много, ама много кърма и успях да замръзя солидни количества, та ще избутаме и януари. После ще му мисля.

# 639
На мен след раждането гинеколожката ми каза, че до месец имам право на преглед и трябва да намеря време да отида да ме види. Разбира се аз не намерих такова, но не съм имала и цикъл още. Кърмя и още не се е появил.

# 640
На мен миналия път цикълът ми дойде месец след като спрях кърменето и сега очаквам така да стане. Поради тази причина правим напълно небезопасен секс и кой знае дали няма да има някоя изненада  newsm78 Не ми се вярва, но все пак има някаква вероятност.
В тази връзка вие как се предпазвате?

# 641
ПРИВЕТ МИЛИ МАМИ И БЕБЕНЦА  Hug Hug Hug Hug Hug
аз вода не съм му давала, та не пие. Само на кърма е.
Вчера решихме да излезем на заведение. Малее - каква излагация ... както си спеше, по едно време взе да реве, и го вдигнах. Накърмих го, не питайте как и къде, нахрани се доволно. И после понеже не искаше в количката, го взех в мен, и гледа зад гърба ми. Мисля, че се стресна от хората, или от непознатата обстановка, и като писна да реве - рев, та рев. Сигурно сте го чули - към 15 часа някъде се случи тази работа ...

намаляше тембъра и похлипваше само ако съм права и го разхождам. Та, познайте колко ядох - точно едно парче краставица. Опаковаха ми останалата част от салатата, което си е цялата салата, за у дома. И като се прибрахме - вече свирепо гладна, тъкмо си отварям кутията - и ай пак същият рев се почна. За малко да ме умори от глад това ми ти бебе
ма нали съм си със запаси, оживях Wink)

# 642
Добре заварила, момичета  Hug

Относно цеденето - цедих всеки път след кърмене в продължение на три месеца. Въпреки това кърмата ми в един момент намаля и започна да не му достига. Съответно той се изнервяше и започваше да плаче, което налагаше да започна да дохранвам от шише. Въпреки това продължих с цеденето, но количеството кърма не се възстанови и започнах да давам само от шише. Ако обаче кърмата още не е спряла или намаляла, според мен, е добре да се направи всичко възможно да се стимулира, защото няма нищо по-добро за бебето и по-лесно за майката от кърменето. Аз си бях казала, че ще кърмя до 6 месец и след това малко по малко ще захранвам. Е, няма да е точно така, но все пак се радвам, че имах много, ама много кърма и успях да замръзя солидни количества, та ще избутаме и януари. После ще му мисля.
Добре дошла Тедичка! Как така при тази обилна кърма изведнъж спря? Кофти работа. Добре, че си заредила камерата Wink То щом твоята е спряла при тези количества, значи аз за моята да не се надявам много много.
За предпазването и на мен ще ми е интересно да чуя, че и аз не съм предприела кой знае какво, освен дъждобран накрая  Laughing

# 643
  • София
Хаха, Румка, този рев, от твоят юнак е бил значи  Laughing  Wink

Ние пък като сме навън и малкия спи като пън. Дори да влезем някъде, пак спи. Е, на заведение още не съм го пробвала де. Но в мол като сме били, си спи. Каката си спомням, че само да седна някъде и веднага се будеше. Количката трябваше да е постоянно в движение.

# 644
  • София
На мен миналия път цикълът ми дойде месец след като спрях кърменето и сега очаквам така да стане. Поради тази причина правим напълно небезопасен секс и кой знае дали няма да има някоя изненада  newsm78 Не ми се вярва, но все пак има някаква вероятност.
В тази връзка вие как се предпазвате?

Оо внимавайте, освен ако не искаш трето още сега Simple Smile много лесно става. Ние си се пазим, че ви разказах как малкия стана от първия път. А баба ми така е забременяла веднага и леля ми и баща ми имат 10 месеца и 20 дена разлика.

Общи условия

Активация на акаунт