Подозирам, че е с мен заради парите ми

• 48 883
  • 1 259
  •   1
Отговори
Здравейте,
Омъжена съм от две години и половина. Слава Богу живеем сами. Зрели хора сме, поне на години, аз съм на 41, съпругът ми скоро ще стане на 40. Когато се запознахме преди повече от три години той още живееше с майка си. С нея е прекарал почти целия си живот. Родителите му са се развели, когато е бил на 11-12. От тогава винаги е живял с нея. Бащата е помагал финансово. Майка му е напусната от него заради друга жена и цялото си огорчение към бащата е предала на сина си като е говорила жлъчно и ядно за него пред съпруга ми, докато е растял. После отношенията на съпруга ми с баща му са били трудни, но сега са доста добри. Свекър ми също си има грехове, но и до ден днешен помага финансово на свекърва ми, плаща й сметки, купува й телефон, общуват си по няколко пъти седмично. С ужас разбрах, че към момента на запознанството ни, той е плащал сметките у дома, в който съпругът ми и майка му живееха. А съпругът ми работеше, макар и  за ниска заплата, майка му също. Малко след запознанството ни, съпругът ми дойде да живее у нас, аз живеех сама и самостоятелно в малко жилище , което  е на моя баща и майка.
Скоро се заговори за сватба, двамата не го отлагахме, защото не сме първа младост. Във връзка с това съпругът ми си имал с неговите родители уговорка свекървата да отиде при бившия си съпруг, а ние със съпруга ми да отидем в дома, в който тя и мъжът ми живееха. Свекър ми се поколеба, отдръпна се и не пожелал да спази уговорката. Така тя се уплаши ние да не я изгоним от дома й и двамата със свекъра ни накараха да подпишем брачен договор. Целта на този договор е аз като снаха да не им взема нещо. Аз съм юрист и за мен това е абсурд, защото едното жилище не е на съпруга ми, а другото, в което живееше е на негово име, но с доживотно право на ползване на майка му. Но то е придобито преди брака, така, че няма правна възможност да им го взема. Обясних това на годеника си, той обаче настоя да сключим такъв договор, едва ли не заради спокойствието на неговите родители. Аз отговорих, че за да им покажа, че това не ме вълнува и защото го обичам, ще подпишем. Това обаче много вгорчи отношенията ни, защото аз поисках и клаузи в моя полза, още повече, че моите доходи са по-добри от тези на съпруга ми. Сериозно се замислих дали въобще да сключвам брак с този човек, но го направих, обичах го много, пък и бях на 38. Преди да се оженим съпругът ми ми сподели, че се притеснява от факта, че неговите доходи са по-ниски от моите. Аз му отговорих, че за двама влюбени това няма проблем.
Продължихме да живеем в жилището, където живея. Майка и татко се радваха, че най-после съм щастлива и през ум не им мина да поискат договор или нещо друго от съпруга ми. Майка ми се огорчи от искането им за брачен договор, но татко ги защити, като каза, че хората се страхували. Моят баща е много наивен и добър човек.
С времето се оказа , че имам репродуктивен проблем и мога да забременея само с инвитро процедура и то по доста по-сложен начин. Съпругът ми се съгласи доста трудно, защото имал морални съображения. Понеже неговите доходи са по-ниски, се разбрахме аз да платя процедурата. Свекър ми като разбрал за проблемите ми, посъветвал мъжа ми да помисли дали да не си потърси късмета другаде. Съпругът ми му отговорил, че е до мен и ще се борим.
Като дете преживях нещо трагично. Моите родители и семейството на леля ми не можаха да се погрижат за баба ми и тя почина. Това е моя голяма травма и болка. Споделих го със съпруга си, защото мислех, че е моята половинка. От време на време му казвам колко ми тежи това и как не искам да се случва в нашето семейство. Използвайки този разговор той поиска да му обещая, че един ден ако се наложи аз като негова жена трябвало да му дам пари, за да се грижи за родителите си и по-скоро за майка си и дали съм готова на това. Отговорих му, че неговите родители нямат моралното право да искат това от мен. Той избухна, разкрещя се и започна да ме тормози. Започна да се интересува от мои влогове, които съм си направила преди да се оженим. Стигна се до там да го заплаша с изгонване от дома и с край на брака ни. Той уж омекна, но отново стана скандал. Аз исках да знам дали отклонява средства от скромната си заплата за майка си и ако е така, да се откажем от общия бюджет, който имаме и който се попълва основно от мен.
Тези дни бях в командировка в провинцията, преди това се бяхме скарали по тези причини. Върнах се късно, той изобщо не ми се обади през тези три дни, не ме изчака на гарата, прибрах се сама от Централна гара в 22.00. Докато ме нямало съпругът ми бръкнал в общите ни пари и си взел за лечение  на зъбите 1 000 лева. Каза ми го, като се прибрах и си взе още 150. Не дошъл да ме вземе, защото не съм заслужавала, гонела съм го от дома си.
Отново стана скандал и той започна да твърди, че му дължа пари за някакъв минал период от време, когато още не сме си събирали парите на едно място. Това не е така, няма как да го докажа, но му отговорих, че няма да му позволя да ме обвинява и да ме използва финансово. Твърдеше, че съм внасяла негови пари на мое име, и колко ли са станали моите влогове вече. Този път му казах да си събере багажа и да изчезва от живота ми. Той омекна и имахме много дълги разговори, за да си съхраним брака. Обаче се страхувам, че той е с мен заради финансова изгода и за да не е сам. Аз все още го обичам, пък и сме в напреднала фаза на доста сложна инвитро процедура. Стигало се е дотам, да ме заплашва, че заради тези наши скандали го е страх да има дете от мен и че в уречения ден няма да даде сперма, за да стане оплождането. Отвратително. Същевременно твърди, че иска дете.
Дала съм все пак още един шанс на брака ни. По две причини - още имам чувства към него и искам дете . Ако не се промени, мисля да го изгоня и да си гледам детенцето и живота си, но не ми се остава отново сама, а  и не искам детето ни да живее без татко. Страх ме е, не мога да раждам по нормален начин. Същевременно лекарите дават шанс да имаме дете, разбира се, по начина, по който сме започнали процедурата. И всъщност него го е страх от раздяла повече от мен. Не знам какво да направя.

# 1
Ако разделите бюджета и се договорите за погасяване на разходите по равно ( явно тези хора са привърженици на подобни договори ) до няколко месеца ще си отговориш на чуденките.

# 2
Ох, това си е направо за психолог, а не за форума, милата.  Hug
Първо, това с договора не знам как не те е отказало, ама че безумие, вие още отначало сте тръгнали с лошо. 

Цитат
Аз исках да знам дали отклонява средства от скромната си заплата за майка си и ако е така, да се откажем от общия бюджет, който имаме и който се попълва основно от мен.

За мен в едно семейство няма мое и твое, прав  е бил мъжа  ти да се притеснява, че взима по-малко пари от теб, явно го използваш срещу него донякъде, щом при първа възможност натякваш, че неговите доходи са скромни, а ти печелиш парите. Той пък не е прав да тегли от общи сметки, без да те осведомява, ако и да е за медицински нужди( едва ли са били спешни).  Ти пък не си права, относно предполагаемото гледане на майка му, нали сте семейство, как така той да няма морално право да те помоли евентуално да му помогнеш ако собствената му майка се разболее. Но това пък емоционално изнудване около инвитрото пък съвсем ... 

Изобщо много ги делите нещата на мои и твои и много малко са общи, аз бих се замислила дали това  е момента за дете, и за това е прав да се страхува, че ти отсега си готова да го зарежеш стане ли веднъж донор на сперма.

# 3
Изглежда ми, че е заради парите с теб, наистина.
Но и ти трябваше по-тактично да го излъжеш, че ще дадеш пари на майка му ако някой ден се разболее. Пък ако наистина се наложи, тогава ще му мислиш дали наистина да даваш, и ако не искаш да измислиш нещо. Пък и щом така си казала, едва ли го обичаш. И двамата не сте заедно от любов, а от страх че сте към остаряване вече и да не останете сами. Ако искаш дете, не мисля че това е правилния баща. Направи дете без баща или от друг. Не бих направила дете от някой, който ме изнудва със сперма Rolling Eyes

# 4
не ми се остава отново сама
Ето тук е ключът от палатката. Нямам друго обяснение защо си причиняваш съжителство с подобно чудо на природата. Млада, здрава-права, финансово независима си. Не си съсипвай живота, закачайки Мунчо за него като ремарке. С напредването на годините все повече ще ти тежи. И един въпрос- наистина ли искаш подобно нещо за баща на детето си?

# 5
Той сега те изнудва с това, че няма да даде сперма, а ако имате дете смятай какво чудо ще бъде.

И какви са тия номера и фасони - 3 дни да не ти се обажда докато си в командировка и да не дойде да те посрещне?

Струва ми се, че е с теб заради парите ти, заради това че имаш собствено жилище и постоянен доход, но основно заради това, че явно си сериозен, отговорен човек, на чийто гръб той може да лежи и да разчита при нужда. И не само, ако той има нужда, но и ако майка му се нуждае също.

Не мисля, че е влюбен в теб, нито пък те обича, че май и не те уважава. Не знам какви са причините да си с него, но като ти мине първоначалното главозамайване ще има да патиш. Неговите причини са повече от очевидни от това, което споделяш.

Ама то тъй - хубавите ябълки прасетата ги изяждат.

# 6
Ако искаш дете, не мисля че това е правилния баща. Направи дете без баща или от друг. Не бих направила дете от някой, който ме изнудва със сперма Rolling Eyes
Влязох да напиша точно това.
Достатъчно разумна и улегнала си, за да буташ този паразит напред в живота. Доста ми е крайно мнението, но това е.

# 7
Доста неприятни отношения имате. Само пари, пари, пари... Money
Можеш да имаш дете и без баща.

# 8
  • Sunshine state
Той сега те изнудва с това, че няма да даде сперма, а ако имате дете смятай какво чудо ще бъде.

И какви са тия номера и фасони - 3 дни да не ти се обажда докато си в командировка и да не дойде да те посрещне?

Струва ми се, че е с теб заради парите ти, заради това че имаш собствено жилище и постоянен доход, но основно заради това, че явно си сериозен, отговорен човек, на чийто гръб той може да лежи и да разчита при нужда. И не само, ако той има нужда, но и ако майка му се нуждае също.

Не мисля, че е влюбен в теб, нито пък те обича, че май и не те уважава. Не знам какви са причините да си с него, но като ти мине първоначалното главозамайване ще има да патиш. Неговите причини са повече от очевидни от това, което споделяш.

Ама то тъй - хубавите ябълки прасетата ги изяждат.
+1
Махни го от живота си и помни,че...
Можеш да имаш дете и без баща.
Peace

# 9
Какъв живот очакваш да имаш, ако останеш с този човек? Той няма да се промени.
Ще страдаш ти, а също и детето, ако му родиш.

+1
сама гледай детето си особено щом имаш добри доходи
въпросът е да приемеш нещата дълбоко в себе си - тогава ще са по-лесни /не написах "лесни", просто приемането помага да определиш и да следваш посоката си/

пп в тази тема ще се съглася с всичко, което ще напише Мамасита - предварително ще се съглася

# 10
Млада, здрава-права, финансово независима си.

Мне, само третото е.

Бракове на амбициозна и успешна жена с мъж-"котва" около мен не са хич щастливи. Баш около 40 хващат едни хубостници, ум да ти зайде. Точно от тая порода- живели с мама и тате, едвам изкарват, ама с претенции за мъжественост и контрол, че и жената да им е длъжна да им прави густото.

# 11
  • Deutschland
Аман от мъже, които мислят най-вече как да осигурят спокойствие на родителите си. Мен ако ме накарат да подпиша такъв договор, веднага ще изготвя друг при юридическо лице, с който ще ги задължа да не ме занимават во веки веков с отглеждане, изхранване, финансиране и т.н

# 12

пп в тази тема ще се съглася с всичко, което ще напише Мамасита - предварително ще се съглася

Joy

Идеално няма. Хипотетично, няма лошо да гледа майка си ама да чака на теб.? Иначе не си заслужавала да те вземе от гарата, но да ти тегли от парите си заслужавала Thinking. Виждала съм бракове по сметка, когато използвания обича, си намира и някакво щастие. Тук ще се развиват някакви теории, но не бъди наивна, няма семейства без проблеми, но не си обявяват проблемите по форуми.

Мамасита, то и на 20 и на 30 и на 40 бг. мачо е такъв за жалост. Той е принца на мама, и свекървите чакат синовете им да ги гледат. Единственото като препоръка мога да кажа, е че като имаш пари и го обичаш, го използвай в твоя полза. Примерно един на 60 като се ожени за 30 годишна, знае че тя не го обича, но него го устройва и нея я устройва. Бракове по любов също не изкарват много. Брака е сделка, просто се въоръжи с търпение и гледай да си играеш картите добре.

# 13
Двамата сте си лика-прилика, с такова впечатление оставам. Заедно по сметка и от двете страни - пари срещу не-самота и дете. Само ти си знаеш удовлетворява ли те тази сделка.

# 14
...
 Брака е сделка, просто се въоръжи с търпение и гледай да си играеш картите добре.
В описания случай, картите и ще свършат в момента, в който роди дете от споменатия.

Общи условия

Активация на акаунт