Подозирам, че е с мен заради парите ми

• 48 880
  • 1 259
  •   1
Отговори
# 240
Боже, колко много приказки за пари, бюджети и доходи в тема за семейство борещо се за дете  ooooh!

Какво ще стане с това семейство ако утре единия се разболее и още по-ужасното /явно/ остане без доход? Какво ще бъде отношението на имащия към вземащия - направо не мога да си го представя!  ooooh!

# 241
  • София
Четох, четох дългия разказ и навсякъде "аз", "той", моето, неговото и т.н. Никъде не видях "Ние". За мен това не е семейство.

Виж сега честното ми мнение. Пари се печелят и се харчат. Днес взимаш повече пари от него, но утре може да е точно обратното. Днес може да живеете с много пари, а утре да нямате никакви. Ако сте истинско нормално семейство, би трябвало да се справяте и да сте задружни и в двете ситуации. Всичко останало няма смисъл.

Между другото имало е периоди, в които моята заплата е била по-висока от на мъжа ми, сега неговата е. Честно, никога дори не е ставало на въпрос, че е единият изкарва повече от другия

# 242
Между другото имало е периоди, в които моята заплата е била по-висока от на мъжа ми, сега неговата е. Честно, никога дори не е ставало на въпрос, че е единият изкарва повече от другия

Peace Това е семейство, другото е финансово изгодно съжителство.

# 243
Прочетох историята. Помислих си само, че всичките дефицити на сегашните мъже са отговорност на майките им. Авторката, мисля че сама си е отговорила на съмненията, които има.

# 244
Да се роди дете при такива сложни  и обтегнати обстоятелства носи огромен риск за неговото тежко кармично обременяване. Копнежът една жена да има дете не оправдава всички средства и начина на придобиването му. Понякога компромисът е твърде жесток и детето бива обречено на тежка съдба.

# 245
  • София
Има и друго, много жени не осъзнават как тече времето и попадат в такива ситуации. Особено, когато жената е с прифесия и привлекателна, тя има почти безкраен избор и  живее без да осъзнава, че в някакъв момент времето започва много бързо да лети.  Аз например се виждам много ясно в такава ситуация като авторката. И това много ми тежи. На 25 късах с хора, щото някой не харесва непоносимата лекота на битието или щото не подкрепят създаването на палестинска държава, а сега съм с човек, който даже не знам дали обичам, защото ми се струва, че ще е добър баща. Ако с него не станат нещата и съм на 40 и аз бих се хванала с дякон егоист изнудвач.

А яйцеклетките на сестра си би ли ползвала?
Аз не виждам особен проблем с дякона.
Такъв си го е намерила и харесала, че и влюбена дори.
Виждам проблем, че е намесила сестра си и семейството й в цялата история и детето, ако се роди, ще бъде де факто на мъжа й и сестра й.  Crazy
Най-големият използвач в случая е авторката. Използва ги и 2-та за донори и не мога да се начудя как търпят подобно третиране.

# 246
Аз пък си мисля, че искането на дете въобще не е биологично обусловено. Ако беше така, всички щяхме да раждаме в хормоналния си пик на 17-20 години. На 40 вече...каква ти биология, всичко са социални очаквания и някакви фантазии.

Пък и е проблем, че ще е съпруга на свещеник. Това си е вид институция, идва си с определени задължения и поведение, странно е, ако са ...как беше, "неравно впрегнати"...

# 247
...

Най-добре е да се разведе веднага, а инвитрото да е от анонимен донор.
Спестява си много главоболия. Ама няма да го направи. Иска си кекави гени и тва е.

.....

И според мен това е решението. 

# 248
  • София
анонимния донор струва 400-700лв, развода и той толкова.
много проблеми ще си спестят взаимно за в бъдеще.
ако пък е неуспешна процедурата става още по-сложно, с такива отношения ще има взаимни обвинения най-вероятно, кой е по-виновен  Rolling Eyes

# 249
  • Варна

Peace Това е семейство, другото е финансово изгодно съжителство.

Така е, липсва заедността в това семейство.
Личните ми наблюдения са, че това е често срещан проблем при двойки, които се събират на по- зряла възраст, да речем след 36- 38 години. Твърде дълго са живяли сами, сами са определяли разходите си, приоритетите си, сами са взимали решенията в живота. В един момент, фактът, че трябва да се съгласува всичко това с друг им идва в повече, което пък съществено  "натяга" взаимоотношенията в двойката. В случая на авторката, всеки от тях е влязъл в този брак с различни цели и сега са като в баснята "Орел, рак и щука". Пропуснали са момента с изясняването, за съжаление.

За мен, оставането в брак и раждането на дете в тази конфигурация е абсолютна авантюра. Сериозни дилеми стоят пред авторката, не бих искала да съм на нейно място.

# 250
Всички мами от темите проблемно забременяване те подкрепяме и мисля, че по редно е там да е темата ти.
Ние знаем как да се подкрепяме. Hug
Герда, не четеш и така си се самоцентрирала в своя си проблем ,че не виждаш гредата пред очите.

# 251
Четох, четох дългия разказ и навсякъде "аз", "той", моето, неговото и т.н. Никъде не видях "Ние". За мен това не е семейство.

Виж сега честното ми мнение. Пари се печелят и се харчат. Днес взимаш повече пари от него, но утре може да е точно обратното. Днес може да живеете с много пари, а утре да нямате никакви. Ако сте истинско нормално семейство, би трябвало да се справяте и да сте задружни и в двете ситуации. Всичко останало няма смисъл.

Нали не очакваш, че при така описаната ситуация, ако жената остане без доход, мъжът й ще й подаде ръка? Да, говори за себе си, защото реално тя е влязла с двата крака вътре - мъж с МРЗ, дето дава пари за спорт и глезотии, иска да имат финансов ангажимент към майка му, но някак без негово участие и пр. Темата за инвитрото няма да я отварям, тя е широка и дълбока, но ако няма подкрепа от мъжа си и ако той има съмнения дали да го правят, тепърва ще имат сблъсъци.
Напротив, Сирен, биологично е. Друг въпрос е, че под социален натиск го отлагаме във времето, та когато видим, че ще изпуснем последния влак, щото все пак биологията не може да бъде игнорирана, тичаме като луди и не гледаме на какво се качваме.

# 252

Напротив, Сирен, биологично е. Друг въпрос е, че под социален натиск го отлагаме във времето, та когато видим, че ще изпуснем последния влак, щото все пак биологията не може да бъде игнорирана, тичаме като луди и не гледаме на какво се качваме.
Точно. А проблемът на авторката не е толкова в проблемното забременяване (прочетох, че с донорска яйцеклетка има добри шансове), а във влака на който се е метнала.

# 253
Сори, ако беше биологично, всички жени на 40 щяха да се пускат и да спят с максимален брой яки батки, за да хванат последния влак. Даже още на 35 щяха да действат така. Не да чакат да намерят сродна душа, докато вече биологията спре да влияе. Все имаш един период между да кажем 27 и 35, в който и биология, и социално положение са оптимални, нали?

# 254
  • София
Ми аз съм на 34 сега и не ми дреме много за деца. Даже ендото ми каза, че ако до 36 не родя, нямала съм шанс. Затърчах се ей сега да правя бебета и да се хващам с първия срещнат  ooooh! Защо мислите, че всяка жена целта на живота и е да роди? Нямам против, ама каквото такова.
Ако не ми е писано да имам деца и да срещна подходящ човек - много важно.
Зрелостта при различните хора идва по различно време и в това е проблема на тези, които на 35 физически години, ментално и емоционално са зациклили на 24, примерно.
Битието на стара мома е тъжно и жестоко, лошото е, че връщане назад и пренареждане на живота няма как да се получи.
Може би, затова всички, които сме на по- зрели години, се опитваме да предпазим по- трудно съзряващите от грешка, която би съсипала живота им.

Общи условия

Активация на акаунт