БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 776
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: X
RainDanceMaggie  Hug  bouquet

Аз забърках моя преди 30 мин. Но рецептата ти наистина изглежда изкушаваща и ще я пробвам скоро.
 Аз нямах крем сирене и затова е с маскарпоне - заквасена сметана и течна сметана и желатин. Сега стяга и после сладко от боровинки /Нещо такова http://www.sweetcook.eu/%D1%87%D0%B8%D0%B9%D0%B7%D0%BA%D0%B5%D0% … 0%BE%D1%80%D1%81/ -ама не съвсем - с мои допълнения .

# 646
  • София
  • Мнения: 31 402
Търся рецепта за кекс/мъфини, подобни на шоколадовите мъфини, които се продават в Лидъл.

Не знам за тези от Лидл, но ние вкъщи много харесахме:

Шоколадени кексчета /Moelleux au chocolat/  на i_peych

и

Нежни пудингови мъфини на Лабрекс (могат да се направят с шоколадов пудинг).

Скрит текст:
Лабрекс, извинявай, че не сложих линк към оригиналната рецепта, но не я намерих в бързината.
.

***

Аз търся пропорциите за заливка на кадаиф , но да не е прекалено сладко.

Последна редакция: ср, 30 дек 2015, 21:32 от missence

# 647
  • Мнения: 9 460
bouquet
Пепчо,какво е това вино?
в рецептата пишеше и бадемов ликьор,ама надали има като едновремешния Thinking

Скалопини...от свинско,рецепта?И въпрос-няма да стане с врат,нали?



салтимбока, не скалопини.  http://pep-4o.blogspot.bg/search?q=%D1%81%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B … D0%BE%D0%BA%D0%B0+ Врата е крехък, но е мазен, не съм правила салтимбока 
Виното е плодово, малиново, по-скоро ликьор и се доближава най много до марсалата.

# 648
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Преди малко направих този чийзкейк...
На мен този ми мяза на парфе. Simple Smile
А този е най-най-най... в личната ни (на семeйството) класация за чийзкейк.

# 649
  • под тепетата
  • Мнения: 11 169
Може ли да се направят зелеви листа за сарми по следната идея - слагат се само листа, а не цяла зелка, заливат се с вода и сол ( ама каква пропорция), изчаква се колкото трябва и се ползват за студентски нужди   Laughing

# 650
  • Пловдив
  • Мнения: 44 311
Взех бадемов аператив за тирамису-то...ще докладвам Peace

# 651
  • София
  • Мнения: 1 193
Здравейте ,ще правя крем за торта със заквасена сметана и тъй като отдавна не съм я ползвала ,не мога да си спомня дали имаше особености в начина й на разбиване .Моля за помощ ,как я разбивам ?

# 652
  • под тепетата
  • Мнения: 11 169
Не се разбива с миксер, а на ръка с тел, защото се втечнява. Добавяш захар, правиш няколко врътки и оставяш в хладилник за малко да се разтопи напълно захарта.

# 653
  • София
  • Мнения: 1 193
Благодаря !

# 654
  • Мнения: 9 460
Може ли да се направят зелеви листа за сарми по следната идея - слагат се само листа, а не цяла зелка, заливат се с вода и сол ( ама каква пропорция), изчаква се колкото трябва и се ползват за студентски нужди   Laughing

веднага ли искаш да ползваш? Ако да - залей ги с гореща вода, махни твърдата част на листото (или който трябва, да го направи Wink)  сол/вода 30 г на 1 л вода

# 655
  • под тепетата
  • Мнения: 11 169
пеп-4o, да разбирам, че след заливане с гореща вода няма престой от поне няколко часа да омекнат? Четох за сарми с прясно зеле ( вари се до омекване), но едва ли вкусът ще е като на кисело зеле.

# 656
  • Мнения: 9 460
не е такъв вкусът. Във водата трябва да сложиш и лимонтозу, както и после при варенето - или сок от лимон. Но спасява положението за сарми. Като се залеят с вряла вода, трябва да престоят час, по-бързия начин е да ги сварят за 5 мин и извадят.

# 657
  • под тепетата
  • Мнения: 11 169
Благодаря, пеп-4o, ще докладвам където трябва  Laughing

# 658
  • софия
  • Мнения: 30 422
Не се разбива с миксер, а на ръка с тел, защото се втечнява. Добавяш захар, правиш няколко врътки и оставяш в хладилник за малко да се разтопи напълно захарта.
Аз снощи разбивах с миксер  newsm78 Стана.

# 659
  • под тепетата
  • Мнения: 11 169
Може, споделям мои впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт