БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 49 798
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
  • Оптимист по принуда
Здравейте! Имам едно такова праче свинско, искам да го приготвя цялото в слоу-кукъра за довечера. Имате ли идеи как да го направя, искам да има и коричка, сигурно трябва предварително да запека леко?
Ако може да ме насочите, благодаря!

# 661
Не се разбива с миксер, а на ръка с тел, защото се втечнява. Добавяш захар, правиш няколко врътки и оставяш в хладилник за малко да се разтопи напълно захарта.
Аз снощи разбивах с миксер  newsm78 Стана.

zvanche, бързо издай марката на заквасената сметана, че ми писна да пробвам и да не ми се получава. Искам като старите (руски) сметанки, да се разбива с миксер, да стане пухкава и да си увеличи обема! Размечтала се........... Simple Smile bouquet

# 662
  • софия
Не се разбива с миксер, а на ръка с тел, защото се втечнява. Добавяш захар, правиш няколко врътки и оставяш в хладилник за малко да се разтопи напълно захарта.
Аз снощи разбивах с миксер  newsm78 Стана.

zvanche, бързо издай марката на заквасената сметана, че ми писна да пробвам и да не ми се получава. Искам като старите (руски) сметанки, да се разбива с миксер, да стане пухкава и да си увеличи обема! Размечтала се........... Simple Smile bouquet
Данон. Разбивах я в изстудена метална купа. Следващият път съм решила да пробвам сметана от някой руски магазин, но трябва да се организирам. Пробвала ли си?

# 663
Данон. Разбивах я в изстудена метална купа. Следващият път съм решила да пробвам сметана от някой руски магазин, но трябва да се организирам. Пробвала ли си?

Аз Данон от сто години не съм купувала, малко съм с особено мнение към продуктите на фирмата, но за идеята ще си купя и ще пробвам. Peace Не съм купувала сметана от руските магазини, но познати рускини (живеят в Русия) също се оплакаха, че не се разбиват сметаните им, а се разводняват, та им споделях българския опит със захарта, няколкото оборота с лъжица  и в хладилника, голям смях се смяхме. Simple Smile
Благодаря ти, в скоро време ще се пробвам с Данон-а, а дано ми се разбие, че бях загубила надежда! bouquet

# 664
  • софия

Аз Данон от сто години не съм купувала, малко съм с особено мнение към продуктите на фирмата, но за идеята ще си купя и ще пробвам. Peace Не съм купувала сметана от руските магазини, но познати рускини (живеят в Русия) също се оплакаха, че не се разбиват сметаните им, а се разводняват, та им споделях българския опит със захарта, няколкото оборота с лъжица  и в хладилника, голям смях се смяхме. Simple Smile
Благодаря ти, в скоро време ще се пробвам с Данон-а, а дано ми се разбие, че бях загубила надежда! bouquet
Аз също. Други техни продукти не купувам. Само сметаната. За съжаление нямаме голям избор.

Весело посрещане на новата година!

# 665
  • Sofia
Не се разбива с миксер, а на ръка с тел, защото се втечнява.
И аз така съм чела/чувала за заквасената сметана и съм действала според това. Не съм пробвала с миксер.  И не мога да си представя заквасена сметана да стане пухкава.
Иначе, Лабрекс, не само към Данона, а към всичко ми е такова мнението, та... за особенни случаи купувам такива боклуци... с такова неудоволствие... ама това е положението.  ooooh!

# 666
После в крема сложи ли желатин или не ?
 Малко не вярвам бг заквасена сметана да се разбива добре и да не спадне после ,като престои.
 Последно правих торта с дулсе де лече и течна животинска сметана .
То едно дето ми пое двойно повече количество сметана .Ама на другият ден беше направо спихнала / в рецептата нямаше желатин и не сложих - сметаната се разби идеално на крем , сгущенката си беше гъста , в хладилник стоя /  И въпреки завидното количество сметана тортата хич не личеше да има крем / близо 800г сметана сложих - не броих кофичките - ядосвах се и разбивах и добавях Grinning /

# 667
Здравейте! Имам едно такова праче свинско, искам да го приготвя цялото в слоу-кукъра за довечера. Имате ли идеи как да го направя, искам да има и коричка, сигурно трябва предварително да запека леко?
Ако може да ме насочите, благодаря!

запечатай го от всички страни на тиган, да хване коричка и тогава слагай в слоукукъра. Съвсем малко течност - бира, вода , или вино с вода/равни части. Подправки на вкус. Включвай сега, за 6 часа на бързата степен ще стане, после ще стои топло там.
Ако обичаш леееко сладникава нотка при месото - намажи със смес от кетчуп, мед, горчица и соев сос + лъжица брашно. Това - след като се запечата в тигана. Аз слагам в кукъра и 2-3 цели глави чесън за аромат и парчета пащърнак и целина.

# 668
  • ту тук, ту там
Ще задушавам за довечера свински джолани с гъби (по подобен начин на описаната в горния пост рецепта). Чудя се дали да сложа и картофи и ако сложа, дали да е в самото начало на печенето. Дали няма да се разкашкат много? Какво ще ме посъветвате?

# 669
  • софия
После в крема сложи ли желатин или не ?
 Малко не вярвам бг заквасена сметана да се разбива добре и да не спадне после ,като престои.
 Последно правих торта с дулсе де лече и течна животинска сметана .
То едно дето ми пое двойно повече количество сметана .Ама на другият ден беше направо спихнала / в рецептата нямаше желатин и не сложих - сметаната се разби идеално на крем , сгущенката си беше гъста , в хладилник стоя /  И въпреки завидното количество сметана тортата хич не личеше да има крем / близо 800г сметана сложих - не броих кофичките - ядосвах се и разбивах и добавях Grinning /

Не. Кремът ми е сметана с крема сирене и пудра захар. Всеки има право да вярва, в каквото желае. Споделям личен опит без да имам претенции да доказвам каквото и да било. Никава полза нямам да лъжа.

# 670
  • Оптимист по принуда
Пеп-чо  Hug bouquet, аз почаках, почаках на компа, но реших, че ще закъснея и направих точно това - запечатах отвсякъде и го сложих в кукъра и овкусих с черен пипер и кимион, върнах и мазнината, в която се пържи. Сега освен да му добавя малко водичка, че нито вино, нито бира имам.

# 671
Пеп-чо  Hug bouquet, аз почаках, почаках на компа, но реших, че ще закъснея и направих точно това - запечатах отвсякъде и го сложих в кукъра и овкусих с черен пипер и кимион, върнах и мазнината, в която се пържи. Сега освен да му добавя малко водичка, че нито вино, нито бира имам.

ами днес по-нарядко поглеждаме компютър явно  Laughing Нищо, направила си го добре. Да, сложи мъничко вода, но съвсееем малко. Последното месо, което пекох беше с ябълков сайдер пък.

elleni Ако имаш плик за печене - приготви картофите и сложи по-късно във фурната, или заедно с джолана, но извади по-рано. Може и други кореноплодни да прибавиш http://pep-4o.blogspot.bg/2014/02/blog-post.html
Иначе може и с джолана да сложиш в тавата, но по-късно, или пък да ги печеш под фолио с него, да не изсъхнат от дълго печене.

# 672
......... Не съм пробвала с миксер.  И не мога да си представя заквасена сметана да стане пухкава.
Иначе, Лабрекс, не само към Данона, а към всичко ми е такова мнението, та... за особенни случаи купувам такива боклуци... с такова неудоволствие... ама това е положението.  ooooh!

За боклуците си права, няма отърване от тях, заляти сме с такива. Понеже съм разбивала руски сметанки преди сто години, та помня как хубаво бухваха. Е, не че ставаха двойни по обем, но се получаваше нещо като куполче, разбиваха се и не се разводняваха. Хубаво кремче ставаше, а вече отдавна не мога да го докарам такова. Peace

# 673
  • ту тук, ту там
Мерси, Пепчо! Нямам плик, но ще ги направя под фолио. Имам цвекло, пащърнакът ми е сушен, а главата целина - наситнена във фризера. Но ще сложа за аромат.  Simple Smile

# 674
Мерси, Пепчо! Нямам плик, но ще ги направя под фолио. Имам цвекло, пащърнакът ми е сушен, а главата целина - наситнена във фризера. Но ще сложа за аромат.  Simple Smile

сложи няколко резена пащърнак, той е ароматен, като има малко течност в тавата, той ще набъбне и ще се сготви. Може и да е малко  жилав на хапване, но аромат ще даде.

Весело празнуване на новогодишната вечер, дами и господа  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт