БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 809
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Лабрексче, аз просто не съм виждала тази руска сметна. Simple Smile
Елени, щом нямаш плик за печене, увий ги тогава във фолио - целта е да са отделно от месото, да не поемат соковете му.  Ако ще са в един съд разбира се.

# 676
  • Мнения: 22 867
Лабрексче, аз просто не съм виждала тази руска сметна. Simple Smile

Някои по-древни сме ги виждали! Grinning Ето два линка от нета с разбита сметана.

1 (9-тата по ред снимка с миксера), 2 (7 снимка, пак с миксера)

# 677
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Последно разбивах до пухкав вид сметаната на Била. В едни малки кутийки е, с надпис sour cream.
Лидлската също съм разбивала с мексер, но и съм я пребивала, други обаче не купувам. Ще тествам и данонската за разнообразие.

# 678
  • Мнения: X
Звънче има съществена разлика от крем само от разбита заквасена сметана и този с включен в нея крем сирене - то е достатъчно плътно и няма да спадне .
   Та като сама разбия сметана заквасена с миксер и след една нощ крема в тортата не е спихнал я признавам . Без добавка на крем сирена , маскарпонета или желатини.
 Това е моят критерий за добре разбита сметана .

# 679
  • София
  • Мнения: 31 402
Здравейте,

ще правя Сладкиш с кадаиф и ванилов крем.

Кадаифът ми е този:

Скрит текст:

Това ли е малък пакет (350гр.) и ако не, трябва ли да сменям пропорциите?

Едни пишат в темата, че го запържват, други направо го заливат, трети пък първо го запичат и аз се бърках вече. Blush

# 680
  • софия
  • Мнения: 30 430
Звънче има съществена разлика от крем само от разбита заквасена сметана и този с включен в нея крем сирене - то е достатъчно плътно и няма да спадне .
   Та като сама разбия сметана заквасена с миксер и след една нощ крема в тортата не е спихнал я признавам . Без добавка на крем сирена , маскарпонета или желатини.
 Това е моят критерий за добре разбита сметана .
И пак да се върнем и прочетем първия въпрос. Tired
Весели празници!

# 681
  • Мнения: 1 232
Здравейте! Имам едно такова праче свинско, искам да го приготвя цялото в слоу-кукъра за довечера. Имате ли идеи как да го направя, искам да има и коричка, сигурно трябва предварително да запека леко?
Ако може да ме насочите, благодаря!
http://www.kulinarno-joana.com/2014/11/pecheno-svinsko-meso-ot-b … en-sos-s-madejra/

Ако не е късно, това стана много вкусно.

# 682
  • Оптимист по принуда
  • Мнения: 12 702

Ако не е късно, това стана много вкусно.
Сложих го вече, но много ти благодаря, Ябълка bouquet Ще си отбележа и тази рецепта.

# 683
  • София
  • Мнения: 1 193
Още една питанка  Grinning !
Взех телешки стекове (най-обикновени от Лидл "аламинут" ) да ги начукам ли преди обработката ?

Относно заквасената сметана все пак се наложи да я разбия с миксер .Иммаше сага там  Grinning .Кремът ми трябваше да е в комбинация с течна разбита сметана ,тъй като съдът в който разбивах се оказа малък ,една част от сметаната отделих настрани . В последствие се разсеях и при разбитата на ръъка заквасена сметана излях не разбитата течна.Реших да пробвам с миксер да видя какво ще стане и не се втечни ,дори се посгъсти значително .Заквасената сметана беше от Лидл купена .

# 684
  • Мнения: 341
Досега четох рецепти за чийзкейк и се обърках тотално със захарта. Срещнах от 80 гр. до 250 гр. Crazy
Колко захар се слага обикновено? bouquet

# 685
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Досега четох рецепти за чийзкейк и се обърках тотално със захарта. Срещнах от 80 гр. до 250 гр. Crazy
Колко захар се слага обикновено? bouquet
Обикновено... то определно зависи и от останалите продукти.  Wink
Та най-добре на вкус. Пробвай. Simple Smile

# 686
  • София
  • Мнения: 12 221
Досега четох рецепти за чийзкейк и се обърках тотално със захарта. Срещнах от 80 гр. до 250 гр. Crazy
Колко захар се слага обикновено? bouquet
Слагаш точно толкова, колкото е показано в рецептата, аз винаги така си действам.  Peace

# 687
  • София
  • Мнения: 1 310
Честита Нова година Simple Smile
Аз пак с питане - решила съм да направя едни сладки от детството ми, но в тях се слага яйце и не се печат после. Притеснява ме суровото яйце, дайте предложение с какво да го заменя  bouquet

# 688
  • Мнения: 8 429
Честита Нова година!
Ида, четох, че яйцето се заменя с добре узрял банан и още всяко яйце се заменя с 1с.л. чия, накисната в 3с.л. вода. Не съм пробвала.

# 689
  • София
  • Мнения: 1 310
Честита Нова година!
Ида, четох, че яйцето се заменя с добре узрял банан и още всяко яйце се заменя с 1с.л. чия, накисната в 3с.л. вода. Не съм пробвала.
Благодаря Fortuna  Hug
Идеята за банана е страхотна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт