БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 790
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 765
Здравейте!
Какво е количеството в милилитри на тези съставки:

600 гр. течна сметана 35%
100 гр. прясно мляко
85 гр. захар
100 гр. вода за желатина

# 691
  • Мнения: 2 883
http://www.calculator.bg/1/hrani_teglo_obem.html виж този калкулатор дали ще ти свърши работа  Peace

Яйцето дали не може да се замени и с настъргана ябълка?  Thinking

# 692
  • Мнения: 1 232

Ако не е късно, това стана много вкусно.
Сложих го вече, но много ти благодаря, Ябълка bouquet Ще си отбележа и тази рецепта.

Честита Нова година на всички!

Demmy, как направи печеното? И аз събирам рецепти.

# 693
  • Оптимист по принуда
  • Мнения: 12 702
Явбълка, както ме посъветва пепчо, само че само с водичка, стана превъзходно.

# 694
  • При децата ми
  • Мнения: 7 306
За много години момичета! Живи и здрави да сте! Hug Да готвите винаги с ентусиазъм и любов за любимите хора!

Имам въпрос: Как приготвяте супа със свинско и зелева чорба? Simple Smile

# 695
  • Мнения: 9 460
аз си я готвя както всяка супа със месо, само дето добавям 1/3 от количеството течност - зелева чорба.

# 696
  • Мнения: 22 867
За много години момичета! Живи и здрави да сте! Hug Да готвите винаги с ентусиазъм и любов за любимите хора!

Имам въпрос: Как приготвяте супа със свинско и зелева чорба? Simple Smile

Аз по рецептата на Илианка Heart Eyes
Тоя вариант на супа топчета в зелева чорба също ни хареса. Peace

# 697
  • Мнения: X
Честита Нова Година!
 Преди Коледа се си купих гофретник и нещо не мога да му намеря точна рецепта.
Моля споделете изпитана.
/ Пробвах какви ли не и все не ми се получава - или сместта е гъста и стават глетяви или течна . / Искам да са бухнали и хрупкави.
 Дали проблема не е в уреда се чудя . Капака му някак много хлабаво се затваря ,но аз не съм имала ,че да имам ясна представа как трябва да е.
Благодаря  Hug

# 698
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 8 151
Аз правя такава супа със ситно нарязано кисело зеле и праз, дафинов лист, бахар, червен пипер и фиде или ориз по желание. Може и с топчета вместо късчета свинско.  Peace

# 699
  • Мнения: X
На селото на мъжа ми правят супа със зелев сок и сланинка . Ориз се слага и праз лук . Нещо подобно http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%81%D0%BA%D0%BE
Помня една зима на село беше първи братовчед на мъжа ми и си говореше за такава супа дето правела баба му - открих подобна в една стара готварска книга .
Каза била същата и беше много щастлив Simple Smile

# 700
  • Мнения: 2 815
Не сланина, джумерки, може и месо, но без е по ок. Любима супа.Чубрица или джоджен.Аз я предпочитам с фиде обаче.

# 701
  • Мнения: 4 304
Обичам я аз, но няма друг кой да я яде.
Свинско шарено месо, праз и зелева чорба. Фидето го предпочитам  пред ориза, чубрица и люта чушка.
Джоджен не съм слагала.

# 702
  • Мнения: 157
Дадоха ми смеси за сладки на Belbake. Купени са от Lidl  с мисълта, че са готови сладки за ядене. LaughingСега пред мен има две кутии – едната е Mix for Glazed Christmas Biscuits, а другата Mix for Lincer slices. Някой има ли представа къде има информация на български или английски как да ги приготвя. Нито вътре в кутията, нито на нея има тази информация на познат за мен език. ooooh!

# 703
# 704
  • София
  • Мнения: 418
Здравейте Simple Smile Един бърз въпрос от мен Simple Smile

Мога ли да пека хляб в сач и по-точно как?

Купих си сач вчера и още не му знам тънкостите. До колкото разбрах трябва да се слага в гореща фурна и да се загравя постепенно. Ако искам да пека хляб да сложа хляба на вече загрятия сач или? Да мажа ли с нещо под хляба или няма нужда?

Предварително благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт