Отговори

До всички родители, които не искат децата им да бъдат денационализирани. Подкрепете петицията за запазването на българската идентичност и традиции в образованието !
http://www.peticiq.com/131563

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 20:07 от MiraKo

# 1
Гледам, че авторите на петицията са някакво си "Народно Социално Движение" - нито имена, нито нищо. Уж били интелектуалци и експерти. Дали могат (без да търсят в Гугъл) да различат тракийска от северняшка носия?

# 2
  • Ямбол
Цитат
След като се запознахме с предложените на страницата на Министерството проекти, изразяваме възмущението си от това, че под натиска на неправителствени фондации и организации и под натиска на евробюрократите на Европейския Съюз, превръщате нашите деца и бъдещето на България в част от експериментална образователна програма с неизвестен резултат.
Това откъде е известно? От страницата на МОН?

Цитат
Предложениете програми са писани от хора, чиито основни цели са подмяната и обезличаването на българската нация, а не изграждането на критично мислещо подрастващо поколение.
Популизъм на степен n. От коя партия сте?

Цитат
Не е ясно какъв анализ е проведен при разработването на програмите, какви доказателства и източници на информация са използвани при разработване на предложенията. Кой е еталонът използван за да се оценят евентуалните положителни ефекти от нововъведенията?
Не е ясно за онези, които гледат отстрани и нямат никаква представа как се случват нещата.

# 3
Аз не симпатизирам на нито една партия, а Вие ? В обосновката на МОН за належащите проемни никъде не се опоменават истинските причини , поради които промените се правят.  Всички доклади и препоръки за обезличване на българските деца като българчета се извършват под натискна неправителсвителни оргазнизации и донякъде на ЕС. Мога да ви пусна на линк няколко такива доклада.

# 4
По принцип ако въпросът е към мен, да мога да различа тракийска от северняшка носия - имам точно тези двете автентични в гардероба ми Simple Smile А пък идеята е да се подкрепи кауза, а не организатори или движение.

# 5
  • Ямбол
А какво е естеството ви на професионална насоченост, подготовка и практика, че да давате такива оценки на закон?

# 6
Петицията не е от мое лично има, аз я подкрепям. Имам и педагогическо образование, работила съм като преподавател по англисйки език. Следвала съм и право, но не съм работила в тази област.

# 7
  • Ямбол
След като сте запознати и предлагате тук да се събират подписи, то може би ще можете да отговорите на някои въпроси. С какво точно проектите на учебните програми следва да обезличат българската нация?
Толкова гръмки слова могат да бъдат единствено само популистки, особено, ако не са подкрепени с аргументи. Та, така, очаквам да разбера, какво точно ще обезличи българите, които освен в училище се възпитават и вкъщи.
Само в определени предмети ли трябва да има промяна? Не става ясно. Какво против имате математиката? Природните науки?

# 8
По принцип ако въпросът е към мен, да мога да различа тракийска от северняшка носия - имам точно тези двете автентични в гардероба ми Simple Smile А пък идеята е да се подкрепи кауза, а не организатори или движение.
Не. Въпросът беше към авторите на петицията (ако ти бързаш да отговориш вместо тях, това си е твой проблем).
Гледам, че авторите на петицията са някакво си "Народно Социално Движение" - нито имена, нито нищо. Уж били интелектуалци и експерти. Дали могат (без да търсят в Гугъл) да различат тракийска от северняшка носия?
А твърденията, че неправителствени организации искат да обезличат нацията не е просто тъпа, тя е нелепа. Кои конкретно са тези НПО? Има ли изобщо такива НПО? От кога е забранено НПО да дават мнение, защото гледам, че същото правят и авторите на петицията? Какво представляват въпросните автори на петицията "Народно Социално Движение"? И кои са тези "представители на широката общественост", които са против промените? Не виждам причина да си крият имената.

П.С. Сега виждам страницата на въпросното движение във фейса. Русофилска организацийка (като тази на Шаренкова, ама без парите и връзките), чиито (седем ?! - преброих ги) привърженици милеят за времето преди 1989 г. - за баничките по 10 ст. и цигарите по 80 ст. Включително типичната шизофрения - горда снимка на комунистите с православен свещеник. Какво повече да кажа... ooooh! Това били "представителите на широката общественост"... Tired

# 9
 Как точно искат да ги обезличат и денационализират? В петицията нищо не е обяснено. Кажете ни как, може и да се съгласим.
 Засега моите впечатления са, че в училищните програми се набляга много  на националните ценности newsm78

Да не би като сменят названията на химическите съединения? От въглероден двуокис на въглероден диоксид? Grinning

Аз искам да пусна петиция срещу тия, дето непрекъснато ме объркват, като сменят изреченията от разказвателни на съобщителни и от заповедни на подбудителни и сега трябва да ги уча наново. Дано поне въпросителните са си останали въпросителни.

# 10
Аз искам да пусна петиция срещу тия, дето непрекъснато ме объркват, като сменят изреченията от разказвателни на съобщителни и от заповедни на подбудителни и сега трябва да ги уча наново. Дано поне въпросителните са си останали въпросителни.

Свежо. Wink

Достатъчно е да се отвори учебник по ЧО, издаден след 2004 г., че да стане ясно коя НПО плаща....

# 11
  • София

Аз съм ЗА! Под твоята петиция ще се подпиша! Брей, докато ги разкрия тези подбудителни изречения какви са и към какво подбуждат... почти бях готова да повярвам, че са революционни подбудители или нещо от сорта...   Laughing Crazy

# 12
Здравейте  Hug
Предлагам на вашето внимание петиция на колеги географи за развитие на географската наука и географското образование в Република България! И БЛАГОДАРЯ на отзовалите се  bouquet

http://grajdanskapeticia.com/pview.aspx?pi=BG31568

Общи условия

Активация на акаунт