Децата и ските - сезон 2015/2016

• 16 863
  • 167
  •   1
Отговори
  • София
Зимата иде, да отворим новата тема с пожелание за много сняг и веселба!
С другите ски учители в темата ще се радваме да отговорим на въпросите, които ви интересуват и да обменим опит и информация за всичко, свързано с децата и ските!

# 1
  • София (Възраждане)
Ех, аз за пръв път в тази тема  Blush  bouquet
Чудя се, ще става ли скоро за ски у нас!? Rolling Eyes И един практичен въпрос, миналата година дъщеря ми се оплакваше от замръзнали крачета. Как най-добре да й изолирам обувките, ако и тази година свие същият студ по пистите?

# 2
  • Пловдив
Мисля тази година да пратя дъщеря ми на ски лагер на Пампорово с Вертикал. Някой да има впечатления и мнения?
На дъщеря ми пък миналата година много и замръзваха ръцете. Тази година ще потърся други ръкавици.

# 3
  • София
Ех, аз за пръв път в тази тема  Blush  bouquet
Чудя се, ще става ли скоро за ски у нас!? Rolling Eyes И един практичен въпрос, миналата година дъщеря ми се оплакваше от замръзнали крачета. Как най-добре да й изолирам обувките, ако и тази година свие същият студ по пистите?

С хубави чорапи (един чифт!!!) и обувки по мярка не би трябвало да има проблеми. Все пак, понякога е нормално да е малко студено на краката.

# 4
Да видим тази година някой ще учи ли детето или само мама и татко. Разсъждавам над варианти подготвителна група за състезатели или частен учител. Повече обикновено училище на Витоша - никога!

# 5
  • София
Да видим тази година някой ще учи ли детето или само мама и татко. Разсъждавам над варианти подготвителна група за състезатели или частен учител. Повече обикновено училище на Витоша - никога!

A защо?

# 6
  • на последния етаж
Ние вчера купихме новия екип на дъщеря ми - готова е. Simple Smile

# 7
И ние сме готови Grinning чухме, че зимната ваканция, която е в началото на февруари, ще е лудница на Пампорово, защото тогава и сърби, и турци имали ваканция. Някой да знае нещо?

# 8
  • София
Моят синковец ще си ползва екипа от миналата зима, само обувки ще вземем нови, че старите му омаляха.
Със сигурност ще го запиша на ски училището от детската градина + ние като ходим да караме ще го взимаме с нас. Този път като идва с нас мисля да не взимаме ски учител, за да караме заедно.

# 9
Има ли вече сняг? Дали ще има за ваканцията достатъчно сняг?

# 10
Повече обикновено училище на Витоша - никога!

A защо?

И аз това се чудя. Моите деца се научиха да карат много добре именно в обикновено училище на Витоша.

# 11
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
голям е.  Blush страхлив е.  Blush не е карал ски до сега, а тази година го записахме на две ски ваканции. 

на първата ще е с баща си, само като придружител, иначе през целия ден с групата.
на втората ще е само с учителите.

Blush чудя се дали няма да му е много и да се откаже  Blush

Скрит текст:
Скрит текст:
кажете, че не е  страшно  Blush

# 12
Повече обикновено училище на Витоша - никога!

A защо?

И аз това се чудя. Моите деца се научиха да карат много добре именно в обикновено училище на Витоша.
Явно от критериите и възрастта зависи. В подробности не ми се изпада. Малките деца ги учат само да "се държат" на ските. Моето дете това го може от 3-годишна. След двата курса ми отне половин ден да я накарам да събере ските отново. За по-големи може и да е ОК. А и 200 деца накуп на Ветровала са малко множко. За Алеко наблюденията са ми същите. На под 5 (на колкото беше м.г.) на Лале няма да я качат. Плацовете стават само за "прохождане". Това е в общи линии. Нямам нищо против учителите, напротив. Проблем са условията и системата, така да се каже.

# 13
  • София
И аз да се запиша тук с едно 3 годишно Simple Smile Някой знае ли за толкова малко дете дали е подходяща детската градина на Боровец например? И въобще има ли някъде подходящи занимания с нещо като треньор за тази възраст? За свикването със ските я качихме още миналата година, та горе-долу може да се държи и има идея какво е усещането. Тогава просто с баща ѝ заставахме на 10-15 метра един от друг и я "пускахме", без никой да я държи естествено, за да свиква с баланса, научи се да не пада. Чудя се дали и тази година да продължаваме така или да мисля и за някакви занимания  newsm78

# 14
  • София
Последните две години дъщеря ми кара всяка неделя със ски училище  (отдавна е взела класовете). Тази година искаме да кара повече. Мислехме да я запишем да тренира, но натоварването е голямо, изисква се много време и се отказахме. Спрели сме се на вариант освен в неделите да кара и един делничен ден по 4 часа. Най-вероятно ще е индивидуално, т.к. през седмицата ски училищата имат само групи от ДГ и училища. Ако някой също иска детето му да кара повече, но тренировките не са му вариант, може да се организираме децата да са заедно. Моята е в 3-ти клас.

Общи условия

Активация на акаунт