Децата и ските - сезон 2015/2016

• 16 857
  • 167
  •   1
Отговори
# 90
  • София (Възраждане)
Моето гардже се поочупи и вече няма нужда от уроци, тази неделя направи добра програма на Боровец, но в събота проревала на баща й, че краката й били замръзнали още 20 минути след качването на ските. Беше с Росиньол чорапи с 25% вълна в тях. Сложихме в обувките електрическите стелки от Лидл, които до последно се надявах да не се налага за изрязвам за малко краче. Свършиха чудесна работа в неделя, не е неудобно да кара с тях, каза че не ги усеща. През ваканцията обаче не се очертават толкова минусови температури и ще си кара само по чорапи, надявам се. Купих й други чорапи с още повече мерино, пък дано я стоплят.

# 91
  • Пловдив
Добре, кога решавате, че е време да спрете уроците и да ги оставите да се доразвиват сами?

# 92
  • София (Възраждане)
Както съм го написала излиза, че няма какво повече да научи, а естествено не е така. Аз лично нищо не разбирам, защото не карам. Мисля, че инстриктурката в даден момент каза, че детето може да се спуска вече самО с възратен и някакси се получи Mr. Green

# 93
  • Пловдив
Не е това. Аз, както казах, не ползвам инструктор. В момента съм в размисли дали да спра да врещя по големия син и да го оставя да се развива.

# 94
  • София
Зависи кой какви цели си поставя. Ако иска стил, доста време е добре да се кара с инструктор, който коригира, докато се изглади стила. Ако иска просто да си кара и да се кефи, не е нужно толкова. Но по принцип правилното каране е най-щадящо и добро. Моят син още няма никакъв стил, но си се спуска почти отвсякъде. Но той е просто от типа "Няма да ми казваш какво да правя!".

# 95
Зависи кой какви цели си поставя. Ако иска стил, доста време е добре да се кара с инструктор, който коригира, докато се изглади стила. Ако иска просто да си кара и да се кефи, не е нужно толкова. Но по принцип правилното каране е най-щадящо и добро. Моят син още няма никакъв стил, но си се спуска почти отвсякъде. Но той е просто от типа "Няма да ми казваш какво да правя!".
А според теб, Луда Мара, кога реално децата могат да започнат да се учат на стил? Дъщеря ми кара от 2-годишна, сега е почти на 6 и кара навсякъде - стръмно, лед, нищо не я плаши, без рало, изцяло по чувство. "Упражненията", които и показва ски учител, не са й интересни, просто си кара.

# 96
  • Пловдив
Моите деца са надраснали масовите групи в ски училищата, от време на време ги пускам, но те дават силен отпор. Пф, зор. Аман от деца!

# 97
  • София
А според теб, Луда Мара, кога реално децата могат да започнат да се учат на стил? Дъщеря ми кара от 2-годишна, сега е почти на 6 и кара навсякъде - стръмно, лед, нищо не я плаши, без рало, изцяло по чувство. "Упражненията", които и показва ски учител, не са й интересни, просто си кара.

Стилът си се учи от самото начало. Учителят коригира непрекъснато грешките.  Естествено, в самото начало се набляга просто да се отвори рало и да почне завиването, но е добре да се правят правилно. Обикновено грешките, "изработени" в началото, доста трудно се премахват, като например висенето назад и висящите ръце, завоят с повдигане на ските и подобни.

От друга страна, ако това си е ок, така да е. Аз си оправих грешките чак в учителския курс, а и досега понякога имам някои, особено ако не внимавам много. И на мен ми стана скучно училището към 10-11 годишна възраст. После започнах да си карам както си знам.  Не съм тренирала никога.

# 98
  • Sofia
Здравейте, обмислям да пускам дъщеря ми на ски училище при Мачирски. Някой има ли впечатления?

# 99
Здравейте, обмислям да пускам дъщеря ми на ски училище при Мачирски. Някой има ли впечатления?
Ако е начинаеща, става.

# 100
  • Sofia
2-ра зима и е на ски така че не е съвсем начинаеща. Средно ниво да кажем.

Принцеса Лея - какви са ти наблюденията?

# 101
2-ра зима и е на ски така че не е съвсем начинаеща. Средно ниво да кажем.

Принцеса Лея - какви са ти наблюденията?
Че правят 2 спускания сутрин и 2 следобед срещу близо 60 лв. на ден  #2gunfire
А сега като на Ветровала има сняг само в долната част, не ми се мисли какво е на Офелиите.
На Лале имат напреднали групи и там ми се вижда по-добре, но не знам, може и да са подготвителни групи, а не обикновени ски училища.

Проблемът е, че на Витоша реално в момента няма условия за средно напреднали. Мисля, че тук пишещите инструкторки ще ме подкрепят.

# 102
  • София

Проблемът е, че на Витоша реално в момента няма условия за средно напреднали. Мисля, че тук пишещите инструкторки ще ме подкрепят.
Не знам дали има.. Моята в сряда 9 пъти е спуснала Лалето, което според мен е ок, но горе наистина е топло и не знам още колко и какъв сняг ще има.

# 103

Не знам дали има.. Моята в сряда 9 пъти е спуснала Лалето, което според мен е ок, но горе наистина е топло и не знам още колко и какъв сняг ще има.
Ама твоята щерка явно е напреднала, щом кара на Лале. Иначе сняг на Витоша има доста, повече от на Боровец и Банско, според моите скромни наблюдения.

# 104
  • София
Някой може ли да каже как е пътя до долния край на Лалето, защото обмисляме идеята за нощно каране днес, но аз много се плаша от заледени пътища под наклон  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт