Децата и ските - сезон 2015/2016

• 16 867
  • 167
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Няма да влизам в безмислени спорове. Тук съм, ако мога да помогна със съвет. Иначе - всеки действа както реши. А условията на Витоша не са добри нито за учители, нито за деца, това го знам и нямам никаква вина за него.

# 76
  • София и Морето от време на време
Относно индивидуалния учител на Боровец на цената на групово на Витоша - няма такъв филм и няма такива цени.
Дааа, ама според официалните цени на Бороспорт. Като се договориш със ски учител, цената е 60-70 лв на ден (4 часа каране), като картата за деца до 7 г. е безплатна, каквато екстра на Витоша няма. А сравнение на условията за ски е невъзможно да се прави. Това го пиша, защото ме е яд на собствениците на ски училища на хоум маунтина. Не може разликата в цените да е двойна. А силно се съмнявам, че витошките ски учители получават по-високи хонорари от боровските.

Няма такъв филм да се договориш със ски-учител на Витоша!!! Единствено можеш да си запишеш детето в училището и да поискаш конкретен учител, ако имаш предпочитания.
На Боровец - не са го гепили патрулите твоя човек ... та да бере ядове.

# 77
  • София и Морето от време на време
... Взе ми 350лв общо, като вътре е включена и ски екипировката. Отделно само му взех карта за всички лифтове и влекове, което, доколкото знам, се взима допълнително и на Витоша...

Да съберем сега двете цифри 350+245=595 за 5 дневната карта и то туристическа ... Ски-учителските са по-скъпи.

Срещу цена за индивидуално обучение във ски-училище на Витоша - 95лв на ден, като повечето, когато си редовен клиент правят отстъпки ...

Каквото и да си говорим на Витоша стават машини много бързо, точно заради условията.

# 78
Да съберем сега двете цифри 350+245=595 за 5 дневната карта и то туристическа ... Ски-учителските са по-скъпи.
...
Каквото и да си говорим на Витоша стават машини много бързо, точно заради условията.
Картата за дете до 7 г. на Боровец струва 0 (нула) лева.
И как точно стават машини с 4 пускания на ден, че не мога да се сетя? В Боровец дъщеря ми прави толкова за час и половина с почивките.
А ситуацията с цековите и боровските патрули е една идея по-различна.

TINA.K, Луда Мара, възхищавам се на търпението ви да се занимавате с тази нелека професия в тези условия. Само това мога да кажа.

Търся добър ски учител на Безбог за индивидуални уроци. Някакви препоръки (без Охо, с тях ще "работим" след някоя друга година по горите)?

# 79
  • София

Срещу цена за индивидуално обучение във ски-училище на Витоша - 95лв на ден, като повечето, когато си редовен клиент правят отстъпки ...

Добре де, хора, несериозни са тези коментари  newsm78 Детската карта над 7г на Боровец за 5 дни е 135лв. Ски учителите си плащат сезонна карта, която, доколкото знам е четирицифрена сума. За какви патрули става въпрос? Човекът си е редовен ски учител, със ски учителска карта и има право да обучава деца, ако иска и безплатно.

Това, че ски съоръженията на Витоша са оставени на произвола на съдбата, естествено, не е вина на ски учителите. Аз също се чудя как изобщо на тези условия и навалица успявате да си провеждате уроците. Това, което коминтирам, е че цената е висока за възможностите на ски базата към момента и използвам за сравнение друг курорт, с много повече влекове, лифтове и писти за всяко ниво от обучението. Споделих опита си от миналата година, който ще повторя и тази. Много добре съм си направила сметките и не виждам причина вече 2ра страница да повтарям едно и също, докато се опитвате да ме убеждавате в противното.  Peace

Нямам намерение да споря повече на тази тема, явно всеки е прав за себе си. Ще се включа другата седмица с отзиви от безплатното ски училище.  bouquet

# 80
  • Пловдив
Това сега какво означава - не мога да си уча сама децата да карат ски? Laughing Или брат ми да си учи племенниците? Laughing

# 81
Това сега какво означава - не мога да си уча сама децата да карат ски? Laughing Или брат ми да си учи племенниците? Laughing
Значи, че на Витоша или Банско трябва да им носите поне паспорти и актове за раждане и пак има вероятност да тви вземат картите Simple Smile

# 82
  • Пловдив
Значи, че на Витоша или Банско трябва да им носите поне паспорти и актове за раждане и пак има вероятност да тви вземат картите Simple Smile
Ще си намеря адвокат и ще им създавам проблеми много време, парите за карти на моето семейство никак не са малко. Винаги съм си знаела, че Банско е гадно място, не го понасям от години. Мен ме търсете по Узана, Чепеларе и Пампорово. Рядко, че е далеч и на Боровец.

# 83
  • София
Благодаря, Луда Мара  Hug А учител индивидуално дали ще е навит да се занимава с 3 годишно? Откак миналата година подочух на лифта един разговор межу ски инструктори, които доста цветущо си обясняваха как не са детегледачки, направо ми секна мерака въобще за индивидуален инструктор някога. Най-вероятно ще я пробваме на някоя ски детска градина почасово, в нейната градина няма организирано училище за 1-ва група, даже не знам и за 2-ра група има ли, трябва да попитам от коя група започват да ги водят.

В нашето училище има прекрасни учители, които имат невероятен подход с такива мъници, когато са абсолютно начинаещи. Миналата зима най-малкото ни човече беше на 2г8м. Качвано от мама на ски, много смело и немрънкащо човече. Аз първа бах с него за 2ч, след това я поеха други 2 колежки и в края на сезона, вече прокарала пак беше при мен - превзехме заедно пистата по Помагалския до долна на Романски. Не ни стигнаха няколко дни, за да идем на Лалето. Остана за този сезон.

Но пак подчертавам - много зависи от дететор като не изключвам и ролята на учителя разбира се.

Здравей, а кое е вашето училище? От детската градина на моето момченце организират тази година ски училище. Той е на 3 год. МИналата година го качихме за първи път и не спря в продължение на 4 часа да се спуска по едно малко наклонче отстрани на Алеко. (Добре че беше баща му да тича с него). Тази година вече имаме 2 качвания - 1 на Витоша и едно на Боровец. Много се радвам за ски училището. В офертата има посочени цени за лифт и влек, но се чудя 3-годишните на какъв точно лифт и влек могат да ги качат на Витоша?

# 84
  • София
Янтра, сподели какво е положението на Узана - като условия за настаняване, писти, цени?

# 85
  • Пловдив
Янтра, сподели какво е положението на Узана - като условия за настаняване, писти, цени?
Не толкова комерсиално, пистите са малки, "голямата" на завоя е ... 800 метра може би (не съм я мерила, на око мисля така). Иначе има няколко малки писти - за начинаещи е съвсем добре, Горското, Географски център, пистата на съвета (пф, това сега не се казва така, ама аз го знам така от 30 години и не се сещам за новото име). Цените са значително под всичко на Пампорово и Чепеларе. Примерно - чай на пистата 50ст или лев, миналата година влека за мен беше 10лв, за дете 5лв. Като места за настаняване - Прима еС, хотел Импулс, това, което габровци му викат хижата на съвета, сега го държат някакви варненци и го били стегнали (не съм спала там от десетина години, ходила съм да ям), хижата на Горското, хижа Хлебна, хотел Еделвайс иии има и още хижи. Не си представяй нещо като Боровец, не, говорим за дивотия и всичко е на майна си Simple Smile Обожавам това място Simple Smile Лично аз и моето семейство ако спим, спим в Прима ес. Свикнали сме си така Simple Smile Обикновено не спим, слизаме долу в града.

# 86
  • София
благодаря, Янтре!

а учители може ли човек да си намери на пистата? че ние не караме, а детето само не бива...

п.п. намерих хубава скица, която добре илюстрира описаното от теб.
http://uzana.gabrovo.bg/index.php?l=6

# 87
  • Пловдив
Има ски учители, аз нямам проблем да ги намеря, защото ги знам кои са. Обаче не мога да ти гарантирам, че всеки път ще намериш. От друга страна самите писти могат да бъдат обхванати от родителя и винаги ще си виждаш детето какво прави.

# 88
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
янтра, като е толкова близо до града има ли смисъл да се планира зимната ваканция там?
ако всеки ден идват много хора от Габрово, и не само, като се добавят и настанените по хижите и станциите, няма ли да станат прекалено много скиорчетата по пистите?

Blush питам, защото се колебая, не за да се заяждам  Peace

# 89
  • Пловдив
Е не знам, зависи Simple Smile Габровци примерно се качват през уикенда, ако почивате там през седмицата няма жива душа, хората са на работа. Влека на Горското работи ако има 5 човека на пистата, т.е. плащам за мен, децата ми и давам 10лв отгоре и влека работи за нас. Миналата година по НГ, на 30ти беше студено, на пистата бяхме 8 души. Ако е слънчево и топло - има опашка през уикенда. Обобщено - при идеално време през уикенда има малко навалица, през седмицата няма.

Друго, на тия карти дето ги гледате не е показано ясно, но пистата на завоя (писта "Завоя") не е горе, където са хижите, а около 2км?? преди това по пътя. Тя стига до горе, ама се пада зад Географски център, през поляната и не може да се мине. Не е невъзможно, но не го правят.

Общи условия

Активация на акаунт