Децата и ските - сезон 2015/2016

• 16 870
  • 167
  •   1
Отговори
# 60
  • София
От 26ти до 29ти януари ще бъде, поне за нашето училище.
Защо от 26-ти би трябвало да е от 25-ти  Thinking Поне при нас е така, но става дума за детска градина. Разликата е, че ние ще си ги караме до лифта.

# 61
Аз тази година  ще я карам като миналата - индивидуален учител на Боровец за 1 седмица - цената е като за група на Витоша.
Здравей!
Учител на Бороспорт ли наемаш или на друго училище?

# 62
  • София
От 26ти до 29ти януари ще бъде, поне за нашето училище.
Защо от 26-ти би трябвало да е от 25-ти  Thinking Поне при нас е така, но става дума за детска градина. Разликата е, че ние ще си ги караме до лифта.

Представа си нямам защо, така са казали. И на мен ми се стори странно защо липсва понеделника, но винаги има и вариянт мъжът ми, който беше на родителската стреща, нещо да не е разбрал  Wink

Аз тази година  ще я карам като миналата - индивидуален учител на Боровец за 1 седмица - цената е като за група на Витоша.
Здравей!
Учител на Бороспорт ли наемаш или на друго училище?

Половината ми рода е от Самоков, препоръчаха ми един човек - не е към никое от ски училищата, индивидуално си работи. По-възрастен е, към 50г и отгоре му давам, но е изключителен професионалист и с невероятен подход към децата. Реално с него се разбрахме по следната схема - карат сутрин 2 часа, после го оставя да обядва в ресторанта на братовчедите ми в Боровец, после го взима и карат още 2 часа и ми го сваля до Самоков. Реално всеки ден е карал поне един час отгоре, никога не ми е взимал допълнително пари. Много съм доволна, препоръчвам го на всички  Peace

# 63
Здравейте дами!
Много моля за помощ и информация, относно ски ваканция за момиченце на 4 г и половина.
Ние живеем във Виена, но сме далеч от снега и пистите и ми се ще да пробваме първо в България.
Мъжът ми ще има служебно пътуване до България в началото на февруари и се чудим дали да не го придружим с идеята малката да се пробва на ски. Към момента си мисля, че ски детска градина е най-подходящо за нея, ако имате препоръки за някоя или за индивидуален учител, ще се радвам да споделите. В момента има ли условия за ски на Витоша?
Аз не карам, поне засега и материята ми е съвсем непозната, ще оценя високо всякаква помощ.
Разполагаме единствено със ски екип. Ски, ски обувки и всички други неща от къде препоръчвате да се вземат? Могат ли да се наемат или се предлагат от ски-детските градини?
Други неща какви с необходими? С какво са облечени децата отдолу под ски-екипа?

# 64
  • София
И аз да попитам същото, на Витоша вече става ли? За съвсем начинаещо, т.е. по полянките около Алеко мисля. Искам преди да я запишем на училище да си я качим ние малко на ски, да посвикне просто, не че не сме я качвали и миналата година, но сега вече накупихме пълно оборудване, да си свиква с него Simple Smile

# 65
  • София
В момента няма условия за ски, но се очакват валежи през уикенда и би трябвало др. седмица сезона да се открие. Препоръчвам ти Атмосфераспорт: http://asport-bg.com/ и Дино: http://www.skidino.net/zima.html Ски и ски обувки - от ски училището. Под ски екипа е най-добре да има термо бельо (клин и блузка) и недебел полар, чорапите трябва да са дълги. Каска и очила за най-начинаещите не са задължителни.

ПС Сега обявиха - сезонът на Витоша се открива на 19-ти

Последна редакция: пт, 15 яну 2016, 13:57 от Лекси

# 66
ПС Сега обявиха - сезонът на Витоша се открива на 19-ти
Да видим кога ще пуснат Горно Лале  Simple Smile

svetla81, за начинаещо дете е все тая кое училище ще избереш. За напреднало - Витоша не става.

Благодаря, feel_the_rush. Аз имам доста приятели от Самоков, в т.ч. и ски учители, и ще опитам някаква подобна схема.

# 67
  • София
За начинаещи е идеално на Витоша в момента.

Относно индивидуалния учител на Боровец на цената на групово на Витоша - няма такъв филм и няма такива цени. Индивидуалното обучение почва от  30 лв на час, а на Витоша е около 50 лв на ден груповото заедно с транспорта дотам и обратно и екипировката.

"Безплатното" обучение по ски се плаща от данъкоплатците през общината и министерство на младежта и спорта и е една доста мътна корупционна схема. Излиза доста по-скъпо от останалите ски училища и се предоставя като поръчка на Витоша ски без никакъв конкурс. За качеството няма да говоря, че не е коректно. Но нали е без пари - действайте...

# 68
  • София

Относно индивидуалния учител на Боровец на цената на групово на Витоша - няма такъв филм и няма такива цени. Индивидуалното обучение почва от  30 лв на час, а на Витоша е около 50 лв на ден груповото заедно с транспорта дотам и обратно и екипировката.

newsm78 Аз не виждам да съм написала колко взима индивидуален ски учител на час. Нямам никаква представа каква е цената. Аз се разбрах с човека директно за 5 дни по 4 часа на ден или общо 20 часа, което подлежи на съвсем друга ценова политика. Взе ми 350лв общо, като вътре е включена и ски екипировката. Отделно само му взех карта за всички лифтове и влекове, което, доколкото знам, се взима допълнително и на Витоша. А ако тръгнем да сравняваме груповото ски обучение, в Боровец цената е 128лв за 6 дни, а на Витоша е 245 за 5. Но тази тема я дъвкахме и миналата година, всеки сам да реши за себе си и за детето си  Peace

"Безплатното" обучение по ски се плаща от данъкоплатците през общината и министерство на младежта и спорта и е една доста мътна корупционна схема. Излиза доста по-скъпо от останалите ски училища и се предоставя като поръчка на Витоша ски без никакъв конкурс. За качеството няма да говоря, че не е коректно. Но нали е без пари - действайте...

Аз не виждам и тук нищо лошо. Най-после да видя някаква ползва от парите, които плащаме за данъци. Не всеки родител може да си позволи да прати детето си на ски, а това е възможност за всички деца да се запознаят с този спорт. Дано продължи и догодина, и за повече училища  bouquet

# 69
  • София
Здравейте някой може ли да ни каже покаква точно програма това обучение(името на програмата).

# 70
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:

Относно индивидуалния учител на Боровец на цената на групово на Витоша - няма такъв филм и няма такива цени. Индивидуалното обучение почва от  30 лв на час, а на Витоша е около 50 лв на ден груповото заедно с транспорта дотам и обратно и екипировката.

newsm78 Аз не виждам да съм написала колко взима индивидуален ски учител на час. Нямам никаква представа каква е цената. Аз се разбрах с човека директно за 5 дни по 4 часа на ден или общо 20 часа, което подлежи на съвсем друга ценова политика. Взе ми 350лв общо, като вътре е включена и ски екипировката. Отделно само му взех карта за всички лифтове и влекове, което, доколкото знам, се взима допълнително и на Витоша. А ако тръгнем да сравняваме груповото ски обучение, в Боровец цената е 128лв за 6 дни, а на Витоша е 245 за 5. Но тази тема я дъвкахме и миналата година, всеки сам да реши за себе си и за детето си  Peace

Аз не виждам и тук нищо лошо. Най-после да видя някаква ползва от парите, които плащаме за данъци. Не всеки родител може да си позволи да прати детето си на ски, а това е възможност за всички деца да се запознаят с този спорт. Дано продължи и догодина, и за повече училища  bouquet

не е съвсем вярно, от всеки работещ родител удържат, а ходят само някои деца Peace

не ми се спори  Peace така или иначе съм на мнение, че незаплатения труд е неуважен труд и не очаквам чудеса от подобни "безплатни" инициативи.
то и от платените все по-малко очаквам  Confused

# 71
  • София
Защо "незаплатен", нали таксата се плаща от община/министерство? В крайна сметка ски учителите не работят без пари.

Това, че инициативата е организирана по нашенски не ме учудва, но все пак е добре, че е насочена към популяризиране на спорта и че поне част от децата имат възможност да се възползват. Как се решава кои училища могат да участват? На ротационен принцип всяка година или си зависи от самото училище дали иска да се включи?

# 72
Относно индивидуалния учител на Боровец на цената на групово на Витоша - няма такъв филм и няма такива цени.
Дааа, ама според официалните цени на Бороспорт. Като се договориш със ски учител, цената е 60-70 лв на ден (4 часа каране), като картата за деца до 7 г. е безплатна, каквато екстра на Витоша няма. А сравнение на условията за ски е невъзможно да се прави. Това го пиша, защото ме е яд на собствениците на ски училища на хоум маунтина. Не може разликата в цените да е двойна. А силно се съмнявам, че витошките ски учители получават по-високи хонорари от боровските.

# 73
  • София
икономическа полза от това "договаряне" със ски учител има явно само тогава, когато се договаряш с познат или приятел.
иди в разгара на сезона - уикенд/ваканция - на Пампорово, па се опитай да се "договаряш" с непознат учител... Simple Smile минимум 40 лв на час и толкова. като цената не пада нито при повече часове, нито при повече деца, нито при гарантиране на по-дългосрочен ангажимент.

# 74
  • Пловдив
икономическа полза от това "договаряне" със ски учител има явно само тогава, когато се договаряш с познат или приятел.
иди в разгара на сезона - уикенд/ваканция - на Пампорово, па се опитай да се "договаряш" с непознат учител... Simple Smile минимум 40 лв на час и толкова. като цената не пада нито при повече часове, нито при повече деца, нито при гарантиране на по-дългосрочен ангажимент.

Ден година храни Simple Smile Аз съм ги взела на подбив вече, няма смисъл да се ядосвам. Уча ги аз до колкото мога.

Общи условия

Активация на акаунт