Децата и ските - сезон 2015/2016

• 16 846
  • 167
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И 3-4 годишни прокарват. Зависи от много неща. А за Атмосфера само хубави неща мога да кажа.

# 121
  • София
[
Браво на детето Simple Smile Важното е, че не са му убили желанието!
А колко струва на Боровец с индивидуален инструктор? От ски у-щето ли наехте някой или с някой познат е карал?

350лв ми взе за 5 дни по 4 часа (реално караше повече), като вътре са и ските. отделно платихме само картата за влековете - 135лв за дете над 7г. За под 7г е безплатна. За деца от целия Самоковски регион - също безплатна. Иначе, ски учителят ми го препоръчаха познати. Не мисля, че е към Бороспорт, преподава си отделно. Има си свои си клиенти, които го търсят - докато синът ми обядваше, той обучаваше някакви немци.

# 122
  • София (Възраждане)
Аз също мога да препоръчам ски учител на Боровец, работещ самостоятелно. Ако не ме лъже паметта, цената миналата година на час беше 35 лв.

# 123
  • Sofia
А на Витоша Ски учителите някой да е ползвал?

# 124
Според по-опитните с карането на Алеко  (до сега сме се записвали само на Офелиите), кой ще ми препоръчате, за индивидуално обучение? Инструкторите на Мотен или на Атмосфера спорт? И ако някой може да ми препоръча конкретен инструктор, ще е чудесно. За скиор изкарал 3 курса Simple Smile

# 125
Малката ходи тези 2 дни и бях много разочарована. Тя няма и 6....
Е те туй ви е проблема. Толкова малки деца в голямата си част не разбират какво им се случва. Да не говорим да направят нещо смислено.
Това изобщо не е вярно. Дъщеря ми отвори рало преди да е навършила 3 и много добре си знаеше какво прави. За мен за ските важи правилото "колкото по-рано, толкова по-добре", защото преодоляват страха по-бързо, ако изобщо го имат, а и реално карат чисто инстинктивно.

# 126
  • София
 На Атмосфера курсовете са запълнени до средата на март. В последния момент успяхме да се включим при Мачирски. Синът ми се е качвал един път индивидуално, справи се добре. Благодаря за съветите на всички!
 Надявах се, че ще има работеща камера на Офелиите, но уви, няма.

# 127
  • Пловдив
Малката ходи тези 2 дни и бях много разочарована. Тя няма и 6....
Е те туй ви е проблема. Толкова малки деца в голямата си част не разбират какво им се случва. Да не говорим да направят нещо смислено.
Това изобщо не е вярно. Дъщеря ми отвори рало преди да е навършила 3 и много добре си знаеше какво прави. За мен за ските важи правилото "колкото по-рано, толкова по-добре", защото преодоляват страха по-бързо, ако изобщо го имат, а и реално карат чисто инстинктивно.
Мързи ме да споря. Не да съм нямала тригодишно на ски.
Ей тук обувам на 5 и 7 - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/18979 … 6&oe=57327E59
Тук е на две и половина - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/v/t1.0-9/18886 … 6&oe=5739AA8F
На 4ри (почти 5) - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12647 … b&oe=5765C330
Настоящия момент, на 9, на 7 и половина и почти 5 - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12670 … 3&oe=57386901
Първо качване на най-големия, на 6 - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/54522 … 1&oe=573221A0

С тези снимки показвам, че не е децата ми да не са виждали ски. Караме постоянно и редовно. И да, 2-3 годишните могат да бъдат научени да правят рало, обаче отнема много, много повече време и усилия. Много! Съветвала съм се с треньори с опит, а и виждам как децата ми рязко дръпват когато достигнат достатъчен ръст и килограми за да могат да си управляват екипировката, на око около 120см и поне 22-25кг.

Като погледна снимките си личи, как разни части от екипировката и облеклото мигрират из децата ми през годините. Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 16:51 от Янтра

# 128
Къде бихте ми препоръчали да отидем семейно за ски ваканция, подходящо за средно-начинаещи скиори (минали са 3-4 курса, таткото и детето - на 5 години и половина, но само на Офелиите)? Пистите да са близо до хотелите - да не се изисква предвижване с кола, а и малкият е на 3 и най-вероятно няма да стоим навън през цялото време, да ни е лесно да се приберем в хотела, след като му омръзне. От София сме, ако това има значение.
Благодаря  bouquet

# 129
mmmmm, Боровец е идеалното място за вас, според мен.

# 130
  • Пловдив
А според мен зависи колко пари сте готови да отделите. Щото Пампорово, Боровец и Банско са цепиглав голям.

# 131
  • София
А в предвид прогнозата за другата седмица дали изобщо някъде ще има условия за ски?

# 132
А в предвид прогнозата за другата седмица дали изобщо някъде ще има условия за ски?
Навсякъде, където има основа от изкуствен сняг.

# 133
  • Пловдив
На Пампорово има, добре работят с машините за изкуствен сняг. Сега ако много се вдигнат дневните температури, но.... мисля, че ще има. Миналата седмица (четвъртък и петък) валеше дъжд, и кал, кал, кал по паркинигите, но на пистата се караше. Но паркинга на Малина не мога да ви опиша колко беше разкалян.

# 134
  • София
По пистите ще става, но дано да издържи снега и пред хотелите в Боровец, дечко да се радва. Имаме резервация за другата седмица, много искам да я водя в Борокидс, така се е надъхала за въртележката  Laughing, но тези температури направо ме отчайват.

Общи условия

Активация на акаунт