Децата и ските - сезон 2015/2016

• 16 851
  • 167
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, обмислям да пускам дъщеря ми на ски училище при Мачирски. Някой има ли впечатления?

Ние миналата година бяхме записали големият при тях. Изкара 3 курса. Тази година - пак там. Ние бяхме на Офелиите, спускаха се доста пъти. На опашката на влека не са чакали повече от 7-8 минути. Пистата е подходяща за начинаещи. Доста е къса - около 200 м.
Тази година ми се искаше да мине на Ветровала,но понеже миналата година с детето се записа и баща му да щара,а него го е шубе и му се вижда стръмно на Ветровала,пак са на Офелиите  Crazy
Даже днес заминаха за първи ден тази година и ще мога да ти кажа , как е състоянието на пистата. Опасявам се,  до кога ще има условия за ски,  заради затоплянето на времето.
Като организация, какво да ти кажа, не съм хич впечатлена, но предполагам и в другите у-ща е така. Уж трябва да започнат в 10, а част от децата остават неразпределени и все има някоя група, коато тръгва след 10 и 15. Зависи си и от инструкторите,  по организираните си събират децата и тръгват и по-рано.
Като отношени към децата има доста още, какво да се желае. По-младичките са по-спокойни. Масата крещят по децата. Даже единият инструктор го сменихме след оплакване към Мачирски, преместиха ни в друга група. Той си позволяваше доста кофти да се държи с децата.
Но това е на късмет, на какъв ще попадне. Не всички имат нерви да се занимават с деца.

# 106
  • Sofia
Малката ходи тези 2 дни и бях много разочарована. Тя няма и 6.... Качвам я на автобуса и дори не проверяват кой кой е... Следваме автобуса до горе. Пускат децата и учителя от училището изчезва напред а децата не знаят къде да ходят какво да правят пълен хаус. Да не говорим докато се разпределят. Никой в никакав момент нямаше представа дали всички деца са на лице. Останах целия ден като се грижих за 2-3 деца малки деца защото незнаеха какво им се случва къде им е учителя и тн. И така изкарах 2 дена там. Лелките само им подвикват да бързат да се хранят да излизат навънка и не ги оставят 1 час да се починат. Учителя който ни се падна беше готин но не всички са такива от това което видях. Малка писта и доста чакане на влека. С 2 думи не бих пратила детето си пак там.

# 107
  • София

Нашето момче изкара седмичен курс с Мачирски, от училище. Всичко беше много добре организирано. Бяха разпределени в автобусите по класове, във всеки автобус има поне 3 учителки от училището, които отговаряха за децата в автобуса ( в повечето случаи бяха класните на съответните класове). Сутрин ги проверяваха по списък. Там пистата два дни с тях караше и един родител, който сподели, че децата са под строг контрол. Децата са се пускали 9-10 пъти на ден. Е, вярно, че са чакали  на опашка за влека, ама чак пък да е било дълго.  newsm78 На обяд са имале един час за чай, сандвичи, тоалетна.

Това на Ветровала. Доволни сме и най-важно детето (8 г.) е много доволно.

# 108
  • Пловдив
Малката ходи тези 2 дни и бях много разочарована. Тя няма и 6....
Е те туй ви е проблема. Толкова малки деца в голямата си част не разбират какво им се случва. Да не говорим да направят нещо смислено.

# 109
  • Sofia
Много "смислени" неща си правят децата на 6. В крайна сметка затова е ски училище да се научат. Просто организацията им е на ниво 0. Когато е организирано от градина/училище там вече е много различно защото самите им учители са там и се грижат за децата. Просто да си пишат че за по малките деца им трябва придружител а не да парадират как и 4 годишни сами ги взимали.
Това са моите впечатления и опит.

# 110
  • София
Много "смислени" неща си правят децата на 6. В крайна сметка затова е ски училище да се научат. Просто организацията им е на ниво 0. Когато е организирано от градина/училище там вече е много различно защото самите им учители са там и се грижат за децата. Просто да си пишат че за по малките деца им трябва придружител а не да парадират как и 4 годишни сами ги взимали.

Ами, взимаме, наистина. И се грижим за тях, вкл. помощ за ходенето до тоалетна и всичко останало.

# 111

Не бих казала, че на тази възраст са малки и не "схващат", какво трябва да правят. По-скоро зависи от подхода на инструктора и самото му цялостно поведение към децата. Миналата зима детето беше на 4,5 и доста бързо се научиха на нещата, които им показваха.
Ние затова сме на вариант събота-неделя, семейно с колата. Малкият категорично отказа да ходи сам с автобуса, а и моите наблюдения от миналата година са, че никой не им помага.
Държа да знам, кой ще е инструктор и ако се държи зле, да поискам да се смени, а не детето да се прибере вкъщи след два дни горе и да ми каже, че не му харесва да кара ски и не иска да ходи повече, само защото е случило на някой киселяк с по-слаби нерви.
Някой, който е посещавал други ски у-ща, може ли да каже за сравнение, как са там като организация и отношение към децата? Тази година останахме пак в Мачирски, само защото на Алеко няма много опции къде да кара.

# 112
  • София
Моят син ходи преди 2 години с Мотен (бил е на 6г) - изобщо не съм доволна, писала съм и преди. 3 дни го държаха само прав на ските, да обикаля няколко забити щеки на равното. Обадих се в сряда вечерта и в четвъртак го качиха на бейби влека. Но с обяснението, че нямало нищо общо с моето обаждане, просто му било дошло времето. Не ги бяха разпределили правилно изобщо - тези 3 дни го държаха в група с момиченце на 4, което едва стоеше право. В петък можеше да прави единствено рало и то доста нескопосано. Като цяло, дадох си парите на вятъра.

Като се оплаках тук в темата, изкараха детето неспособно и че явно не му се отдават ските, затова толкова го били забавили. Следващата година го пуснах с индивидуален учител на Боровец - взех си го каращ по всички писти, включително и Червено знаме.

Миналата седмица беше на безплатното ски училище с Витоша ски - много е доволен. Разпределили са ги бързо, преценили са ги правилно, много си е харесал и ски учителя. В четвъртак са правили състезание - от 200 деца са наградили първите 5 момчета и първите 5 момичета - моят е четвърти.  Имаше го в петък из медиите на снимката с министъра (втората снимка, клекналите деца, с червената каска).

Скрит текст:

Ето толкова нескопосан и неподходящ за ски е  Peace

# 113
Здравейте
Търся мнение за ски-градината на Атмосфера спорт (A-sport) - ако има родител, чието дете е ползвало услугите им, моля да сподели
Сина ми е на 4години, и разриба се ми обясниха, че много ще се грижат и имат опит с малки деца.
Моля, споделете как се справят с организацията при малките скиори.
Четейки отзивите за Мачирски се надявам другите да са си направили извод и да предлагат добра услуга.

# 114
Моят син ходи преди 2 години с Мотен (бил е на 6г) - изобщо не съм доволна, писала съм и преди. 3 дни го държаха само прав на ските, да обикаля няколко забити щеки на равното. Обадих се в сряда вечерта и в четвъртак го качиха на бейби влека. Но с обяснението, че нямало нищо общо с моето обаждане, просто му било дошло времето. Не ги бяха разпределили правилно изобщо - тези 3 дни го държаха в група с момиченце на 4, което едва стоеше право. В петък можеше да прави единствено рало и то доста нескопосано. Като цяло, дадох си парите на вятъра.

Като се оплаках тук в темата, изкараха детето неспособно и че явно не му се отдават ските, затова толкова го били забавили. Следващата година го пуснах с индивидуален учител на Боровец - взех си го каращ по всички писти, включително и Червено знаме.

Миналата седмица беше на безплатното ски училище с Витоша ски - много е доволен. Разпределили са ги бързо, преценили са ги правилно, много си е харесал и ски учителя. В четвъртак са правили състезание - от 200 деца са наградили първите 5 момчета и първите 5 момичета - моят е четвърти.  Имаше го в петък из медиите на снимката с министъра (втората снимка, клекналите деца, с червената каска).

Скрит текст:

Ето толкова нескопосан и неподходящ за ски е  Peace

Браво на детето Simple Smile Важното е, че не са му убили желанието!
А колко струва на Боровец с индивидуален инструктор? От ски у-щето ли наехте някой или с някой познат е карал?

# 115
  • София
Здравейте
Търся мнение за ски-градината на Атмосфера спорт (A-sport) - ако има родител, чието дете е ползвало услугите им, моля да сподели
Сина ми е на 4години, и разриба се ми обясниха, че много ще се грижат и имат опит с малки деца.
Моля, споделете как се справят с организацията при малките скиори.
Четейки отзивите за Мачирски се надявам другите да са си направили извод и да предлагат добра услуга.
Моята малка дъщеря, която вече е на 8 кара всяка година с тях. започна на 3-4 г. с детската градина. От самото начало много й хареса и нямаше проблеми. И двете ми деца карат, били са и на други ски училища, но най-много си харесват инструкторите на Атмосфераспорт. Иначе не мога да ти кажа как се справят с организацията при малките - качвала съм се да ги гледам как карат, но никога не съм се навирала в скиорната. не съм чувала за толкова години да са имали неприятни инциденти, а много мои познати също ги ползват.

За тези с по-големи и добре каращи деца да споделя, че нощното каране се оказа удачен вариант. Няма хора и респективно опашки, голямата направи за по-малко от 3 часа 14 спускания със сноуборд, пътя до горе беше ок, барчето долу работи Simple Smile.

# 116
  • София
Ние пробвахме с индивидуален инструктор, но засега нещо много не върви работата  Confused Няма да споменавам училище и конкретни имена, но това, което на мен не ми хареса, беше че 3 годишно се учи по същия начин като 6 годишно. А все си мисля че малко повече трябва да е като игра при по-малките, но може и аз да не съм права в случая. Наблегна се на ходенето, обръщането, ходене по равно, изкачване и т.н.. а условията точно за това не бяха много добри - яко заледено пред Алеко, имаше и кофти вятър. В резултат малката леко се наплаши, определено не ѝ беше приятно да ходи по този лед, но пък после каза че иска пак да я заведем и да е с учител, та не знам и аз кое е добре и кое не, във всеки случай мисля да пробваме и други училища и да видим къде как ще е.

# 117
  • Пловдив
Е добре, вие си давате децата и парите.

# 118
Моята малка дъщеря, която вече е на 8 кара всяка година с тях. започна на 3-4 г. с детската градина. От самото начало много й хареса и нямаше проблеми. И двете ми деца карат, били са и на други ски училища, но най-много си харесват инструкторите на Атмосфераспорт.................................................
[/quote]

Благодаря за споделенот мнение. Аз все пак съм решена да отида с тях, защото не мога просто да го оставя на някакви хора. Ние сме от 17,02 (ако има сняг разбира се), след което ще споделя и моето мнение.
не съм сигурна за възрастта, на все си мисля, че ще се справи, дано да съм улучила ски училището.

# 119
  • София
Ами аз нямам някакви болни амбиции на 3 да се учи на нещо особено смислено, напълно наясно съм, че преди 5-6 няма как да се случи това с карането, искам по-скоро да заобича ските, да свикне с тях, с баланса и усещането и с някакви основни неща, да ги види откъм забавната и приятната страна. Предпочитам с инструктор защото с мама и тати определено повече се лигави. Аз исках в група за да е заедно и с други деца, така ще е най-добре според мен, но сега нямаше места.

Общи условия

Активация на акаунт