Счетоводител в нужда се познава 9

• 63 815
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Да, не съм прекъсвала работа. От счетоводството казаха, че не се издава уп2, а се ползват данните от регистъра.
Проблема ми е в изчислението на пенсията. Дали пак ще искат определяне на трите години преди 97г или ще си вземат данните от досието и ще изчисляват по тях Thinking

# 91
Според мен няма да ти искат
Да, както казах може да посочиш да се ползват данни от персоналния регистър.
В НОИ дават консултации, а можеш и да им пишеш тук https://serviceseprocess.nssi.bg/services.aspx?GroupID=f2c4cc18- … 96e3-8c56fc9eba29

# 92
  • Варна
Според мен няма да ти искат
Да, както казах може да посочиш да се ползват данни от персоналния регистър.
В НОИ дават консултации, а можеш и да им пишеш тук https://serviceseprocess.nssi.bg/services.aspx?GroupID=f2c4cc18- … 96e3-8c56fc9eba29

Много благодаря  Hug

# 93
Здравейте. Последния ми работен ден беше 27.12.2015. Искам да си плащам здравните осигуровки. До 25.01 ли трябва да подам декларация 7 ?
П.П. Не съм сигурна 27-ми или 28-ми декември беше последния ми ден, но един ден разлика предполагам не е от значение.

# 94
  • София
Здравейте. Последния ми работен ден беше 27.12.2015. Искам да си плащам здравните осигуровки. До 25.01 ли трябва да подам декларация 7 ?
П.П. Не съм сигурна 27-ми или 28-ми декември беше последния ми ден, но един ден разлика предполагам не е от значение.

Почнете да се осигурявате като безработен от януари 2016, в този случай Декларация обр. 7 подавате до 25 февруари 2016.

# 95

Почнете да се осигурявате като безработен от януари 2016, в този случай Декларация обр. 7 подавате до 25 февруари 2016.
Благодаря. Но аз четох, че първо се подава декларацията, и чак тогава започват да се внасят здравните и тази информация малко ме обърква.
Значи, сега януари внасям осигуровките, а февруари декларацията?

Последна редакция: нд, 17 яну 2016, 21:38 от Еуфорична

# 96
  • В полите на Пирин планина
Има време за внасяне за януари - срокът е до 25.02.2016, като до тази дата се внася и декларация 7.

# 97
Има време за внасяне за януари - срокът е до 25.02.2016, като до тази дата се внася и декларация 7.
Благодаря.Няма ли да имам прекъсване така? След като последния ми работен ден е бил в края на декември и през януари нищо не е внасяно?

# 98
Напротив, януари ще ти внесат за декември  Peace

# 99
Януари няма кой да ми внесе, ако не го направя аз. Но прочетох, че дори и да има месец пропуск, няма да си загубя осигурителните права. Благодаря на всички за помощта  bouquet

# 100
Нали пишеш, че си работила до 27.12. Здравните за времето от 01.12. до 27.12, ще ти ги внесе работодателя, в периода от 01.01 до 25.01.  Peace
А вече вноската за месец януари, ти ще си внесеш в периода от 01.02 до 25.02.

# 101
Нали пишеш, че си работила до 27.12. Здравните за времето от 01.12. до 27.12, ще ти ги внесе работодателя, в периода от 01.01 до 25.01.  Peace
А вече вноската за месец януари, ти ще си внесеш в периода от 01.02 до 25.02.
Аа, сега разбрах. Много благодаря още веднъж Simple Smile

# 102
Имам нужда от помощ за няколко въпроса Embarassed
СОЛ е управител в няколко дружества и е или собственик на капитала, или съдружник. В едното има сключен ДУК в който пише, че няма да получава възнаграждение. За другите нямам информация има или няма ДУК.
Въпросите ми са:
- трябва ли да има сключен ДУК във всички дружества?
- трябва ли да се осигурява освен като СОЛ, но и като управител на Х-часов работен ден и ако да, във всичките дружества ли?
- на месец плаща ДЗПО(СОЛ)-21.00, ЗОВ(СОЛ)-33.60, ДОО(СОЛ)-68.46. Дали е осигурен за общо заболяване и майчинство?

# 103
  • В полите на Пирин планина
Имам нужда от помощ за няколко въпроса Embarassed
СОЛ е управител в няколко дружества и е или собственик на капитала, или съдружник. В едното има сключен ДУК в който пише, че няма да получава възнаграждение. За другите нямам информация има или няма ДУК.
Въпросите ми са:
- трябва ли да има сключен ДУК във всички дружества? - не, ако е само съдружник
- трябва ли да се осигурява освен като СОЛ, но и като управител на Х-часов работен ден и ако да, във всичките дружества ли? - не, като СОл се осигурява на едно основание, т.е. от едното дружество, където е управител; СОЛ няма работно време и лице на ДУК също по принцип не е длъжно да се съобразява със трудовото законодателство
- на месец плаща ДЗПО(СОЛ)-21.00, ЗОВ(СОЛ)-33.60, ДОО(СОЛ)-68.46. Дали е осигурен за общо заболяване и майчинство? - включен е и фонд ОЗМ

# 104
Лейди, много ти благодаря bouquet
Би ли пояснила за ДУК? Embarassed Аз май не съм го обяснила както трябва - лицето е управител на няколко ЕООД-та и ООД-та. Това е записано в учредителните актове на дружествата.
- Трябва ли да има сключен ДУК с всяко дружество на което е управител или не е необходимо?
- Ако иска да извършва дейност в някоя от фирмите, различна от управленската (примерно услуги), тогава ли трябва да се осигурява допълнително и на трудов договор, или само СОЛ е достатъчно?

Общи условия

Активация на акаунт