Счетоводител в нужда се познава 9

• 63 589
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте,

не знам дали въпроса ми е за тук,не ми се иска да пускам нова тема,та ако някой може да ми помогне.

Как се попълват дневници за хигиена и температура на хладилници. Имам 4 книги,в които трябва да се попълва,а въобще не знам какво да пиша и кога точно.

- Дневник за лична хигиена на персонала
- Дневник за поддържане хигиената на обекта
- Дневник за температура на хладилните системи
- Дневник за обучение на персонала по добри производствени  и хигиенни практики

# 511
  • на село
Дневник на личната хигиена- веднъж дневно от работещите през деня
- Дневник за поддържане хигиената на обекта - веднъж дневно, къде и с какъв препарат
- Дневник за температура на хладилните системи- два пъти дневно - сутрин и вечер, като хладилниците са номерирани и температурата на всеки се вписва
- Дневник за обучение на персонала по добри производствени  и хигиенни практики - до колкото си спомням - при постъпването и веднъж годишно след това .

Ако става въпрос за магазин хр. стоки...

# 512
Зависи от заповедите в системата ; аз обучения на персонала съм правила на всеки 3 месеца , Отчита на хладилниците ми изискваха по 3 на ден.

# 513
Бих искала да попитам, какви са ми задълженията като наемодател (физическо лице) и съответно тези на наемателите, които са фирма? Договора за наем е от началото на 2016 година. Благодаря предварително.

# 514
  • София
Бих искала да попитам, какви са ми задълженията като наемодател (физическо лице) и съответно тези на наемателите, които са фирма? Договора за наем е от началото на 2016 година. Благодаря предварително.
Фирмата платец на дохода, удържа от твое име и за твоя сметка данък общ доход за изплатения наем. Същата го внася в бюджета и го декларира с декларация по чл. 55 от ЗДДФЛ на всяко тримесечие. На теб следва да ти издаде служебна бележка за изплатения доход и удържания данък, която прилагаш към годишната си данъчна декларация.

# 515
Фирмата платец на дохода, удържа от твое име и за твоя сметка данък общ доход за изплатения наем. Същата го внася в бюджета и го декларира с декларация по чл. 55 от ЗДДФЛ на всяко тримесечие. На теб следва да ти издаде служебна бележка за изплатения доход и удържания данък, която прилагаш към годишната си данъчна декларация.
Т.е. за мен остава да подам годишна данъчна д-ция по чл.50 по ЗДДФЛ? Нещо за изравняване на 4-тото тримесечие!?

# 516
  • София
Можеш да заявиш пред платеца на дохода, че желаеш да ти се удържи данък и за четвърто тримесечие, и тогава няма да изравняваш нищо, само ще си подадеш декларация по чл. 50.

# 517
Тодоричка, благодаря! Hug bouquet

# 518
Здравейте,
 трябва ми счетоводен или даже юридически отговор  bouquet bouquet моля за съвет
Ако ми е прекратен сезонен договор на 20-ти юни, а съм започнала на 15ти юни на друго място постоянен - ще трявба ли от двете места да са ми изплатили осигуровки и възможно ли е да има застъпване от 5 дни  newsm78

# 519
  • тук-там
Здравейте,
 трябва ми счетоводен или даже юридически отговор  bouquet bouquet моля за съвет
Ако ми е прекратен сезонен договор на 20-ти юни, а съм започнала на 15ти юни на друго място постоянен - ще трявба ли от двете места да са ми изплатили осигуровки и възможно ли е да има застъпване от 5 дни  newsm78

Зависи за колко часа на ден са ти договорите. Може и на единия да се водиш в отпуск, докато работиш по другия. Няма как да работиш на две места едновременно. Единия ще трябва да коригира.

# 520
Здравейте,
 трябва ми счетоводен или даже юридически отговор  bouquet bouquet моля за съвет
Ако ми е прекратен сезонен договор на 20-ти юни, а съм започнала на 15ти юни на друго място постоянен - ще трявба ли от двете места да са ми изплатили осигуровки и възможно ли е да има застъпване от 5 дни  newsm78

Зависи за колко часа на ден са ти договорите. Може и на единия да се водиш в отпуск, докато работиш по другия. Няма как да работиш на две места едновременно. Единия ще трябва да коригира.

А др работодател има ли как да разбере, че ми е плащано за осигуровки ,когато съм започнала при него и има ли някакви санкции

# 521
  • София-Младост
Няма как първият работодател да разбере за втори. Санкции няма, освен ако в първия договор изрично не пише, че нямате право да работите на друго място.

# 522
Мерси момичета Simple Smile)) При дисциплинарно мога ли да си искам изработените седмици да ми се платят ?

# 523
  • В полите на Пирин планина
Мерси момичета Simple Smile)) При дисциплинарно мога ли да си искам изработените седмици да ми се платят ?

Естествено. Нямат право да ти удържат изработени пари.

# 524
Здравейте!
Имам болнични от 30.06 до 31.07.2016
Кога е най-късния срок за превод,понеже все още нямам и се притеснявам счетоводителката да не изпуснала срока за подаване?
Благодаря предварително  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт