Искам да кажа ... (64)

• 40 728
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
 Hug Валери. Винаги има слънце, винаги, само трябва да искаш да го видиш.
Надявам се облачия ти период да мине съвсем скоро и ти го желая от сърце bouquet
Приготви днес вкусна рибка, хапни си, сипи си хубав чай после и  се наслади на неделята. Утре ще е още по-хубав ден, ще видиш. Wink

# 616
  • София
Честит празник на всички именници и на тези, които имат повод за почерпка на днешния ден. Бъдете здрави, щастливи и усмихнати!  Hug

Ние днес няма да ядем риба. Аз ям доста често, а на другите у нас им е все едно. Плюс това имаме доста наготвено от вчера.
И въпреки че няма да почетем деня с шаран или друга риба, а и именници нямаме около нас, днес се чувствам празнично. Също както и на Ивановден, а и тогава нямаме именяци. Важното е празници да има.  Grinning

# 617
  • Sofia
Честит празник на всички празнуващи!  bouquet
Кашлям като магаре аз   Crossing Arms.
Гледам "Търси се", не я харесвам Венета Райкова никак,тя гостува днес.
Смятаме да украсим елхите у нас.
Шаран не помня да съм яла, аз от скоро ям риба, всъщност и подбирам много,предпочитам сьомга най-вече  Peace. Традициите понякога спазвам,друг път-не.Агнешко не ям,нищо че съм баш именичка на Гергьовден,не съм и приготвяла...готвя по кръчмите  Mr. Green.

ВалерИ,много ви съчувствам  Confused Hug Ще мине,ама до като мине...

Буркани отварям с нож и аз,първо почуквам леко по капачката  bowuu.

# 618
Честит празник на всички, които празнуват днес! Бъдете здрави!

Ние вчера пийнахме порядъчно и днес ще почиваме.

# 619
Другия Никулден ида, нося три сурови шарана. Аз имам фобия и не пипвам сурова риба. Побърквам се само от мисълта за усещането на кожата на рибата по ръцете ми.

Снощи готвих шаран де, мъжът го изчисти, наряза на котлети, подреди в тавата, аз сложих останалото. И пълнен шаран с орехи, лук и лимон правя - забърквам плънката и нареждам пълнене на добичето.

Янтра, така както си го написала, доста се почудих на кого казваш добичето - на мъжа си или на големия си син. После сетих, че имаш предвид шарана.  Joy Joy Joy

# 620
  • София
Идвам да ви почерпя с по едно парче рибка по ваш избор за здраве на именячето ми Никола Hug Да ми е жив и здрав и все по-готин да става Heart Eyes

Влязох в лидълската тема да питам, но ще пиша и тук - може някой да си е купил. Взех сьомга по провансалски, замразено филе от Лидл, оставих го да се размразява и....изхвърлих кутията ooooh! А отзад беше описано как се приготвя...И сега не знам какво да я правя, понеже досега замразена сьомга не съм купувала никога. И като съдя, че замразените зеленчуци се приготвят доста по-различно от пресните, се чудя дали няма някакви особености...Ако някой има вкъщи кутията или просто знае как се пече размразена риба, да пише, ще съм безкрайно благодарна! Че ако го съсипя това филе, много ще ме е яд - мирише страшно вкусно от подправките.

# 621
Честит празник на всички. Баща ми е Николай, дъщеря ми твърди, че е кръстена на него и също има имен ден.
минахме за шаран през Лидл - НЯМА, отидохме до Фантастико - ами НЯМА. Оттам в Кауфланд - НЯМА, засега сме без шаран. След около час трябва да излизаме да го посрещаме и дано намеря, че много се ядосвам на мене си най-вече.
В Метро рекламират, че продават шарани.
Много мразя да чистя риба. Още повече ако още мърда.
Една година мъжът ми купил няколко живи шарана. Казах му да ги занесе в къщи, като се прибера вечерта, вече трябва да са умрели и ще ги изчистя. Да, ама на него му дожаляло и не стига че ги сложил във ваната, ами я напълнил и с вода.  Въпреки чистенето и търкането седмици наред намирах изсъхнали люспи из цялата баня.

Мисля, че и друг път съм казвала - дядо ми беше купил няколко кокошки за прясно пилешко. Проблемът беше, че никой не пожела да ги заколи. Живяха на двора им докато умрат от естествена смърт. И яйца дори не даваха. Доста поживяха!

# 622
Лятото родителите ми стоят на село, и ние с малката често им гостуваме. Дадоха им  едно живо пиле. Гледахме го 2 дни, с триста зора майка ми се нави да го заколи, но ние с малката не ядохме от него защото сме му видели лицето.

# 623
Ох, Янтраааа, защо след като всички четат тук, не гласуваха за теб за майстор на словото или каквото беше там. Всеки път се заливам от смях, като пуснеш нещо подобно.
Аз още не съм мила отвертка в миялната, но съм пускала ножицата, която е към едни ножове, кухненска ножица.

Аз кухненските ножици ги мия редовно в миялната. Нищо им няма.

# 624
Идвам да ви почерпя с по едно парче рибка по ваш избор за здраве на именячето ми Никола Hug Да ми е жив и здрав и все по-готин да става Heart Eyes

Влязох в лидълската тема да питам, но ще пиша и тук - може някой да си е купил. Взех сьомга по провансалски, замразено филе от Лидл, оставих го да се размразява и....изхвърлих кутията ooooh! А отзад беше описано как се приготвя...И сега не знам какво да я правя, понеже досега замразена сьомга не съм купувала никога. И като съдя, че замразените зеленчуци се приготвят доста по-различно от пресните, се чудя дали няма някакви особености...Ако някой има вкъщи кутията или просто знае как се пече размразена риба, да пише, ще съм безкрайно благодарна! Че ако го съсипя това филе, много ще ме е яд - мирише страшно вкусно от подправките.

Просто я опечи. На 220 градуса.
Аз редовно замразявам сьомга. Купувам едно доста голямо филе и го режа на порции. Част замразявам така, част правя с различни подправки. И провансалски имам. Аз поне не правя нищо особено. Вадя, размразяваме, пека.

# 625
  • София
Мерси, Софи Hug Значи, няма нищо по-различно от прясната сьомга. Като време и като градуси, имам предвид...
Аз от едно време, още при мама си живеех, когато продаваха някаква противна замразена риба, която при размразяване се разпадаше, съм намразила замразената риба, и не съм купувала никога за вкъщи. За сьомгата се прежалих, че ми се щеше да я опитам с тези подправки, дано да се получи Simple Smile

# 626
Добро утро!
Честит празник! Да сте много здрави!

Много неща исках да ви кажа, но махмурлийската ми глава не запомни всичко... Много хубаво беше снощи на Миро.
Валери и Луси  Hug
Гена, да оздравяваш! Аз бая я влачих кашлицата от бронхита...

Отивам на бебешко парти. Именничка ни е бебката, да е жива и здрава!

# 627
  Ходих до Лидл и си купих райска ябълка .
 Тонка  bouquet  Хареса ми . Май ще повторя и потретя .

# 628
Честито на всички празнуващи днес - именници, моряци, банкери, търговци, бургазлии.  От здраве и късмет да не се отървете.

Софи, ето ти от мен аватар. Трябва му малко фотошоп за цвета.

# 629
  • Ямбол
О, и търговците ли имат празник. Ще му честитя на мъжа ми тогава след малко. Смятам, че вече е крайно време да става. Температурата вкъщи започна да върви към 20 градуса и е време да запали парното. Тъкмо си търсех повод да го вдигна.

Общи условия

Активация на акаунт