Отлепена плацента кървене и серклаж

• 6 684
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте мили момичета!Миналата година родих преждевременно в 23г.с.Сега съм отново бременна в 11г.с но проблемите започнаха рано в 8г.с.прокървих обилно поради отлепен сак не ме приеха в болница което го считам за грешка казаха лежане нош па 3*1 утрогестам 3*1през устата и 3*1 през влагалището .Кървенето стана кафяво казаха че се оттичала стара кръв четох в другите постове по темата и виждам че и при други мами е било така и продължава седмици но идва момента при който на 16.12 трябва да ми правят серклаж превантивно поради предишната бременност а при него не трябва да има никакво кървене страхувам се много и си задавам много въпроси!Ако получа пак отлепяне и прокървя въпреки че пазя неотлъчно леглото или ако тази мръсна кръв все още не е спряла?!Гледам да мисля позитивно че този път няма да е така че серклажът ще ми помогне но се нуждая и от подкрепата на някой друг!Някой преживял ли е такава ситуация с успех!Ще сум благодарна ако някой сподели дори подобна ситуация!

# 1
Здрасти.

Ще те излъжа по седмици как беше точно, но аз също прокървих някъде към 8 ма седмица. Тогава не ме вкараха в болница. Към 12-та отново прокървих и ме вкараха за 3 дни. Две-три седмици след това ме приеха за серклажа. Ако не беше той, сега нямаше да имаме дете. Трябва да пазиш леглото обаче до края на бременността. Много ми беше трудно на мен, но няма как.

# 2
Ох благодаря за бързият отговор!Каква беше причината за кървенето?

# 3
Отлепен плоден сак.
А пък серклажа се наложи заради бързо скъсяваща се шийка на матката.

# 4
Отлепен плоден сак.
А пък серклажа се наложи заради бързо скъсяваща се шийка на матката.

Състоянието ти е било същото като моето!Искам да те попитам след лежането защо пак си прокървила за втори път имаше ли причина?След серклажа какво се случи с отлепването и в коя седмица роди?Благодаря предварително! bouquet

# 5
 И първия, и втория път прокървих заради отлепен плоден сак.

След серклажа шийката ми не престана да се скъсява. Пиех по една шепа хапчета, но не помогна. Та така....

Серклажа няма да помогне на отлепването, а само да държи шийката да не се разтваря и мехура да не пролабира.
Аз родих в 31 г.с.

# 6
Да Разбрах че и двете прокървявания са от отлепяне но не доумявам как след първото кървене си лежала си пила хапчета и въпреки всичко пак си прокървила нещо тежко ли вдигна или от самосебеси питам защото искам да се предпазя!А колкото до серклажа много добре съм запозната с необходимоста му но питам дали отлепянето се е пооправило до някаква степен.31 е малко раничко какво стана?!Имаше ли някакви последствия?

# 7
Отлепянето се оправи след приема в болница. После до края не се е получавало, но много се пазих. Втория път от какво се получи не мога да ти кажа. То не е само до тежко, ами и хормони и може би и други фактори влияят.

31 седмица е много рано и може би най-рисковия момент на раждане. Два дни успяха да ми задържат раждането, като ми слагаха кортикостероиди за белите дробове на бебка. За наш късмет нямаше никакви последствия от ранното раждане. Дъщеря ми е жива и здрава и дано все така да бъде. Не ти го пожелавам разбира се. Стискам палци да избуташ до края.

Трябва наистина голямо лежане. Намери си книги, с които да убиваш времето  Hug

# 8
А бе Деска притеснява ме това кафеникаво зацапване минаха 2 седмици и няколко дни и още го имам ту се усилва ту намаля при теб как беше?Серклажа наближава а кървенето не спира! Sad

# 9
Ами уж кафявото не е притеснително, но най-добре ще ти каже гинеколога.

# 10
На 12.12 съм на преглед!Някой път е светло кафяво някой път тъмно!Казват че така се е оттичала старата кръв!Имам и една придърпваща болка за кратко ниско в ляво от време на време но я отдавам на уголемяващата се матка!Аз като отида на преглед за всичко ще питам док ама при теб имаше ли такова?

# 11
След второто кървене нямах повече такъв проблем. Не чакай до 12 декември, обади се още утре и помоли за преглед. При рискова бременност не е хубаво да се изчаква много много, без да те плаша нарочно в момента.

Ти в момента приемаш ли някакви медикаменти? Утрогестан например? Поне на мен ми бяха изписали за по-дълъг период.

# 12
Приемам утрогестан вагинално и през устата 3*1 нош па 3*1!Чела съм коментари по тази тема и е имало момичета които им се е изтичала такава кръв 3-4 седмици!Сега звъннах на док казах му че от 3 седмици не спира кафявото отговори ми че няма проблем само бебето да е наред и като отида на преглед ще решим кога ще е серклажа  Grinning

# 13
Стискам палци всичко да е наред.

# 14
Ще ми е нужен благодаря!Ти имаше ли такова оттичане на стара кръв не ми каза?

Общи условия

Активация на акаунт