Въпрос относно работа и майчинство

• 1 063
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,бих искала да ви попитам,тъй като от 4месеца съм на нова работа и чак този месец като разбрах,че съм бременна ,работодателят веднага ме назначи на трудов договор,но ме осигуряват на 8ч.на 470лв,бих искала да ви попитам мога ли да паралелно с това да ме осигуряват на още едно място,за да взимам по-голямо майчинство и мога ли след два месеца да изляза в болнични,ако не съм преминала 6мес.изпитателен срок.

# 1
  • Пловдив
бих искала да ви попитам мога ли да паралелно с това да ме осигуряват на още едно място да,може да сключиш още един трудов договор на 4 ри часа ,за да взимам по-голямо майчинство сметките с по-голямото майчинство няма да ти излязат.Ще дадеш повече пари отколкото ще получиш и мога ли след два месеца да изляза в болнични,ако не съм преминала 6мес.изпитателен срок. да,можеш

Имай предвид,че докато си в болничен няма да си осигурена на заплатата си по трудов договор.А на доста по-ниско,защото базата за болничните ти е 18 м назад

# 2
Това ме устройва перфектно,защото на предната ми работа ме осигуряваха на висок доход.
От април 2014 до юли 2015 средно съм осигурявана на 800лв ,август,септември и октомври се водя безработна и сега от ноември ми е пуснат договор на 470лв на новата ми работа

# 3
  • Пловдив
Щом имаш хубави осигуровки назад,гледай да излезеш бързо в болничен.Така високите доходите ще ти влизат в базата.Нямаш нужда от допълнително осигуряване

# 4
Много ти благодаря,елфита,за бързите отговори :*

# 5
Отново имам въпрос ,но да попитам тъй като работодателят ми твърди,че съм пусната на договор,но реално аз не съм го разписала,това възможно ли е?

# 6
  • Пловдив
Да,възможно е.Нарушение на закона е,защото някой те е разписал на договора,но се практикува.Искай си твоя екземпляр.Също отиди до НАП и си извади ПИК код.С него ще видиш дали си назначена и от коя дата

# 7
Отново съм аз с няколко въпроса?
1- Тъй като се преместих от една седм.при нов работодател,който е мой близък,мога ли да изляза в болничен след като се водя от 1седм на работа?Преди това имам стаж до края на юли,а мес авг.септ и окт. Съм се водила безработна,ноември уж съм осигурявана на друго работно място за 1 мес.
2- имам 3мес в ,които не съм била осигурявана от август до октомври,като се изчислява болничния и майчинството 0лв ли юе се смятат или мин.работна заплата?

# 8
  • Пловдив
Отново съм аз с няколко въпроса?
1- Тъй като се преместих от една седм.при нов работодател,който е мой близък,мога ли да изляза в болничен след като се водя от 1седм на работа? да Преди това имам стаж до края на юли,а мес авг.септ и окт. Съм се водила безработна,ноември уж съм осигурявана на друго работно място за 1 мес.
2- имам 3мес в ,които не съм била осигурявана от август до октомври,като се изчислява болничния и майчинството 0лв ли юе се смятат или мин.работна заплата? не на 0 лв,а на МРЗ

# 9
ElfitA,много съм ти благодарна за отзивчивостта и бързите отговори.Макар и виртуално ти изпращам много усмивки, прегръдки и ти желая една прекрасна седмица изпълнена с чудеса и много положителни емоции.Отново огромно БЛАГОДАРЯ за това че ми помогна с отг на въпросите ми!

# 10
Здравейте, момичета! За много години!
Нуждая се от вашата помощ относно един въпрос свързан с майчинството, който много ме тормози...
Изчетох всичко в интернет и разбрах, че са ми необходими 12 месеца трудов стаж имам 14 месеца, но са разпокъсани 4 летни сезона 2015, 2014, 2013 и 2012г. Април месец, мисля да започна да работя, докато изляза в майчинство ( около средата на май месец).Въпросът ми е ще имам ли право на майчинство?
Благодаря много предварително Simple Smile

# 11
  • Пловдив
Въпросът ми е ще имам ли право на майчинство?

Да.Не пречи,че стажът е разпокъсан

# 12
♥Elfita♥  Много благодаря за бързия отговор! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт