"Който пие ракия, пуши и яде сланина, да си плаща"

• 12 032
  • 154
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Но Бойко не е виновен - той е един обикновен чичак, дето е наследил изключително много тона на Бай Тошо, това повече от видно и ясно.

Виновни са тия патки, дето ходеха да му пипат Бицепса (ето колко низко може да падне един и без друго прост народ - да се кефи на мускулите на една мутра-мафиот-ген.сек) и после пускаха бюлетини за бицепси.
Е, кво очаквате бе, тьотки?!

# 61
  • София
За съжаление е така. Аз си мислех, че поне в София или Младост имаме малко акъл, но местните избори доказаха обратното.
Той сега е взел въздух от победата и не се спира, естествено. Не му требе ПР на Него. Той мое и сам да се изока.

# 62
  • София
Значи, ако само окаше и акаше - аз нямам против. Обаче, новите престъпници ооколо него гледат да се нагушат отново и за пореден път, и му пробутват тези схеми, вместо - както правилно отбелязаха по-горе, да видят защо се точи здравната каса, да погнат тези, дето не плащат никакви  осигуровки. А на Боко му дай високопарни приказки, той - лаладжия, схематиците са други.

# 63
В солидарна здравна система мисля, че няма място за подобни разделения.
Ако системата е базирана на застраховене и съществуват pre existing conditions то нека застрахователите, а не лекарите и здравната система да решат кой ще бъде отрязан от здравна помощ. В България и Европа като цяло, системата е от солидарен тип и на мен ми харесва така - всеки да е с достъп до здравно обслужване, независимо с какви възможности разполага или с какви състояния се е сдобил по време на живота си. Предпочитам нещата да останат така.

А кусурите на системата и изтичането на пари не се дължат на това, че някой там яде сланина и пие ракия.

# 64
  • София
В солидарна здравна система мисля, че няма място за подобни разделения.
Ако системата е базирана на застраховене и съществуват pre existing conditions то нека застрахователите, а не лекарите и здравната система да решат кой ще бъде отрязан от здравна помощ. В България и Европа като цяло, системата е от солидарен тип и на мен ми харесва така - всеки да е с достъп до здравно обслужване, независимо с какви възможности разполага или с какви състояния се е сдобил по време на живота си. Предпочитам нещата да останат така.

Така си е.
И там прозира другата тъпотия на правителството - искат да се изкарат по-десни, отколкото са.
Обаче те въобще не са десни, защото ако бяха, щяха да подпомогнат условията за развитие на икономиката и бизнеса, а не да правят тъпотии за сметка на народа.
Справка - новата простотия за майчинството втора година.

# 65
http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/koi-sa-naj-depres … i-v-sveta-3547111

http://profit.bg/news/Naj-opasnite-profesii-za-vasheto-zdrave/nid-97555.html

http://www.cross.bg/infektzii-zamursyavane-bolesti-1385902.html#axzz3tB1ML8FO

http://onclinic-bg.com/statii-26/hemoroidite-nay-chesto-zasyagat … -profesii-60.html

и т.н. Излиза, че най-вредно за здравето е да работиш.  Mr. Green
Не можах обаче да намеря статистиката, според която, по мои спомени, едни от най-болните хора у нас са учителите.
Предлагам да ги накажем, задето са си избрали такава нездравословна професия. И на всичко отгоре осигуровките им са за държавна сметка. Ама-ха, откъде накъде ще им плащаме болното здраве!  Crossing Arms

# 66
Аз със сигурност искам застрахователна система, която да предлага по-луксозен здравен продукт. Наскоро четох една статия защо раждането в САЩ е толкова скъпо, а по света- без пари. Да, ама в САЩ поръчваш музиката във всяка минута, докато по света е без пари, но услугата е доста по-спартанска и базова, както всички знаем.

# 67
  • Ямбол
Ами и аз не мога да намеря статистиката, но понеже ми се наложи да се сблъскам с болестта Паркинсон, която е болест основно на нервната система, та попаднах на статистика, че основно лекарите и учителите боледуват най-често от нея. Но къде сравняваме професионалните заболявания с тези от недобросъвестност, независимо дали си вредиш на себе си или на околните.

# 68
Сланината не знам какво прави в списъка. Но за алкохола и цигарите е ок. Особено за цигарите. Пушенето разболява и това е факт. В САЩ пушачите плащат малко по-висока здравна застраховка от непушачите. Ами нормално е, рискът да се разболеят е по-голям. Съгласна съм и пушачите в България да плащат повече за здравна застраховка. А за Паркинсон казват, че пушенето предпазвало от тази болест. Познавам болен от Паркинсон - пушач, така че...дали.

# 69
Ами и аз не мога да намеря статистиката, но понеже ми се наложи да се сблъскам с болестта Паркинсон, която е болест основно на нервната система, та попаднах на статистика, че основно лекарите и учителите боледуват най-често от нея. Но къде сравняваме професионалните заболявания с тези от недобросъвестност, независимо дали си вредиш на себе си или на околните.

Ами, като се замислиш, има връзка.  Laughing
Къде ще живееш, с какво ще се храниш и какво ще работиш зависи от теб, ти правиш избора.
Друг е въпросът доколко зависи от конкретния човек и доколко е под влияние на средата.
И пак се стига до бичуване на пороците на бедните, да ги накажем, защото са бедни. Защото намират пари само за сланина, цигари и алкохол, вместо за изтънчени филета и скъпи наркотици.

# 70
От Паркинсон най-често боледуват боксьорите, Лили. Заради ударите в главата е.
Мохамед Али беше с напреднал Паркинсон, както и много други негови колеги.

Учителите след определен брой години стаж ги хваща вдебиляването, ама от това не се умира де, не се притеснявай...

# 71
Сланината не знам какво прави в списъка. Но за алкохола и цигарите е ок. Особено за цигарите. Пушенето разболява и това е факт. В САЩ пушачите плащат малко по-висока здравна застраховка от непушачите. Ами нормално е, рискът да се разболеят е по-голям. Съгласна съм и пушачите в България да плащат повече за здравна застраховка. А за Паркинсон казват, че пушенето предпазвало от тази болест. Познавам болен от Паркинсон - пушач, така че...дали.

Аз пък не съм съгласна. Рисковото поведение по собствено решение не се отнася само за пушачите. Има любители на екстремните спортове например, и то доста активни. Да не би аз да ги пращам?
Съгласна съм да има базов пакет на здравна осигуровка/застраховка, като над основната вноска да може да се плаща допълнително за по-разширени услуги по избор, но не и правилата да изглеждат като задължителна глоба само за някои. Съгласна съм също цигарите и алкохолът да имат по-високи цени.

На ББ между другото това му е редовният номер - пуска мухата и започва да се ослушва. Ако народната любов вземе да намалява, завърта д...то.

# 72
Аз със сигурност искам застрахователна система, която да предлага по-луксозен здравен продукт. Наскоро четох една статия защо раждането в САЩ е толкова скъпо, а по света- без пари. Да, ама в САЩ поръчваш музиката във всяка минута, докато по света е без пари, но услугата е доста по-спартанска и базова, както всички знаем.

Не искам да споря по този въпрос ( всеки с гледната си точка и местоположение в обществото тип "сития на гладния не вярва"), но частни луксозни варианти съществуват и сега, и много хора се възползват. В Европа по принцип винаги има една допълнителна поддържаща частна система здравна и който желае отива, преглежда се, изследва се, плаща си и т.н.

Националната здравна система е от застрахователен тип мисля само в Щатите, или поне не се сещам за друга в момента и не е по-добрия вариант. Но всеки е свободен да отиде да пробва да си плаща застраховката и като му пльоснат едни 10 хил. долара  сметка за гипсиран крак прим. да каже "ау, много е луксозно".

# 73
Ох, той Бойко голям йога се изкара....сигурно е веган Simple Smile)))))))))))) Сланината е полезна и ракията също. За пушенето се спори, ама пази от алцхаймер.

# 74
Лиляна, ето още за учителите:
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/ot-kakvo-boleduvat-naj-c … chitelite-3761311
http://tv7.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BE%D … html#.Vl8aBtLhDDc
http://www.knsb-bg.org/index.php/deinosti1/2015-04-03-14-59-09/2 … tvartak-3-23-2006
http://www.teacher.bg/Article/Details/3580

С две думи - това, което стресът причинява, нито храната, нито вредните навици, взети заедно,  могат да постигнат.
Като се замисля, дали няма да ни накажат с вдигане на цените и на здравните осигуровки заради стреса, на който ни подлага ежедневно правителството и особено някои негови по-устати членове?
Хак ще ни е...

Общи условия

Активация на акаунт