"Който пие ракия, пуши и яде сланина, да си плаща"

• 12 060
  • 154
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Сланината и ракията са полезни, в умерени количества. За цигарите съм съгласна - като бивш пушач съм много агресивна към настоящи пушачи  Twisted Evil

# 16
Това е в минало време, Добри, минало и заминало и сланината вече е изядена и из*****
 Затова лапайте по-бързо сланина, пийте, пушете и дишайте по-бързо, че се готви и данък за въздуха.
Иначе без тези данъци как ще платят 20-те заплати на милиционерите и кой ще ни пази тогава м?

# 17

Joy Joy Joy

Сланината и ракията са полезни, в умерени количества. За цигарите съм съгласна - като бивш пушач съм много агресивна към настоящи пушачи  Twisted Evil

Peace

Това е в минало време, Добри, минало и заминало и сланината вече е изядена и из*****
 Затова лапайте по-бързо сланина, пийте, пушете и дишайте по-бързо, че се готви и данък за въздуха.
Иначе без тези данъци как ще платят 20-те заплати на милиционерите и кой ще ни пази тогава м?

Да, сега налита на месото, че е по-здравословно

# 18
Също така какво правим с тези, които не пият, не пушат и не ядат сланина, обаче си докарват болести заради ниска хигиена например? На тях няма ли "о, съжалявам, но да сте мислили"?
Скоро очаквам при настинка: "Ама моля ви госпожо/господинде, здравната система не ви е виновна, че не сте се пазили! Хайде сега довиждане и другия път мислете преди да решите да се разболеете!"
или при счупен крак: "Гледай я/го тая/тоя - тя/той паднал/а, а ние трябва да й/му поемаме лечението от бащиното ни министерство! Какво нахалство - като падат, вместо да им е неудобно, че живеят нездравословно, те дръзват и пари да искат!"

Глупак!(и сие)

# 19
Аз пък да ви кажа , донякъде съм съгласна . Имам лично наблюдение към хората по селата / например свекито  Rolling Eyes/ имат пари да пушат по две кутии цигари , да пийват ракийка и джинче , а нямат 16.80 на месец да си внесат поне здравното ...иначе ходят да се подписват всеки месец в съвета за социално слаби , щото нали не работят /легално/  newsm78 После от нашия джоб се плащат здравните на социалите .

# 20
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
оплакванията от свекърите/свекървите са в друга тема  Peace

Sunglasses

Скрит текст:
първият Павка Морозов се яви.
кога да чакаме следващите?

# 21
  • На ръба..

# 22

Sunglasses

Скрит текст:
Това не са оплаквания , а чистата истина ./просто съм дала пример / Ирония не е нужна  Peace Да си кажем истината , много българи си изкарват така и хич не им пука . Цял живот си бачкат без осигуровки и се чудят от къде какво могат да изкярят  Flutter

# 23
  • София
Но няма официална статистика колко от тях пийват ракия, маат мас и пушат по кутия на ден. Със сигурност има и такива, които закусват с кисело мляко и копаят за здраве, пък пак се крият и не плащат осигуровки.

# 24
Със сигурност може да стане малко като при автомобилните застраховки- ако се види, че често ползваш услугата, да те проследяват с въпросници, да имат право да ти назначават допълнителни изследвания и ако се види, че не се грижиш за себе си, да ти вдигнат премията.

Някои частни фондове го правят.

# 25
  • Ямбол
А във връзка с какво го е казал това и може ли да се види цялото изказване, а не само така думи извадени от контекста. Защото аз принципно съм съгласна.
В предишната ми работа един искаше да се пенсионира по болест. Той вечно беше в болнични. Е, накрая го разкараха. Алкохолик, който умишлено се беше докарал почти до инвалид.

# 26
# 27
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Sunglasses

Скрит текст:
Това не са оплаквания , а чистата истина ./просто съм дала пример / Ирония не е нужна  Peace Да си кажем истината , много българи си изкарват така и хич не им пука . Цял живот си бачкат без осигуровки и се чудят от къде какво могат да изкярят  Flutter

а представи си ситуация при на твоите деца откажат лечение, защото ядат чипс, а каката даже пие газирано. или (понеже децата на съфорумките никога! не ядат джънк) не за чипс и кола, а за пържено, или за сладко или каквото там се сетиш повече от веднъж годишно.
най-добре е да се изключи личната неприязън и да се мисли мааалко по-широко.  Peace

бих приела това,

Със сигурност може да стане малко като при автомобилните застраховки- ако се види, че често ползваш услугата, да те проследяват с въпросници, да имат право да ти назначават допълнителни изследвания и ако се види, че не се грижиш за себе си, да ти вдигнат премията.

Някои частни фондове го правят.

но съм скептична по отношение организацията.
като знам, че съм плащала три пъти макс на осигуровките, а после плащах всичко по време на бременността ...  Tired

# 28
Логично е който има платени осигуровки, да ползва и съответните услуги, за които внася предварително. Тези, които не желаят да плащат, съответно е логично да не получават - аз съм против солидарната система в голямата й степен.

# 29
  • София
Борисов: Който пие ракия, яде сланина, пуши и се прави на бабаит, да си плаща - ВИДЕО (след втората минута)
ТУК

Общи условия

Активация на акаунт