Re: Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 3

• 114 644
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Денис, аз пак се включвам с въпрос - утре ми е 3ти ден от МЦ и ще ходя да пускам Е2, Лѝ, ФСХ, тестостерон и ДХЕА, че пия 7-кето и да видя как ми се отразява. Въпросът ми е коя ДХЕА да изследвам - ДХЕА-С или само ДХЕА и кой тестостерон?

Мерси ти много bouquet
DHEA-S (ДХЕА-С)
Testosterone (Тестостерон)

# 631
Мерси много, Денис, безценна си Hug

Пуснах си днес хормоните и фсх е паднало с 1 единица и съм супер щастлива, обаче Е2 ми се вижда висок

Предният цикъл на 3ти ден беше 214 при реф. 46-607 без прием на 7-кето дхеа, а днес на 3ти ден е 414'при същите референтни. Приемът започнах точно преди месец.

Тестостеронът ми е 1.49 при реф. 0.22-2.9, а Дхеа-С е3.900 при реф. <9.85

Последните 2 ми се виждат Ок и в комбинация с доброто влияние върху ФСХ ми се иска да продължа с приема на ДХЕА, но се чудя за Е2, да не го кача във висините. Не целя забременяване в следващите 2 месеца, евентуално икси септември. На преглед съм след 10 дни и ще коментирам с док, но ще се радвам и на твоето мнение bouquet

# 632
  • София
Мерси много, Денис, безценна си Hug

Пуснах си днес хормоните и фсх е паднало с 1 единица и съм супер щастлива, обаче Е2 ми се вижда висок

Предният цикъл на 3ти ден беше 214 при реф. 46-607 без прием на 7-кето дхеа, а днес на 3ти ден е 414'при същите референтни. Приемът започнах точно преди месец.

Тестостеронът ми е 1.49 при реф. 0.22-2.9, а Дхеа-С е3.900 при реф. <9.85

Последните 2 ми се виждат Ок и в комбинация с доброто влияние върху ФСХ ми се иска да продължа с приема на ДХЕА, но се чудя за Е2, да не го кача във висините. Не целя забременяване в следващите 2 месеца, евентуално икси септември. На преглед съм след 10 дни и ще коментирам с док, но ще се радвам и на твоето мнение bouquet
Да, Е2 е висок, трябва да те видят на УЗ, може да има задържан фоликул - добре е да се провери какво се случва.
Високият Е2, може изкуствено да потиска ФСХ.
Хубавото е, че ДХЕА и Тестерона са в нормални граници и това показва, че реагираш добре на ДХЕА /приема/, но и лекар трябва да си каже мнението.
Ще чакам да пишеш  Peace

# 633
Мерси, Денис, задължително ще пиша като ми мине прегледа другата седмица bouquet

# 634
Здравейте и от мен в тази полезна тема! bouquet

Денис, след разговор с теб си пуснах кръвни изследвания. Някои резултати вече са готови:
Глюкоза - 4,65, реф. 2,8 - 6,1
ТАТ - по-малко от 10,00, реф. по-малко от 115
МАТ - 12, реф. по-малко от 34
LH - 10.1, реф. 2,4 - 12,6
ФСХ - 23, реф.3,5 - 12,5
Естрадиол - 43,7, реф. 46 - 607

Тестостерон - 0,85, реф. 0,29 - 1,67
Инсулин - 2,7, реф. 2,6 - 24,9
Чакам резултатите за DHEA-S, Андростендион, 17ОН прогестерон, AMH и Inhibin и чак тогава може би трябваше да пиша, но естрадиолът и ФСХ много ме притесняват, моля те за съвет и насоки как да влязат в норма.
Предварително ти благодаря! bouquet

# 635
  • София
Здравейте и от мен в тази полезна тема! bouquet

Денис, след разговор с теб си пуснах кръвни изследвания. Някои резултати вече са готови:
ФСХ - 23, реф.3,5 - 12,5

Чакам резултатите за DHEA-S, Андростендион, 17ОН прогестерон, AMH и Inhibin и чак тогава може би трябваше да пиша, но естрадиолът и ФСХ много ме притесняват, моля те за съвет и насоки как да влязат в норма.
Предварително ти благодаря! bouquet
Инсулинът е нисък - да не си на НВДиета? Може да е и лабор. грешка. Добре е да се консултираш с лекар.
ЛХ и ФСХ са доста завишени, показват проблем с функцията на яйчниците, вкл. и почти ИЯР.
Трябва да се консултираш със специалист по репродуктивна медицина.
Е2 показва, че най-вероятно, този МЦ може и да няма О.
Ще чакам да пишеш, когато излязат и другите резултати.
ПП.
Провери серумните нива на вит. Д Peace

# 636
Благодаря ти Денис!
Относно инсулина, от една седмица се опитвам да не ям сладко, тъй като много прекалявам с него.
Лоша работа с това ИЯР. Ще пусна и изследвания за вит.Д и отново ще докладвам. Hug

# 637
Здравейте, преди да задам въпроса си - страхотно е че има такива хора като denis - благодаря че те има!

Значи, моя случай е следния - със СПКЯ, хипофункция на ЩЖ и предхождаща фаза на ИР съм - приемам сутрин 100мкг еутирокс и 3 х 500мг Глюкофаж. Основния ми проблем е мноооого нередовен цикъл - успях да го издебна  след половин година може би да се появи и утре ще изследвам LH & FSH. Така та въпроса ми е малко обширен - поръчала съм си като допълнение на нещата които пия това http://www.iherb.com/Now-Foods-Inositol-Capsules-500-mg-100-Capsules/684 , но как да го съчетая с останалите ми лекарства, по колко да взимам на ден и има ли още нещо, което бих могла да пия за да подбря състоянието на месечния си цикъл?

Предварително благодаря! Hug

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 11:14 от gerypo

# 638
Денисче, имам един въпрос, който обаче не е свързан с женски проблеми  Flutter

Имаш ли представа при кръгов косопад (петна по глава и брада, окапване на косата) какво е препоръчително да се пие или маже?
Предварително благодаря  Hug

# 639
Начита, не мога да ти дам медицински съвет, но от видяното лично мога да кажа, че от две малки петна на главата на мъж и едно малко на брадата, след обикаляне поне на трима дерматолози и кожни лекари петната станаха много големи. Абе грозна гледка. Не знам ти от къде си, но моя близък ходи до един билкар в гр. Чирпан и след 2 месеца вече нямаше и помен. Ако те интересува мога да дам координати на лични.
Не си натрапвам мнението, но от скъпи лекарства и кремове поне при нас полза нямаше.

# 640
Начита, не мога да ти дам медицински съвет, но от видяното лично мога да кажа, че от две малки петна на главата на мъж и едно малко на брадата, след обикаляне поне на трима дерматолози и кожни лекари петната станаха много големи. Абе грозна гледка. Не знам ти от къде си, но моя близък ходи до един билкар в гр. Чирпан и след 2 месеца вече нямаше и помен. Ако те интересува мога да дам координати на лични.
Не си натрапвам мнението, но от скъпи лекарства и кремове поне при нас полза нямаше.

Лолитка, ще съм ти благодарна ако ми дадеш контактите на този човек в Чирпан  Hug
Билки ли препоръчва или маже петната с нещо?

# 641
Денис, при мен положението май е много зле.

ФСХ - 23, реф.3,5 - 12,5
DHA-S - 6,8, реф. 1,6 - 9,1
Андростендион - 1,3, реф. 0,75 - 3,10
17-алфа-ОН-прогестерон - 2,8, реф. 0,2 - 1,3
АМН - 0,01, реф. 0,1 - 10,4

Правени са на 3-ти ден от МЦ.

Инхибинът ще стане след седмица някъде, но едва ли ще има някаква изненада, при тези стойности на АМН.
Чакам чист ден, за да пусна ТСХ, Т4, пролактин и вит. Д и ще пиша отново.

Какви добавки мога да взимам, за да нормализирам поне малко положението?
Предварително ти благодаря! Hug

# 642
  • София
Четох тук в темата, че има много подобрили фсх с добавките.
А както писах в друга тема, моя лекар дори не ми препоръчва да се изследват амх и инхибин. Гледали други работи.

# 643
  • София
Здравейте,
Скрит текст:
преди да задам въпроса си - страхотно е че има такива хора като denis - благодаря че те има!

Значи, моя случай е следния - със СПКЯ, хипофункция на ЩЖ и предхождаща фаза на ИР съм - приемам сутрин 100мкг еутирокс и 3 х 500мг Глюкофаж. Основния ми проблем е мноооого нередовен цикъл - успях да го издебна  след половин година може би да се появи и утре ще изследвам LH & FSH. Така та въпроса ми е малко обширен - поръчала съм си като допълнение на нещата които пия това http://www.iherb.com/Now-Foods-Inositol-Capsules-500-mg-100-Capsules/684 , но как да го съчетая с останалите ми лекарства, по колко да взимам на ден и има ли още нещо, което бих могла да пия за да подбря състоянието на месечния си цикъл?

Предварително благодаря! Hug
Хипофункцията на ЩЖ и ИР, не са достатъчна причина за проблем с МЦ, най-вероятно има и друг проблем.
Ако не си изследвала всички хормони, го направи и се консултирай с лекар.
Редно е да се постави първо диагноза от лекар и след това да се приемат добавки.
За Инозитола - приема се на гладно,  1 час преди или 2 часа след кафе / кофеина го унищожава/

ПП. Добавките подпомагат МЦ, но ако има сериозен проблем, не могат да го повлияят, защото нямат силата на медикаментите.

Денис, при мен
Скрит текст:
положението май е много зле.

ФСХ - 23, реф.3,5 - 12,5
DHA-S - 6,8, реф. 1,6 - 9,1
Андростендион - 1,3, реф. 0,75 - 3,10
17-алфа-ОН-прогестерон - 2,8, реф. 0,2 - 1,3
АМН - 0,01, реф. 0,1 - 10,4

Правени са на 3-ти ден от МЦ.

Инхибинът ще стане след седмица някъде, но едва ли ще има някаква изненада, при тези стойности на АМН.
Чакам чист ден, за да пусна ТСХ, Т4, пролактин и вит. Д и ще пиша отново.

Какви добавки мога да взимам, за да нормализирам поне малко положението?
Предварително ти благодаря! Hug
ЛХ и ФСХ са доста завишени и показват, че яйчниците не функционират /Е2 и АМХ - са ниски/
17ОН Прогестерон е висок - консултирай се с лекар, може би показва, че проблема е в яйчниците.
Другите са добре. Инсулинът го коментирахме вече.
Може да приемаш всичко, което се коментира в темата, но след консултация с лекар. Peace

Последна редакция: сб, 18 юни 2016, 15:50 от denis.

# 644
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт