Домакини 53/ Да посрещнем празниците светли, с питки с късмети чудесни

• 54 369
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • при късмета
Светли, ти му чети, той ще свикне и после сам ще иска. Първо през деня, вземи една книжка, разглеждайте картинките и като няколко пъти му прочетеш какво пише на страницата, на другите сам ще пита. Започнете с книжки с много картинки и малко текст

# 106
Аууу, шницели! Мляс. Правя чудни, ама от месо. То си продават тук едни тънки, тънки, така си им казват даже - миланеза. Идва от шницел по милански. Само пипер и сол, после брашно, яйце и галета и в тигана. По принцип така се правят и по виенски, затова аз пък си им казвам шницели по виенски. Австрийците (на мм колегите) умират за тях, ама отдавна не съм им правила. Станахме много хора и не мога да поканя всички, а пък не върви да поканиш само една част.
Сега не ям обаче такива неща. Все гледам да е готвено, на скара. Не че съм съвсем светица, ама шницелът е баш от забранените.  Sad

# 107
Джейми, Лус, Славче  Hug bouquet
Смърфи аз изобщо не обичам да ходя по магазините....сама не си се понасям  ooooh! Много трудно си харесвам нещо и ако случайно не ми е кеф - не купувам. И това е не защото имам изтънчен вкус, а защото все намирам кусури - ако не е цвета, ще е дължината..., пък ако случайно нещо е перфектно - то цената няма да ми хареса  Joy По този повод си ходя сама по магазините - този кошмар сърце не ми дава да го причиня на придружителя си. Само малкия идва с мен, ама то е защото още не е ориентиран, а и си блее по хубави жени с удоволствие  hahaha Веднъж само ходихме заедно с мм, и то да си поръчвам очила...е, това е...Покупките за себе си ги правя инцидентно, че решали да си търся нещо конкретно...сама ми идва да се разстрелям.
Аз пък съм учудена, че картичките ми пристигат - малка част пуснах в петък вечерта, а другите в понеделник..., а уж 10 дни...
Шницели не правя, но откакто и малкия прояде стекове съм на 7-то небе - вечерята е готова за 10 мин  Joy
Светли малко е още детенце и не му се задържа вниманието за дълго време - предполагам имаш едни книжки с дебели листи - има най-различни - с много картинки и по едно изречение на страница - сина ми много ги обичаше и обикновенно той ми "четеше", но за повече от 5-10 мин не можеш да му приковеш вниманието. Радвай се, че е подвижен и пъргав - ще дойде време да стои пред компа и тогава на сила ще го караш да тича...
Ма ко на мен само тенджерата ми е "умна"  hahaha
Сега се сетих за един стаааар виц от зората на демокрацията, мутрите и рекламите...имаше една реклама на тефал...Та - две мутри се срещат, ама единия с тиган на главата  Joy Другия го пита - "абе брато, що си с тиган на главата?", а другия сочи тигана и отговаря -"тефал - ти мислиш за всичко!!!"
Та нещо такова е и с тенджерата  hahaha иначе доста загорло ядене имаше  Joy

# 108
Калинка - той мойто мъж няма проблем с шопинга, кеф му е, ами със сметките накрая. Wink От тях го боли главата.  hahaha
Иначе и аз не ходя ей така на шопинг. Не обичам да се бутам безцелно из магазините. Но сега се налага, че нямам много дрехи след отслабването. А и на него му трябва някой друг нов костюм за работа след като има читави само 2. На единият обаче му се скъса панталона при клякане, но не по шева, просто платът е остарял от многото носене.  Wink

# 109
Мм също не обича да пазарува дрехи - ако има едно лесно, след като си е харесал 1 панталон и му е удобен - да си купи 10, и да не се занимава повече...та и за него като се пазаруват дрехи е мъка...Обаче дай му магазин за техника, outdoor магазини, магазини за хобита - може да изкара и няколко дни на сандвичи в тях...аз нямам нерви  Joy Пък сметките си вървят - от тях няма бягане! Да сме здрави - ще се оправим с туй главоболие  hahaha

# 110
Ауу, от сметки за техника никога, ама никога не боли глава. Wink Ако го питаш, това са най-добре похарчените пари.
Като реша да си купя печат за картичките, все ме пита имам ли нужда, а само като споменах за съществуването на домашен плотер и веднага го беше избрал. hahaha Е, нищо, че плотерът е 15 пъти по-скъп от печата. Ама го спрях де, не искам плотер. Peace

# 111
  • при късмета
Добро утро!
Чудя се Калинка и Смърфи, да не са омъжени за моя мъж. Или пък всички са еднакви  newsm78 В магазин за техника и ел. уреди ще живее ако може. Като започна на тази работа, сервиза беше чисто нов, нямаше никакво оборудване и инструменти. Той беше този, който ходи с шефовете да оборудват сервиза. Представете си като са му казали "влизаш тук и поръчваш абсолютно всичко, от което ще има нужда". Все едно да пуснеш дете в магазин за играчки. А той е харчел и чужди пари без да се съобразява с цената, е няма такъв кеф.

Мен за сега зъба изобщо не ми дава ядове, даже не е чувствителен, много съм щастлива.
Допивам си кафето и ще се разходя преди да взема шефа

# 112
Добро утро  bouquet
Мъжете са....мъже  Joy Има един лаф, че при мъжете играчките с годините не се променят, а се променя само цената им  Joy Мм преди няколко дни супер замислено ме пита - "тази Коледа ще има ли пак чорапи пълни със шоколад?"  hahaha детето не ме е питало  Joy
Днес е деня за коледен обяд в училище - сервират им традиционната пуйка. Без униформен ден е - трябва да са облечени с коледни пуловери и шапки. Така и не пожела малкия да купя пуловер, но пък има коледна вратовръзка  Joy както винаги с нещо трябва да сме по-различни...Ще е спретнат с дънки, бяла риза, вратовръзка с Дядо Коледа, елени, елхички и шапка със светещ помпон. Времето за сутрешно кафе ми се удължи, че няма да приготвям кутия за обяд. Остана оче седмица до ваканцията  newsm44
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 113
Добро утро и от мен.Вземам кафе и дано се разсъня  в това гадно време.
Калинка в пазаренето съм като теб,все едно си писала за мен-не мога да си харесам нищо или трудно ще е .Като свикна с нещо трудно го сменям.
А за мъжете,ми моя не си пада по техника,ама хич.Та явно са различни ,за техниката в къщи отговарям аз
за покупките де и да се интересувам като показатели. Laughing
Тая сутрин се събудих в 5 ч ама като е студено не ми се става,а не мога и да заспя.После като звънна телефона аз бях заспала та мм вдигна щерката и оправя котката.
Вчера се поразходих с една приятелка и пак се прибрах с прежда и даже я заплетох снощи.Ми не мога да устоя на тия пусти прежди. hahaha
Днес ще видя какво да готвя и една пратка да взема от Еконт.

# 114
Днес имам цели три картички Simple SmileМони,Контеса,Лейди много Ви благодаря. bouquet

# 115
  • Великобритания
Здравейте и от мен
имам си картичка от Лейди , много благодаря - ММ я прочете  и много му хареса посланието  Simple Smile
аз съм меко казана ужасена - ММ май ще е на работа на 24-ти и 25-ти и ще сме сами с детето , някво ми е много тъпо , и няма как да откаже ,защото от тези дни зависи дали ще остане да работи там още една година , а тази му работа не е за изпускане .. пфуу много ми е криво  Sad
поне на 23-ти на рожденния ден на детето ще си е вкъщи .. то не че ще празнуваме кой знае колко , ама поне торта , украса и балони ще има ..да се отчетем за първи рожден ден , а и да останат снимки за спомен после
днес имам много за готвене , ще правя пълнени пиперки с ориз и кайма , и цяло печено пиле , че ММ утре на работа , да има с какво да му напълня кутиите за храна  Grinning Grinning

# 116
Мими,не се ядосвай,ще имате още много празници и ще сте заедно,знам,че ти е гадно,но какво да се прави.И на ММ се случва да е на работа по празниците и то много често,даже тази година е на 31 на работа,но се свиква да знаеш,аз в началото даже съм ревала като се случи да работи на някой голям празник,но за 11 години вече съм свикнала,трябват парички за детенце и на него не му е приятно да работи на тези светли празници. Hug

# 117
Мими, не се коси - дни като дни са, ще минат и ще заминат.
Аз нещо се опитвам да се разболявам  Crazy Дращи ми гърлото, започнах и да покашлям леко, все ми е студено....Смуча разни хапченца и пия каквото се сетя, и се моля да се вдигна на крака до понеделник. Че нали рожден ден предстои, трябва да съм ок. Няма да имаме кой знае какви гости - само баби и дядото (баща ми), и това е. Сестра ми няма да дойдат, че нещо са скарани с баща ми  ooooh! и с тях ще се събираме по - нататък.
Наред с разболяването ме тресе и много як ПМС, направо е отврат. Не знам какво става - от няколко месеца съм като болна, дойде ли този период. А уж се бяха нормализирали нещата след раждането, ама кой знае.
Наред с тия две "красотички" - разболяването и тъпия ПМС, не ми дава мира мисълта, че във вторник започвам работа. Не знам как ще се оправя аз самата (след толкова години вкъщи), не знам как ще се оправи мм с Дея, не знам как ще си организирам домакинството, и изобщо нищо не знам  Crazy
Оф. Оплаках ви се набързо, извинете  ooooh!
П.П. Добре поне, че има светлина в края на тунела - най - вероятно ще съм на работа само няколко дни, защото имам доста натрупана отпуска и трябва да я изчистя. А дано!

# 118
  • София
Добър вечер, прекрасни!  Simple Smile
Аз съм си тук от преди няколко дни. Нямам много време. Само ви се обаждам, друг път ще мина да ви видя на спокойствие. Надявам се, че ви намирам в добра кондиция.  Wink, предпразнична.
Благодаря да новогодишните поздрави! Няма да ви изброявам, вие си знаете кои сте ми пращали. На никого не съм пращала нищо, така че и не чакайте тази година от мен, догодина... Wink
Ай със здраве!
Чао. Ще мина някой ден да ви разгледам подробно.
 Hug

# 119
  • Germany
Добро утро Simple Smile
Лейди, благодаря за картичката  bouquet
Не можах да спя като хората и съм будна от 5,30... Малкият пак е с жестока кашлица и снощи до 12,00 буха, като накрая повърна от кашлянето Sad Дадохме Синекод и се успокои, но сега ще му треперя да не задържи секрети и да направи спазъм... Ще трябва явно пак да правим изследвания да видим какво провокира тези състояния. Уж бяха отрицателни изследванията за алергия към прах, но не виждам какво друго може да е. Два дена на училище и тръгва хрема и след нея суха кашлица. И това е само началото на зимата  ooooh! Днес сме канени на рожден ден и бях уговрила детегледачката да дойде да гледа децата, но ще се наложи да канселирам, защоот няма да ми е спокойно. На големият му остава коледният концерт в понеделник вечерта, тест по английски и едно класно по музика и приключва със зора. Тук ако знаете какви неща учат по музика  ooooh! Не случайно почти всички деца от класа му свирят на някакъв инструмент. Без допълнителна подготовка няма как да се изкара добра оценка, а тук много държат на всички предмети /особено на музиката/ и дори е възможно да повтаряш заради ниска оценка по музика, рисуване или физическо...
Хубав уикенд на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт