Домакини 53/ Да посрещнем празниците светли, с питки с късмети чудесни

• 54 969
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Марче, не знам никаква хубава рецепта с макарони.  Hug Съжалявам, че не мога да и помогна. Знам, че ще се справиш. Няма нужда да стоиш в кухнята, има прекрасен кетеринг за по-пипкави, сложни и дългоставащи неща. Ще е прекрасно всичките у дома! А после миялнята всичко ще измие. Хубаво да е пълна къща. Радвам се за теб!!! remybussi

Смърфи, весело изкарване! Ще чакаме и снимките ти! Peace

Ма ко, как ти свърши деня?

За децата ми... какво да пиша.
Скрит текст:
Петьо преди 3 седмици беше болен - кашля много, от вторник беше на училището - в петък се върна с температура. Все още я дига 3-4 пъти дневно. Върви със задна хрема. Това е засега. Миленчето... голямо самостоятелно момиче е. казва - ясно, Петьо е болен, аз ще съм на 24.12 вечерта Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Заинати се да не дава грешните пари на фирмите за кандидатстването в Англия. Доскоро се притеснявах дали попълни правилно документите. Всички 5 университета са й отговорили, което означава че попълни всичко правилно. Сега чака удобен момент да пита баща си за Новата година - за да празнува с приятели (засега не сме я пускали - няма 18 и винаги е проблем в заведенията след 10). Следващо е на ред - роклята, още не сме я търсили, не сме обикаляли.. Та това са ми работите с децата.

И аз напоследък лягам към 4... не мога да заспя по-рано... Така, че лека нощ или добро утро bouquet

# 271
  • в сърцата на децата <3
Добро утро  Hug
Хайде днес да сложа от мойто кафе

(Интересно защо не мога да намеря снимка на кафето, което най-много обичам? Сухо нескафе в голяма стъклена чаша, напълнена с кока-кола... Как ли се нарича  newsm78 Това на снимката не прилича много, ама вие ще си го представите  Mr. Green )
Вчера цял ден ме боли зверски гадният венец, детето не слуша, мъжа ме ядосва. Оплаках се  Laughing

Марчева, макарони никога не съм правила - прекалено завъртяни и пипкави ми изглеждат. Но ти ще си се справила отлично, както винаги  Hug Иначе за бройката на гостите - хич не се шашкай. Вкъщи ВИНАГИ се събираме горе-долу тази бройка (ако сложим и децата - даже сме нагоре), пък никога никой не си е тръгнал гладен и жаден. Последно след погребението на татко бяхме над 20 човека вкъщи, а познай дали някой е тръгнал да готви и шета... И все пак имаше достатъчно от всичко за всички, дори дояждахме цяла седмица. А пуйката добре, че не си се хванала ти да я готвиш - такова животно майка само веднъж е правила цяло - е, присъствахме на епизод от филма "отмъщението на мъртвата птица"  Laughing Голямо мариноване, шпиковане, печене, поливане.... Да ти мине мерака за ядене накрая  #Crazy

Смърфче, весело да си изкарате! И да снимаш, после ще си ги търсим  bouquet

Лейди, и аз мисля за Коледа да завъртя поне двойна доза еклери, но ще видим дали няма да ме домързи. Пипкава работа са, а съм с помощничката вече... Може като отидем при майка да ѝ я връча и аз да ги направя  Mr. Green Ако няма да те затрудня - може ли рецептата? Аз ползвам тази от сайта на "супичка"и са доста сполучливи.

Джейми, ти учителка ли си? Извинявам се, но и да съм знаела - не помня  Embarassed Като те чета за къщата... все едно нашата си описала... ама ако взема да разправям ще иде до догодина по това време  Laughing

Ма Ко, извинявай, сигурно не ти е било смешно, но много се забавлявах! ММ е същата шматка, по тази причина като извади ключа от стартера - всичкия ток в колата спира, само някакъв остатъчен за вдигането на прозорците остава. Добре поне, че твоят мъж е намерил начин да подаде ток отдолу, че ако разбираше от коли колкото моя - щеше още да се чуди какво да прави  Mr. Green Между другото - и аз след няколко дена подхващам картонена торта... колкото и отдавна да знам, не спирам да мисля, че е ба си голямата простотия. Какво им пречи децата да си хапнат по парче нормална торта?! Както и да е... шефа има ли поръчка какво да слагате в картонената торта? Събирам идеи...

Люска, прекрасни са ти децата, нали знаеш  Heart Eyes Миленка с приятели на заведение ли иска да празнува? Дано да разреши баща ѝ, тя е изключително отговорно момиче и заслужава доверие  Peace Петьо да оздравява бързо  Hug

Още исках да пиша, но помощничката ми е будна от половин час вече и последните 10 реда ги пиша за това време  Joy Ставам да правя закуска, пууу каква лоша мама съм  Laughing

# 272
  • при късмета
Добро утро!
Люска, дано вече не се разболява Петьо. А Миленка и аз мисля, че може да й вярвате, дано убедите баща й.
Атгелче, това дето го пиеш се казва айс кафе.
В градината правих картонена торта, защото не даваха истински. Сега за у-ще ще правя, защото се оказа, че на децата много им харесва. Тук са малко и истинска торта ще е много. Би ми стигнала някоя от готовите по 12 парчета, че децата така и не изяждат цяло парче, ама те пък нямат с детски декорации. Не е една беля.
В нашата ще има близалка, по едно от тези отделните шоколанчета детска Милка (мислех да е Киндер, но намерих на Милка) и балон. Идеите не са на шефа, той има претенции само за истинската за партито.
Бързо да се оправя зъба.
Писе, проблема може да е в някое реле и да няма нужда да сменяте радиото

Макарони винаги съм правила само със сирене, друга идея не мога да дам.

Ще ходим на кино днес, дано се вдигне тази мъгла

Хубава неделя на всички

# 273
  • София
Момичета, не е проблем в пускането, проблем е, че няма 18. В заведението или питат или проверяват личните карти. Последен път на ЧРД на ученичката почна да звънни - някой да дойде да стои там като придружител Shocked Понеже не е излъгала, че има 18 и почнали я тормозят и се криела до 12 докато не я прибрахме с кола. А идеята да се посрещне Новата година. На всички трябва да е комфортно. Няма сега в новогодишната нощ да се разкарва ММ насам-натам Peace

# 274
  • Великобритания
добро утро и от мен .. едно мрачно е при нас , а - ха да завали , ама не ще
вчера беше толкова хубаво времето , излязохме с детето на плажа , уж да се разходим - тя заспа в количката още на втората минута .. аз пък си взех кафе и седнах на една пейка и си гледах моренцето и ми беше едно такова спокойно ..хубаво
май имам проблем - много съм изнервена напоследък , на моменти дори аз не мога да се трая ..пия витамини , секс правим редовно с ММ , нямаме семейни проблеми , не съм с ПМС , някой да има идеи, че ще се побъркам ..  newsm78
Писе - направих питка слънце , само сложих повече сиренце .. да снимам - ма то остана много малко , добре стана ..за първи път тестото ми втаса толкова много , направо преля
Ма ко -посмях се и аз , то си е смешно де , ама само когато е на други ..
Лейди сега с тези еклери ми пъхна мухата , ама много сложно ми се струва и не се хващам Simple Smile
Luss със сигурност по Нова година ще правят още повече проблеми за 18г.

# 275
  • в сърцата на децата <3
Абе момичета, само аз ли останах с впечатлението, че Марчева ще прави сладки "Макарон", т. нар. "Френски макарон"  newsm78

Мими, пробвай с много високи дози магнезий - по 1 грам 2 пъти на ден. Действа безотказно Wink
Леле, от кога не съм ползвала форума от телефона... ужасен е

# 276
  • при късмета
И на мен мобилната версия насайта ми е ужасна и затова влизам през хрома от телефона, като си вадя сайта като такъв. Така си го използвам както през компютъра. Проблема е в трудното писане

И аз от неразбралите
Абе момичета, само аз ли останах с впечатлението, че Марчева ще прави сладки "Макарон", т. нар. "Френски макарон"  newsm78
това нищо не ми говори

Мими, всички имаме такива моменти. При мен например, независимо от това какво преживявам, може никакви негативни неща да няма, но смрачаването на времето есента така ми действа. Липсата на слънце на много хора така се отразява.

Ето днес оставиха ме да се наспя, като станах мъжа ми беше сложил закуска на шефа, беше го оправил и вече бяха стигнали да играят на черен Петър. За мен остана да си направя кафе и да си седна с телефона докато го пия да си чета. Идилия. Да, обаче час след това ме тресна главата. И аз не знам от какво. Взех си дрогата, че няма да издържа в киното на шума и това е

# 277
  • София
Абе момичета, само аз ли останах с впечатлението, че Марчева ще прави сладки "Макарон", т. нар. "Френски макарон"  newsm78
........................

Ангелче, първо да ти кажа, че пропуснах да те поздравя и да те видя отново тук.  Hug Не е направено нарочно, но толкова съм вглъбена в себе си, че....надявам се, че ще ме разбереш  и изобщо аз много работи пропускам , от едното ми уше влизат през другото излизат... Joy

Да, аз ще се опитам да направя френски макарон и до сега разглеждах рецептите. Всички пишат че са много сложни... А, защо ще ги правя ли, ами имам останали белтъци и или ги хвърлям или пак ги хвърлям ама с формата на ненаправен  добре френски макарон, ще ви се похваля съвсем честно, а и ще ви снимам всички сладки които сътворих и направих, я да се хващате като мен  и да развъртите тенджурята...ама ха.  Само аз ще се гърбя.. Naughty  Heart Eyes
Сега чакам, така пише из рецептите и затова  започвам да опаковам подаръците, а за чужденците по една бутилка хубаво вино и бонбони, няма да се излагам пред.... чужденците я. ТолкоЗ!

Разбира се, че съм пропуснала за еклерите които е писала Калинка...какви са.. newsm78 Тези които аз правя са лесни и бързи.

Мими, вземи си малко от онези розовите хапченца - Деанксит, хем отпуска, хем не е пристрастяващо, хем се усмихваш или си вземи магнезий. Аз го пия всеки ден - разтворим. Споко.... и на мен ми е нервно.
Отивам да се вихря.  Simple Smile Simple Smile

# 278
  • в сърцата на децата <3
О, Марчева  Hug Хич да ти не Е  bouquet Стискам палци за макароните, но ти си си майсторка - ще се справиш Peace

Изпратих си мъжа да пазарува с детето... Вече час ги няма. Очаквам като се приберат да ми го изкара през... носа... поне  Joy Той винаги ми я набутва да пазарувам с нея, но той не го прави. Сега хак да му е, ще види какво е готино да иска хиляда и сто неща, да ги слага сама в количката и да ПОМНИ какво е взела! Че ако извадиш нещо, на касата какъв цирк настава...  ooooh!

За да не си мисли Марчева, че само тя шета - направих двойна доза бисквити с шоколад и кокос и тестова салата за Коледа. Получи се салатката, но ще заменя колбаса с риба, мисля си, че повече ще ѝ ходи. Рецептата е моя измишльотина, сбор от няколко други, пускам я в скрит текст - приемам идеи какво да добавям и подобрявам  Hug
Скрит текст:
1 Пакет шарени макарони-спирала - сварени. Добавих запържен до карамелено лук, кисели краставички, колбас, червено цвекло (съвсем скоро открих този зеленчук и сега слагам на... всичко  Laughing) Дресингът е майонеза и кисело мляко 1:1, черен пипер, сол. Мисля, че и лимонов сок ще му дойде добре, защото киселкото ѝ върви. Но пък на мен (особено сега) - кисело ми дай... Та може и да пропусна лимоновия сок, всеки може да си добави... Може би да пробвам да мариновам цвеклото? Сега го сложих съвсем сурово - само обелено и нарязано. Мисля да добавя печена чушка  newsm78

# 279
Привет Simple Smile
♥snow_angel♥ Да от тази година съм в редиците на учителите.Аз не си спомням как съм те изтрила в ФБ  Embarassed
Това пазаруване с деца ми е до болка познато рибирам се с всичко друго но не и с това което ми трябва.Новата мода е да направя списък и той да остане в къщи до компа .Добре че големия все по -често си остава в къщи та звъня да ми напомня какво съм написала. ooooh!
марче макарони казваш, после ще споделиш как са станали.Може да ги пробвам някой път.
luss дано бързо се оправи Петьо, много е неприятно и в къщи вече няколко пъти се случва така.
Днес от обяд до преди малко бяхме на село .То не е нормално 20 .12 - поне 15 градуса беше .Толкова боклук има.... подготвяме за другата седмица .Имаме орех в двора е прибрах си една торбичка орехи.
Имам супа и дроб сърма за мъжете, аз една коприва с гъби и булгур си правих вчера, та днес няма да се готви.
Сега ще слагам вечерята и продължавам да пиша.

# 280
  • Великобритания
Ихуууу ..дойде колетът от мама от България днес .. 30 кила , хора не мога да го чака по стълбите до 3-ия етаж
вътре чудесийки всякакви , подаръци от мама , от брат ми , от леля ми .. за мен и ММ по един подарък , всичко друго за детето
и мезета , и сиренце и кашкавалче , ракийка за ММ , подправки , които си бях поръчала .. и най -хубавото - бонбони лукчета ..ех , как ми се бяха прияли - вече унищожих един пакет - да ми се успокои гърлото хахахах
имаме и много детски книжки с картинки , сега детето уж ги разглежда , ама не спря да ги блъска по земята .. много сме доволни и двете .. опаковахме подаръците и ги наредихме под елхата и ми стана едно хубаво коледно ..
направих и щрудел днес с леко киселки ябълки , сиропиран е и чака ММ да го опита , че аз не обичам такива сиропирани неща
ооо и наготвих - пиле с грах и картофи , и изчистих - ем айде похвалете ме де .. пу пуу да не ми уроки  Laughing Laughing
ще взема магнезий , ще го пия да видим как ще е
Марче - да взема деанцит душко , ама тука у Англията го няма .. не се сетих да кажа на мама да ми прати мента, глог и валерианче ..ама дано се пооправя с магнезия

# 281
Добър вечер от мен,чак сега успях да седна и да прочета.Днес поспах до късно,после пих кафе и на обяд решихме да излезем.Разходихме се имаше коледен базар с ръчно правени неща и по магазините обиколихме.Времето беше хубаво и купихме на мм и щерката по едно яке,и за нея както винаги още нещо-пижама.После обядвахме и подхванах вечерята-риба с картофи.
Ма ко ето за тези макарони пише Марчето. Laughing
СД засяда диска вътре,не е предпазител,но не искат да го ремонтират.
Мими браво за колета,а това може да е от времето.
Марче ще се справиш бе,аз се справям с толкова гости.Вярно рядко ми се случва 1-2 пъти в годината,но не ми е проблем а и не са капризи моите. Mr. Green
Люси   давай нещо  на Петьо,нали и алергия има.А за Миленка не се притеснявай ще се справи с кандидатстването и рокля ще вземете.А за Нова година няма ли друг,който има 18 г да е с тях. Thinking
Хайде пуснах си едно филмче и сядам да гледам по нова тв.
Успешна седмица ви пожелавам и по малко да готвите за празниците.

# 282
  • при късмета
Привет!
Ние бяхме на кино, на детско филмче разбира се, после в KFC и сме доволни, особено шефа.
Не знам дали сте чули, че в части от квартала от снощи няма ток. Аз за късмет съм в първата линия на имащите ток. В новините казаха, че до 8 ще го пуснат но още няма. Не само, че не светка отсреща, ами и в другата посока още един блок изгасна, дето имаше ток покрай аварията.
Дано ни се размине на нас спирането.

С шефа ще правим бисквити явно в последния момент. Някой да ми припомни меденките можеха ли да се лепят със сладко една за друга? Валееееее? Още не съм вадила рецептите дори. Меденките ни харесаха най-много. Миналогодишния опит за линцери не се одобри достатъчно. Не, че останах де, ама меденките са по-хубави. Ще направя и тези дето са ни традиционни, ама не им знам името. Рецептата е в бебешко списание и от там я гледам.
А с такива френски макарони хич няма и да се хващам

# 283
Привет bouquet.Марче,за теб съм сигурна,че ще се справиш мила,не се тревожи толкова Hug.    Ангелче,и аз съм пробвала да пращам Светли с ММ на пазар,че след всеки пазар ми викаше,че това дете все разревано го прибирам,ама след два пазара на ММ и детето се отказах,е той го прибираше щастлив,но с един куп боклуци,но чашата преля когато се прибраха с храна за кучета,че на картинката има куче и Светли много го искал,а ние куче нямаме ooooh!.При мен е закон,че се купуват само две неща и то ако е храна,играчки една и то от левчето до максимум 5лв.    Ма ко и аз чух по новините,че в София няма ток,дано ти да продължиш да си имаш.Мими,честит ти колет,да почерпиш Wink.

# 284
Светли, това с храната за кучето ме довърши просто  hahaha Моите са скромни в това отношение, ама то не е късно де. Да не ме чуе дяволът само  Praynig
Мими, много ми стана хубаво като прочетох за колета. Напомни ми за едно време, когато аз получавах такива колетчета от мама. Беше преди хиляда години, Боже, кога мина толкова време.......
Ма ко, аз не мога да помогна за бисквитите, съжалявам. Успех и дано не ви спрат тока  Hug
Марче, успех с макарона  Peace
Люс,  Hug Дано измислите как да го направите с излизането на Миленка.
Моите дребните заспаха отдавна, аз поизчистих тук - там и мисля да лягам вече. Утре нали съм работна, трябва да съм свежарка  Whistling И пак са едни схеми при нас, направо ми омръзна от тези схеми и планове вече. Едното дете тук, едното там, пък аз еди къде си...Уф. И мм уж е в отпуск да гледа малката, докато аз изляза в отпуск, а пък вятър го вее на бял кон него! Поне се успокоявам, че останаха само няколко дни още, после пак аз поемам щафетата.
Айде лека от мен, до утре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт