Домакини 53/ Да посрещнем празниците светли, с питки с късмети чудесни

• 54 967
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Привет милйчки bouquetДнес се занимавам с подаръците за дядо Коледа,опаковам ги и ги крия Simple Smile,че за всички съм подготвила изненада под елхата.Днес свекър ми ни купил по едно талонче и само аз имам печалба 50лв.Люска bouquet Hug.За картичките как ги доставят от Бг пощи не знам,на бг дружките ги пуснах заедно,а само две-три са получени,дано до Коледа да ги получите всички.

# 256
Добро утро, момичета! Променили са ни полета за утре и ще трябва да ставаме рано-рано. Sad Тъкмо си мислех как този път е супер, че ще станем в нормално време, но уви. По тъмни доби пак....

Сега отивам да правя багаж... Две седмици, две различни места, пак ще помъкна гардеробите, хаха. hahaha

# 257
  • в сърцата на децата <3
Здравейте, момичета... Аз не съм много адекватна И днес, много ме боли венеца на зъба, дето ми го правят  Tired Днес даже за първи път ми се случи да ми прилошее на зъболекарския стол, направо имах чувството че ще припадна... Офффф, гадна работа са тия зъби  Sad

# 258
Добра вечер!
Имам картичка от Вио  newsm44
Ангелче  Hug бързо да ти оправят зъба.
Смърфи с пожелание за много здраве и късмет, ти честитя именния ден на патерица  bouquet Ако си мислиш, че тук шофьорите са по-различни, а трафика по-малък  hahaha Лек полет и весела ваканция!
Джейми новата коледна придобивка основен дом ли ще ви бъде?
Лус  Hug Heart Eyes Ние обичаме миризмата на тамян и преди да прекадим вечерята, мм прекадява цялата къща. Харесвам ритуалите.
Мони при вас ще е весело за Коледа!
Светли май Ма ко няма да е сама в печалбите  Joy Честито!
Вио много е пораснал красеваца пу,пу  Heart Eyes
Забравих какво още щях да пиша....
Два дни правя еклери като луда - 4 дози  hahaha Обаче утре ще си почина юнашки, че вече сме във ваканция и футбол няма да има, и еклерите направих и поднесохме.
Спокойна вечер  Heart Eyes

# 259
Добро утро.Имам си картичка от Бонболйна,много ти благодаря. Малеее,много ми е студено тази сутрин,сега запалих камините и не мога да се стопля още,а съм ги напълнила с дърва и горят яко.Хайде лек ден Ви пожелавам и до после.

# 260
Добро утро

Това е кафето, което обичам да пия тук - само тяхното еспресо се доближава до моя вкус.
Чета сутринта новините и се пообърках...Светия синод /само за тази години/ е сменил датата на Игнажден от 20.12. на 19.12. /имат си своята причина/. За мен обаче си остава на 20.12. Та който както реши - на Игнажден се гледа какъв човек влиза първи в къщата ви, не се изнася нищо, не се дава нищо на заем, когато се излезе от къщи-трябва да се връщаш с пълни тъце.
Вече е 8 часа, а на вън е тъмно...
Усмихнат ден ви пожелавам  Heart Eyes

# 261
  • София
Добро утро!

Калинче, благодаря за кафенцето! И аз прочетох за пренасянето на Игнажден, не знам колко е правилно. newsm78

# 262
  • Великобритания
добър ден от мен
Лейди у ваше село имате ли кафенета Nero , те са същия тип като Costa и кафето им е добро ..на мен ми допада доста , само дето почти винаги местата са заети , обаааче като видя свободна маса и веднага се разпростирам .. храня си детето там , цъкам на телефона , общо взето - приятно е
сега прочетох  ,че в съседния град щели да отварят друга Costa , и жителите са възмутени - за какво им е , те си имали Nero , нямало нужда тъй като са малко градче ..дъра дъра - да видят в Бг как се излиза от кафе , за да се влезе в следващото  Rolling Eyes
аз замесих едно тесто , сега докато го чакам да втаса , умувам на какво да е - на малки питки ли, на голяма питка ли.. със сирене или без .. newsm78
голяма чуденка ..отивам да мисля

# 263
Аз за минутка да се разпиша , че вече и аз не знам къде съм.Направих си второто за деня кафе.
Имам да правя тестове за 7, 8,11  , 9 ,5 клас последните два са с приоритет че са за тази седмица ( тя без друго е три дни и аз два теста съм сложила  ooooh!)  другите са също важни, но там имам още малко време.
Отделно две теми имам да подготвя за понеделник и един куп задачи извън работа .
Ladybird_ изместват го за да се почете св. Игнатий Богоносец,а не да остане на заден план заради отбелязването на Неделята преди Рождество Христово.
Работата по къщата ( вила ще е , не основно жилище ) започва, тази седмица ще се почиства и изоре двора, ще се слага ограда че тази която има е само името и ограда.
Иска ми се да подготвя една доза шунка за празника и да замразя и да направя още една до четвъртък.
И меденки и линцерови сладки искам, ама май с искането ще си остана. Преди обед успях да занеса направените сурвакници на базара на ДБМ .Никак не ми стига времето.

# 264
  • София
Другарки мили, здравейте!  Hug
Времето страшно ме препира и май нямам време. Оказа се, че ще имам гости тази година около 14-15 човека , и на двата празника и на Бъдни вечер и на Коледа. Мястото не ми е проблем, масата ми е по принцип за 12 човека и все ще смотам още двама-трима, но... готвенето направо ще ме скапе. Първо си чакам гостите от Лондон, ама се оказа, че тези мои хора ще довлекат още двама англичани - семейство. Що не си стоят по къщите на тези празници... newsm78  Ще им направя аз един Бъдни вечер, ще ги окадя добре с тамян да видят как го правим ние, тук у нас. Те са католици и може пък да им хареса... знам ли. Ясно ви е, че когато се прибра У тази моя къща нямаше абсолютно нищо за храна, та пълних шкафове , хладилник, фризер... ами направо се съсипах от пазар. Но и това не е проблем, защото всичко мятам в колата, но готвенето...ах, готвенето....Направих много коледни сладки до момента, така като смятам около 2-2.5  кг масло съм ползвала, така ще вие преценете колко сладки извъртях, то не бяха формички, то кравайчета, подковки....оф.. Simple Smile Купих и пуйка - огромна е, как ще я правя един Господ знае + традиционната капама и още и още... Днес ще завъртя баклавата да престои,  добре да поеме маслото, че моята е с много масло,  а в  близките  дни ще я заливам. Оф... Дали да не забъркам и едни френски макарони...не съм правила до сега и ако някое знае подробности може и да сподели, съвет да дава не е лошо, приемам. Ако са трудни направо да ме отказвате докато е време.
Джейми, прекрасна новина! Живот и здраве да е!!  Simple Smile Ще я направиш като кукличка. Браво, обичам такива покупки.
Всички които са имали празници, да са живи и здрави!
Отивам в коледната тема за да видя как вървят нещата там.
Ще мина пак!  Hug

# 265
Момичета, вече сме в щатите, в Орландо. Полетът и имиграционните проверки минаха наред, сега си почиваме в хотела.
Имам нет в хотела, така че няма да изчезна напълно. Много целувки!

# 266
  • при късмета
Добър вечер!
Смърфи, да си изкарате страхотно!
Люска, децата как са?

При нас от сутринта се почна  ooooh! Майка остана при шефа и с мъжа ми тръгнахме до пазара. Слизаме долу, не можем да влезем в колата. Забравил вчера включена затоплящата седалка и няма грам ток. Ама толкова няма, че алармата не ще да отключи. И понеже винаги всичко е в най-подходящия момент не можем да отключим нито една от предните врати с ключа  Joy моята от седмица е развалена и се отваря само от вътре. Като го питах защо обикаля колата и не отключва с ключа, ми казва "ми тя вчера и тази врата отиде ключалката"  ooooh! Замръзнала и се откачило нещо. И багажника ве можем да отключим, че и той няма ключалка, само с бутон от вътре се отваря. викна един приятел да му даде ток. Закачи кабелите от другия акумулатор от долу под колата, директно на стартера и я отключи с дистанционното. Добре, че му идват всякакви идеи и познава колите.
Ама не му се размина мрънкането, че е забравил нещо включено де.
После поне добре се разходихме, времето беше много хубаво.
Даже успях панделките днес да направя всичките, остана ми половината торта.
Ама до сега ги майсторих, извадих си очите.
Сега почивка
Хубава вечер на всички

# 267
Смърфи, весело изкарване!
Марче, почвай от днес да готвиш, че то време не остана до Коледа  ooooh! Пуу, много гости бе, аз не се наемам да посрещам толкова много народ. Като знам примерно като имаме само едно семейство на гости какво става, представям си 14 - 15 човека да ти се изсипят на главата какво е...  Stop
Ма ко, не ви е било ден. Или поне сутрин де. Важното е, че всичко се е оправило бързо  Peace

# 268
Ма ко,то винаги става в най неподходящия момент.Оня ден и нашата стана така във вторник.Обаче радиото само се включило и работило два дни само и ток едва едва свети,но не пали колата.Та зареждахме акумулатора и пеша излизахме.Обаче така или иначе нещо иска да се оправи това сд,та сега е махнато на цяло и ще се взема ново,защото майсторите не им се занимава.Обаче пък на мен не ми се дават сега излишни пари.
Смърфи да си изкарате страхотни и чакам снимки . Wink
Марче ще се справиш с готвенето,майстор си.После 3-4 дена релакс.
Вио как си ти след работните дни.
Джейми ще се справиш  със задачите.
Мими кажи какво направи ,пък може и снимка да покажеш.
Аз днес малко подреждах  и използвах че сме и 3 в къщи  та на всякой имаше задача.После готвих грах със свинско и за утре риба извадих.Днес поне беше по-топло от вчера.
Хайде по едно за лека нощ.

# 269
  • София
Другарки  мили,
 не споделихте с мен рецепта за макарон...нищо , аз забърках едни с шоколадов пълнеж. Сега стоят и ме чакат в хладилника да се стегнат и ги почвам.
Ох, Вио, много са 15 човека на гости, ама какво да правя...от мен ще има сладки, баклава, тиквеник/щрудел, капама.  ТолкоЗ.  Реших да поръчам кетъринг за другите предястия ,  вкл. и за пуйката, те да ми я приготвят, ами аз не съм ресторант, не мога повече.  Naughty Избрах си ги и вече се обадих на едно място и ми взеха поръчката. Ще ми ги доставят на 25.12 по обяд.  Каквито са - такива, надявам се че са добри, защото вече съм им била клиент. Оф, да мине Коледа и вече съм посрещнала Новата година..... уморена.
Писе, колкото и да ми е приятно да бъркам тенджерите , то всичко си има предел. Защо на мен все ми се случва, приятно е но...ааааааа..
Хайде, ставам да ги метна във фурната сладките.

Общи условия

Активация на акаунт