Домакини 53/ Да посрещнем празниците светли, с питки с късмети чудесни

• 55 283
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Ангелче,да не отлага майка ти,а да настоява за операция,казвам ти го от личен опит.Аз през какво съм минала с тази жлъчка не е за разправяне,а тогава бях само на 21 години,но още помня какво преживях,даже си пазя камъните които са извадили.Операцяте е най-доброто решение,поне според мен,няма нощо страшно.Стискам палци,за майка ти всичко да мине добре.А докато я оперират да внимава какво яде,аз заради кризите ядях само варени картофи.

# 511
♥snow_angel♥  аз чисто технически не схващам защо/и как/ е направена лапароскопия за пукнкция и екстракция на камъни, а жлъчния мехур е оставен...аз такова нещо не съм виждала, ама то и не всичко съм виждала с тази ЗК....Ако не те затруднява - напиши ми на лс клиничната пътека по която е направена процедурата и каква "операция" пише в епикризата при изписването.

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 12:57 от Ladybird_

# 512
Ангелче,да не са правили сонда на майка ти?И аз като Лейди се задудих защо жлъчката не е извадена.

# 513
  • в сърцата на децата <3
Папилотомия се казвало нещото, което са ѝ правили. Епикриза няма. Казали са ѝ, че ако много бърза да отиде другата седмица да ѝ я напишат, но ако не бърза, можело и по-другата... Те днес най-после успяха болничен да ѝ дадат, разгеле една седмица след изписването... Абе българска работа  Close

# 514
Привет момичета.Аз днес започнах мартениците и пробвам  разни моделчета.Времето беше топло и пуснах две перални та успяха и да поизсъхнат.
Ангелче-ще ти кажа от опит и другия път да знаеш и питаш тук.Епикризата се дава веднага в момента на изписване,това беше преди да се дава след седмица!!! Naughty  Лошото сега на касата е че с тази епикриза може да наложи да плаща,но като е спешен случай ако се маха жлъчката не знам  как се процедира,по принцип не можеш да влизаш отново в болница до 30 дни. Което за мен си е   #Cussing out
Вио как е принцесата днес  след първия ден в яслите,имаше ли рев или повече ти поплака. Wink
Ма ко няма почивка ,да знаеш.
Моя е настинал ама здравата и от вчера без да мрънкам се лекува сам,ама май няма да се оправи скоро.  Crossing Arms Като не слуша и излиза  както е вътре на топло,така ще е .

# 515
♥snow_angel♥  Praynig Hug дано тази процедура донесе облекчение на майка ти. По закон - епикризата се издава на пациента в момента на изписването му, като пациента се подписва на последния лист от историята на заболяването, че я е получил. Задължително трябва в епикризата да са написани и датите на двата задължителни прегледа в рамките на месец.
pisenxeto - в рамките на 1 календарен месец от изписването не трябва да се влиза с една и съща диагноза в болницата... Пациента не трябва да заплаща ако се наложи - просто отпада 1-вата клинична пътека, която е усвоена от болницата - един вид болницата да си е направила сметката защо не е лекувала адекватно пациента....Това е направено уж да не се източва касата и с един пациент да се пускат много КП-и.... Иначе в рамките на 1 календарен месец можеш да влезеш в болница, но с друга диагноза и по друга клинична пътека.
В сучая с ангелчето, ако на майка й се наложи спешна операция за отстраняване на жлъчката - то тя не трябва да плаща!!!

# 516
  • при късмета
Ма ко няма почивка ,да знаеш.
Няма, никаква даже. Ей сега влязох, вече трябва да тръгвам за шефа.
Хрумна ми много "умна" идея  hahaha Да направя пица с тесто за памук погача  newsm78 Много ни харесва и много се яде вкъщи. Ако пробвам на пица какво ще стане? Валеееееее или някой по тестото да ме светне
Ангелче, дано не се налага на майка ти пак да влиза. Леле в каква каша са ви вкарали  ooooh! Дано поне са си свършили работата, на мен тези диагнози са ми непознати

# 517
Ма ко - докато не пробваш, няма как да го разбереш  Joy Обаче имай в предвид каква пица обичате - дали с тънък и хрупкав блат, или с по-дебеличук и пуФкав  Joy защото с тесто за питка блата ти ще стане пуФкав.

# 518
  • при късмета
За пица хич не сме от претенциозните, Калинче. Аз обичам тънка, мъжа ми не по-дебела, а направо дебела, така, че все на някого ще уйдисам  Laughing Шефа е без претенции.
Иначе предположих, че с това тесто ще стане по-дебела. Но това за памук погачата го ядем и на питка, без да е гарнирано, много ни е вкусно. Иначе мерси за напомнянето, че поне по-тънка да я направя преди да се отпусне в тавата.

Много хора липсват, ще се вадят тефтери. Бързо на отчет къде сте и какви ги правите

# 519
Ей ме да се отчета  Heart Eyes
Мина първият ден, мина повече от добре. Заведох я сутринта, нямаше драми, нито рев, нито нищо. Съвсем леко и трепна гласчето като трябваше вече да влиза в стаята, и толкова. Направо е на мама мъжкото момиче, много съм горда с нея. Това е засега. По - нататък ще видим, но така или иначе до края на седмицата ще си я взимам на обяд, така че се надявам да свикне плавно с мисълта и за спане там. Да видим. Аз също съм добре - криво ми беше и ще ми бъде криво още дълго време, но...се ля ви, какво да се прави.
Писе, да се оправя бързо тм, че каквито са мрънкала.......   Hug Прави му чайчета и му кисни краката в гореща вода с морска сол, много помага  Peace
Ангелче, дано всичко е наред с майка ти  Praynig
Ма ко, стана ли пицата?

# 520
  • при късмета
Вио, браво на Дея! А в какво настроение я взе? Доволна ли беше от разнообразието или нямаше търпение да си тръгне?
Пицата е за утре, ще докладвам

Мен ме умориха крака и ръката от падането  ooooh! Днес става седмица, а е много странно. Първоначално чак не можех да ходя, толкова бях натъртила крака. Странно, че и синьото не беше много. При падането си усуках глезена, подпрях се на длани, а това не трябва да се прави никога, светнах се на секундата и се отпуснах на лактите на двете ръце, за да не си счупя ръката и тогава вече и коляното имаше челен сблъсък със земята, логично  hahaha За 2 дни спрях да куцам и вече можех да си стъпвам на крака. Интересното е, че отока не минава и започна да посинява сериозно, чак след като ми помина крака и можех да стъпя на него  newsm78 Това му е странното. Сега ме боли коляното само при контак с него, като го опра някъде. Лакътя също е син и от вчера ме боли само като го сгъвам. Какво е това чудо, не знам, за първи път ми се случва подобна хронология.  ooooh!
Ще оживея де, просто ми е странно, не е като да ми е за първи път да се контузя сериозно  Laughing

# 521
Здравейте ! Днес с мм се скапах ме от чистене . Аз повече командорих както се изрази той. Ама златен е. Изчисти фритьорника, котлоните, микровълновата. Все неща дето мразя:) Хранах се с основно почистване на шкафове и истории и деня замина.
Ангелче Мойте съболезнования за баща ти!
А майка ти да оздравява скоро!
Не се отчайвай след лошото идва и хубаво!
 Вио да ни разказваш за яслените трепети. Оле като си представа, че пак ме чака и от сега ми се реве.
Ма ко имам страхотна рецепта за хрлебопекарна ако имаш давам утре.
Писе бой зад врата като не слуша 😄

# 522
Добро утро момичета вземайте по едно кафе и по задачи всеки да крачи.

Вио браво на Дея,герой е тя дано все така е и свикне .
Тити хубаво си изчистила,ние това правихме в неделя ама и тримата чистихме та свършихме бързо.
Ма ко явно вътрешно е наранено,за да избива чак сега синьото.Ти не се ли сети да мажеш с нещо ,за да няма хематоми.
За памук погачата може да сложиш по-малко мая ,за да не се надува толкова или пък веднага да печеш като омесиш.
А за мм той сам се лекува тоя път,което ме  зарадва.Иначе явно се натрупа този път повече ,но пак той си е виновен,дано само не вдига температура,че трудно смъква.Иначе чайове,спрей за нос и краката в топла вода със сол сам си направи и витамин С взема.
Аз днес ще изляза да платя една поръчка на семена за цветя,после имам и други,а март пък са луковиците на нарциси и лилиуми и др китки. Laughing Двете ми лудости не ме оставят-китки и прежди. Wink
Лек ден ви пожелавам. bouquet

# 523
# 524
Добро утро  bouquet
Лус Hug
Контесааа честит имен ден  Heart Eyes Къде те отвя зимата?!?
Вио не се притеснявай  Hug Ще свикне Малечка-Палечка  Heart Eyes
Ма ко  Hug
Писе на мен ми набодаха лукоичките вече, но изобщо нямам идея как да ги опазя от катерици, гълъби, охлюви, куче и най-вече футболисти... ooooh!
Тити чистенето не е интересно - я кажи какви ги вършат малките разбойници  Joy
Смърфи снимките си ги оставих за тази сутрин - на тишина, с кафе...абе пренесе ме на страхотни места  Heart Eyes
Усмихнат ден ви желая  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт