Домакини 53/ Да посрещнем празниците светли, с питки с късмети чудесни

• 55 283
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Писе ти си за бой, че ги търпиш. Оправданията на пазара.Аз такива не ги изтрайвам .
Мм пак изтрещя купи си нова кола . Продаде другата макар , че не беше остаряла само на година . Ама квото си реши с нея работи все пак. С продаването Що тъпансри звъняха, то големи цигании . Точ

Мм го признах златен темерут е. Аз още на 1 съм му теглила едни.
На скоро майка си купи нов диван по- голям. Стария го пуснах в олкс. Писа ми едно момиче хареса го , видя го. Чакаше транспорт . Събуди ме едната сутрин да ме занимава , че майка не си дигала телефона.Пък тя имала транспорт само от 12-1 . Побеснях . Викам тоя диван исторически стана . Писа ми , че съм била груба . Викам ако и теб те събудят и ти ще си груба. Не било лесно да намери транспорт .Такива оплакващи се не ги търпя . Може би защото аз и майка сме раз прас. Решим ли нещо става независимо , че сме жени.

# 556
# 557
  • в сърцата на децата <3
Добро утро  bouquet
Както винаги, Люси е най-ранобудна и е сложила кафе с чудесно пожелание  Hug

Измислих как да ви покажа клипчето - качила съм го в групичката "Домакини" във ФБ - мисля, че всички ви има там. Ето линк и от тук, но ако не сте в групата няма да се отвори - https://www.facebook.com/nithwish/videos/1122325307786247/
Цялата галимация е, защото имам колеги на ММ в приятелите, а той не е казал, че съм бременна, защото когато бях бременна с Ели шефа му... абе беше решил, че може да го мародерства както си иска, защото един вид няма сега да тръгне да сменя работата като ще ни се увеличават разходите и пр... Та сега не е казал, а и имам доста хора в "приятели", които бих предпочела да не ми се навират чак толкова в личния живот  Mr. Green

Сега да подкарам поред - от Ноември печката ми се мъчи да се развали. Въпросното копче (програматора на фурната) е сменяно поне 5-6 пъти докато беше в гаранция, но вече не е. Обаче по "българския" начин (т.е. с потупване тук-там) тръгваше. До понеделник, когато отказа напълно. И се тръгна по мъките да търсим въпросния ключ. Ако някой тръгне да търси шест тактов програматор - да знае, че тва е най-дефицитната стока във Вселената! Във вторник обиколих сума магазини - три, четири, пет, седем, осем тактови... не и шест! Накрая започна да духа, заваля дъжд и за да ми е гадно - бях в част на града, от където хем съм близо и такси не ме качва, хем автобус не минава. Но вчера ММ си взе почивен ден, обиколихме и намерихме. Дори си го смених сама  Joy Е, не мина без фал де - набодох си пръста на едното стърчащо краче, та псувах, та кръв се лееше, та жици се чистеха... Абе емоция отвсякъде  Joy

Sta-di, пробвай спрей Куикс - някаква морска ли, океанска ли вода се води - не е лекарство, но много добре отпушва носа  Peace И дано да се оправя бързо Гого  Hug

Джейми, ти верно си луда калинка, да знаеш  Hug Нито ще стане по-лесно, нито по-добре, нито по-евтино да ги ремонтираш тия керемиди, що си взимаш на баир лозе? И наистина ако са зеленясали от наклона - пак ще стане същото.

Ма Ко, видях ви аз снимките  Hug Верно са 1:1 с мъжа ти! Което ме подсети за една случка - прясна-прясна от последното ни посещение при родителите на ММ. Ели си е дива и крива по принцип, но нали все пак всички си я знаем... Обаче свекъра (който е алкохолик) си беше пийнал (както винаги) и се дразнеше, че мрънка за всичко. И тя се тръшка там за нещо, а той "Ей, не спря да мрънка, змийче!" Аз само го погледнах, но нищо не казах. Но след третото повтаряне на репликата не се сдържах и му казах "Ами не знам, да ти кажа честно нали откакто се е родила всички ми повтаряте "на баща си прилича"..."  Joy Joy Joy

Гледам, че се оплаквате от майстори... Аз откакто ни направиха плочките, за друго "майстор" не пускам вкъщи! Всичко си правя сама или с ММ. Сигурна съм, че ако е специалист може да стане и по-добре, но хем ни излиза пъти по-евтино (че нали събираме пари... пак!), хем и да не стане няма на кой да се сърдим  Mr. Green Но на 99% нещата са точно както си ги представям, а ММ само мърмори "да ти имам и въображението"  hahaha Кой го е бил в главата да си взима филолог, всички знаят, че не сме наред с централното  Mr. Green

И за последно - ще трябва да си купувам робот, моя съвсем се пенсионира... Колебая се основно между тези два
http://magprom.net/kukhnienski-robot-kenwood-fp731
http://magprom.net/kukhnienski-robot-andrew-james-pm0816-800w
От една страна - сегашния ми е 600W и ми е достатъчно мощен, т.е. това не е толкова важно. От друга страна - Kenwood са си марка, докато другото го чувам за първи път (което не значи, че не е някаква хубава марка де, просто не съм ги чувала). От трета страна - цитрус пресата ми е необходима, защото най-много ползвам нея и големия нож за рязане и кълцане. Мелничка за ядки не ми трябва, имаме си Нутрибулет за пасиране и фино смилане на всичко. Обаче за разликата от 30 лева мога да си взема отделна цитрус преса, ако Кенууд-а е по-добрия вариант. Защото ето в момента като ми се скапва робота и оставам и без чопър, и без преса, и без ренде.. Абе с изгарянето на един уред се лишавам от много неща. А и точно сега не мога да отделя кой знае каква сума за такава придобивка (още ме е яд, че дадохме 300 лева за Булет-а, ама ММ е класическа жертва на рекламния бизнес). Та така... Приемам и други предложения. Трябва ми голяма купа за рязане, малка купа за рязане (може и без, но предпочитам да има), цитрус преса, рендета. Кана и сокоизтисквачка не ми трябват, бъркалки за тесто - също (имам хлебопекарна), бъркалки за яйца не ми трябват - имам си миксер с пасатор... Абе наистина най-основните неща са ми необходими, но много държа да е с МНОГО степени скоростта, защото на сегашния не мога да ползвам приставките за рязане на катофи и шайби, защото и ниската скорост е много висока за тази цел и нищо не става.
Оф пак се отплеснах с писане, ама вие си ме знаете, че съм "Мара подробната"  Mr. Green

Гушкам ви всички, усмихнат ден от мен!  Hug Hug Hug

# 558
  • при късмета
Добро утро!
Ангелче, видях го младежа. Много е хубаво, че пак ще има бебе в темата.
За майсторите и ние сме така вкъщи. Само дето мъжа ми и от строителство разбира над любителско ниво. Само дето вече няма време и желание да се занимава с това, но като се наложи. И от електроуреди също. Само ТВ още не е ремонтирал, че не му давам. Много висок волтажа там и ако стане някой сакатлък, ще решат, че нарочно съм го накарала  Mr. Green с някакви лоши помисли  hahaha Като не иска да яде гъби  Laughing

Записах шефа сутринта за 1 клас. Очертава се да си останат целия сегашен клас на едно място, което е супер. И госпожата която е почти сигурно, че ще им бъде, повечето родители щяхме така или иначе да изберем.

Пак хуквам насам-натам, хубав ден на всички  Hug

# 559
Добро утро.
Ангелче, изгледах клипчето.  Hug Много хубаво събитие ви предстои.
А за носа на Гого  му капя физиологичен разтвор, но го купувам на малки дози в едни шишенца като епруветки. И Шуслеровите соли давам+ Инфлуцид. Надявам се да се размине леко и без много лекарства.
Лус, благодаря за кафето.

Аз си изпивам моето, докато ви пиша. Преди това сготвих и измих чиниите. След малко ще излезем на разходка с Гого и ММ и след това съм на работа, а те ще се гледат. Намерих скоро един магазин за перилни, почистващи препарати, козметика, който много харесах. Голям е, просторен и малко по- евтин от другите в града. Снощи си направих списък и трябва да го изпълня.  Simple Smile

Хубав и спорен ден ви желая!

# 560
Привет момичета.
Видях аз клипчето ,по мое време нямаше такива модерни неща,но поне познаха,че ще е момиче. Mr. Green
Ма ко-честито първолаче,поне сте при добра учителка.
Стади да се оправя бързо Гого,а ти по-леко с харченето и успех с изпитите.
Джейми ще видиш зор с толкова керемиди.
Тук е много приятно времето и излизах да свърша задачи и да се поразходя.Платих още семена на китки,купих си кафе,прежда и се прибрах.Веднага пих едно кафе от новото и сега вече почивка с плетка в ръка.
Скрит текст:
А за щорите,те са от миналата 2014 година,ноември като правихме ремонта на хола.Обаче поради това ,че бяха объркали цвета та го сменяха,трябваше още да чакам а и не ми се разправяше останаха така щорите.Не личеше есента ,че влиза слънце през тях.Нали се мести по сезони и различно влиза. А иначе не си мълча ,аз и оня ден за това показах как работят работниците му-некачествено.Днес така напича и съм махнала половината саксии от перваза,че ще изгорят.
Лек ден момичета.  bouquet

# 561
  • Великобритания
Здравейте дами
ММ е в къщи и постоянно сме навън , ходим насам натам , използвам докато почива , че има магазини , които са далече и сам ане мога да отида дотам ,че да ни кара
голяма обиколка правим
почнахме да търсим нова квартира , пфууу нищо не ми харесва
ама то вече имам и много изисквания .ако е кооперация да е на първия етаж , че диването си мисли , че е див мустанг и препуска яко .. да има наблизо болница , училище магазини ..дълга и широка ..ама така е като не мога да шофирам - ще разширяваме търсенето и това е
е няма да сме вече на морето , ама карай ..поне ще сме понаблизо до работата на ММ и няма да се налага да шофира по 2 часа и половина Simple Smile
ММ сега прави някакъв измислен десерт с карамелизирани банани ..отивам да го видя , преди да е запалил кухнята  Laughing

# 562
  • в сърцата на децата <3
Ста-ди, знам ги тези дозички физиологичен разтвор, и аз съм ги ползвала за същото  Mr. Green Инфлуцид на мен ми казаха, че не е добре да се дава на деца под 6 години, та аз давам имуностимуланта на Мама Натура и съм доволна.

Писе, с първата бременност не съм ги правила тия глезотийки, но сега не ме питаха много-много, ами направо ме прати АГ-то. Естествено, като всяка нормална бременна, се филмирах веднага, че на бебето нещо му има и не ми казват, щом ми назначават незадължителни изследвания  Mr. Green Оказа се, че съм влизала вече в "рискова" възраст  newsm78 Па аз да си мисля, че съм "навреме" с децата  hahaha Туй е то - старост-нерадост... newsm27  bishop

Мими, успех с местенето. Това упражнение много го мразя, аз съм такава домошарка... толкова да се привързвам към жилища, че не е истина. До ден-днешен сънувам студентската си квартира и апартамента, в който живеехме с ММ преди да си купим жилище. А нямаш ли вариант да кандидатстваш за общинско жилище? Имам приятелка в Уелшпул, която успя точно с общинско жилище да се уреди и е много доволна.

Ма Ко, хубава работа си свършила, чудесно е, че ще бъдат същите деца, а и педагожката е основно предимство  Peace  Аз още не съм пускала документи за градината на Ели от есента, изобщо не съм на ясно как ще стане гимнастиката. От една страна - може би е хубаво да ги пусна, но от друга - до есента вече ще сме се преместили, а там, където отиваме, градината е една и няма класирания - директно се записваме. Ще трябва да говоря с директорката, че да не хартисам накрая и да се видя в чудо с бебе и хала  Joy

# 563
Здравейте и от мен!
Ядосвам се с челядта. Днес Томас се изтърси от леглото .Посиня му носа и се шашнах. Ама сега вече розовее.
Големия май е с хемороид. Как няма като яде само боклуци и не яде манджи.
Ангелче общински жилища отдавна не се отпускат току така .
 А за уреда кенлоуд си вземи.

# 564
Нека новата година е по-добра за всички!

Момичета, благодаря ви за внесената радост и красота:

Бях си взела малко почивка от писането във форума през изминалият месец, но ви четях. Не знам дали да вярвам в Сатурнови дупки, но определено имах нужда от размисъл и равносметки.

Лек ден и весел уикенд  Hug

# 565
Привет.
Ангелче, много ви е хубав момъкът, видях го и аз  Peace
Мими, успех с избора на квартира  Peace
Тити, много е неприятно това с хемороида, не е ли много малък?  newsm78 Взимайте мерки и ако трябва променете начина на хранене на детето, не го оставяйте така   Peace
Стади, напоследък при нас нашумяха едни капки и спрейче Грип стоп, много ги хвалят. Те може и от преди да са били в продажба де, но аз отскоро научих за тях. Ние имаме от капките, като че ли действат добре, може да пробвате с Гого  Peace
Ма ко, Шефът верно е клонинг на баща си. Честито ви записване в първи клас  Hug
Контеска,  Hug

# 566
  • София
Здравейте момичета. Аз уж само наминавах през вашата темичка, но тъй като ме посрещнахте толкова топло мисля да поостана малко   bouquet

Sta-di - не зная на колко годинки ти е детенцето, но ето какво правя аз с моята малка, която другата седмица ще стане на 3 г. Като тръгнат сополите започвам сутрин и вечер да пръскам Стеримар, след това с Бейби вак ги дърпам с прахосмукачката. После капвам по 2 к във всяка ноздра Отривин за деца и така си решаваме проблема със спането. Че иначе се дави та чудо. Веднага започвам да давам Самбукус и витамини Wellkid. Тези двете в комбинация са страшни - Самбукуса е екстракт от черен бъз и веднага й вдига имунитета. Витамините я подсилват и си изкарваме всичко само със сополи. Горещо ти ги препоръчвам - казала съм за тях на много хора и всички са доволни  Peace

svetli2013 - препоръчвам ти да го пуснеш малкия на градина. На доста неща ги учат там - песнички, игри, създават им хубав режим, стават по-социални. Така ще му е и много по-лесно после, когато тръгне на предучилищна

Ангелче - за общинските жилища си трябват сериозни връзки - казвам го, като бивш служител в община. Иначе се и сериозно чакане и пак не е много сигурно, че ще ви дадат  Peace

Аз да ви кажа не готвя, защото няма кой да го яде вкъщи. Обаче в събота ще имаме гости - две семейства ще идват с децата и ще се изявявам, като домакиня. Подготвила съм сериозно меню - да видим дали ще се справя  Mr. Green
Ето го и менюто

1. Салати
-  Салата Каперзе
- Салата айсберг с кълнове и сирене Ементал
2. Предястия
- Запечено козе сирене с мед и орехи
- Синьо сирене със сладко от череши
3. Основно - свинско месо на тиган със сос Ънкъл Бенс и ориз - ориза ще е направен на гнездо, а месото със соса ще са вътре
4. Десерти
- портокал облечен в черен шоколад
- Ненаситна монахиня
Само не знам как точно се прави сиренето с мед и орехи - меда преди печенето ли се слага или след това - някой, ако знае ще съм благодарна да сподели  Praynig

Иначе сериозно се захванах да отслабвам, че за една година на работа качих 11 кг. /от 48 кг. на 59 кг./ и сега ходя 3 пъти седмично на аеробика. Малко ми е тежко да подскачам с толкова много килограми отгоре, обаче това е положението.

Лека вечер от мен Simple Smile

# 567
  • София
Здравейте, девойки!
Тук съм , но и ме няма. Притеснено ми е, знаете защо. Обстановката е сложна при Марчев и не ми разрешава да пътувам, иначе тръгвам с първия самолет. Да, това е положение не само там , а и навсякъде май по света, объркаха се нещата и станаха сложни. Кой ги обърка, защо ги обърка, какви интереси играят... не знам , а и малко хора май знаят. Конспирацията е огромна и нещо се търси ... под вола теле...   #Cussing out  Той е добре, казва че му е спокойно, ама той си знае.. Аз си се вихря насам натам и  си върша работата.  Ще летя вероятно, но когато ми се даде разрешение от негова страна. Няма какво да ви кажа друго. Друг път ще мина да по-дълго.
Останете си със здраве!!  Hug

# 568
  • София
Скъпа Марче, мога да си представя какво ти е. Наистина се побърка света.
В най-сигурните държави вече нищо не е сигурно. Всеки си играе неговата игра.
Бог да ви пази, остани и ти със здраве! Вярвам, че на добрите хора им се случват добри неща. Hug

# 569
  • София
.....................
Бог да ви пази, остани и ти със здраве! Вярвам, че на добрите хора им се случват добри неща. Hug
Hug Амин!

Общи условия

Активация на акаунт